Ќовините на югозападна Ѕългари€
“рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище  
   –егистрац舫абравена парола

/¬»ƒ≈ќ/ ƒобри добиви на мед отчитат пчелари от ѕиринско


22 август 2019 11:15  6 коментара   17154 прочитаЌа добри добиви на мед се радват пчелари от ѕиринско - най-добрите от н€колко години насам, това разказаха пред struma.com пчелари на кооперативни€ пазар в Ѕлагоевград.  ат€ ћаркова се занимава с пчеларство от години, а кошерите ѝ са в јйдарово. “€ сподел€, че реколтата тази година е отлична, а за това е важно да се полагат много грижи за пчелните семейства.

«адължително е да се спазва строга хигиена при досега с пчелите и не тр€бва да се допускат силни миризми, които да ги дразн€т, сподел€ жената. Ќейни€т колега —лави Ѕлагов също е дългогодишен пчелар.  ошерите му са в селата √орно ’ърсово и √орно ’ърсово.

"“ази година дохода е много добър, по-добър от миналата година. ћедът е чист и с отлично качество", се похвали той пред репортер на struma.com и отрече да е имал проблеми с натрав€ни€ на пчелните семейства от препарати, с които се пръскат земеделските култури, за което алармираха пчелари в началото на пролетта. "¬ действителност малка част от меда на български€ пазар е чист и истински", за€в€ва пчелар€т с

60-годишен стаж и допълва, че масово мед се внас€ от “урци€ и ”крайна. “ой разказва още, че от едно пчелно семейство добивът е малко над 20кг мед. ѕродавачите на благоевградски€ пазар гарантират за качеството на своите продукти и се радват на добри продажби.

¬ъпреки добрата година, ко€то отчитат пчеларите в ёгозапада, —евероизточни€т район си остава лидер по добив на мед у нас. Ќаблюдава се и тенденци€ за намаление на бро€ на пчелните семейства във всички райони, въпреки помощта от ƒържавен фонд «емеделие, който отпуска субсиди€ за вс€ко пчелно семейство и подпомага над 4000 пчелари. “ова е и една от причините средната цена на пчелни€ мед за крайните потребители да се увеличава с бавни темпове.

ƒо скоро буркан мед в ѕиринско се търгуваше директно от производител€ на цена от 10лв за килограм, а сега цената му е скочила на 11-12лв.

≈кип struma.com

ќще за: добив  мед  пчелари  ѕиринско ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


6 коментара

22 август 2019 11:26 | 555
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

Ќай-хубави€ мед в града е на слави!!!


22 август 2019 16:31 | иван иван
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

купувал съм от този човек меда му е много хубав


23 август 2019 08:03 | ћед от захарно цвекло
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

јлхими€


23 август 2019 08:07 | ћечти
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

Ќад 20 кг!?! ј дали е така кой ще ни каже... —ъмнително!


23 август 2019 09:29 | пчелар
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

ƒо коментар є3
ћед от захарно цвекло трудно ще намерите. «ахарта у нас е от захарна тръстика.
¬ Ѕългари€ е забранено да се отглежда захарно цвекло! ≈—?!


23 август 2019 10:16 | Ќедев
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

Ќ€мало натрав€не... € елате в североизточна където има много ниви много натрав€ни€ пръскат по кое време си искат. и 20 кила мед.... много мед.... аз от един кошер в хубава година за сезона дава 100 кг. сега от пръскане на рапица и всичко.... мор€т пчелите
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.