Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики  
   –егистрац舫абравена парола

/¬идео/ ƒобрата новина! ќфициално! «апочва изграждането на »ндустриална зона в Ѕлагоевград!


17 октомври 2019 11:15  36 коментара   15257 прочитаѕодписаха меморандум за сътрудничество с националната компани€ "»ндустриални зони", започват на терен 115 декара


ќбщина Ѕлагоевград и „Ќационална компани€ »ндустриални зони“ ≈јƒ /Ќ »«/ вече са партньори. ƒнес, временни€т кмет на Ѕлагоевград »во Ќиколов подписа ћеморандум за сътрудничество с изпълнителни€ директор на Ќ »« јнтоанета Ѕарес. ѕо този начин, ќбщината отдава 115 декара, на изхода на Ѕлагоевград за изграждане на индустриална зона в града. ќт днес терените ще бъдат официално предлагани на инвеститори.

„–адвам се, че днес съм в Ѕлагоевград и ще имаме възможността да работим с общината по изграждане на индустриална зона в града, каза на днешната среща изпълнителни€т директор на компани€та јнтоанета Ѕарес " ато начало започваме със 115 декара, така, както сме започнали с другите общини- с по-малък терен.  огато обаче нещата се случат, ще търсим възможности за разшир€ване на терените.

»зненадана съм при€тно, че ќбщината е свършила много работа. “ова е ц€лата предварителна работа- осигурила е пътен възел до терена, в близост до него има и подстанци€ за осигур€ване на необходимите мощности до терена, има и пречиствателна станци€. ќстава само да се направи инфраструктурата на сами€ терен. ћестоположението на Ѕлагоевград предполага инвестиции, както от малки€ и средни€ бизнес, така и от чуждестранни компании.

÷елта ни е да се съсредоточим в търсенето на производства и логистики, но такива, които са с висока добавена стойност и високотехнологични. ўе търсим инвестиции, които ще създадат работна ръка- добре платена и квалифицирана“, каза в приветствието си изпълнителни€т директор на Ќационална компани€ "»ндустриални зони "јнтоанета Ѕарес.

ѕо време на срещата стана €сно, че всички процедури по изграждане на »ндустриалната зона ще отнемат около 2 години. јнтоанета Ѕарес об€сни и начина, по който се работи със самите инвеститори. ѕо думите ѝ, благодарение на клаузите, които има Ќационална компани€ »ндустриални зони към инвеститорите, те са задължени да ползват терена и да стро€т на него, в рамките на 6 години. јнтоанета Ѕарес бе категорична, че се работи за чист и ефективен бизнес.

ѕо времето на отдаването на терените на инвеститори, същите не могат да бъдат ипотекирани. „÷елта ни изграждане на реални предпри€т舓, категорична бе Ѕарес.

¬ременно изпълн€ващи€т длъжността кмет на Ѕлагоевград и зам. -кмет по икономика и финанси »во Ќиколов от позици€та си на специалист об€сни, че сключването на този ћеморандум с »ндустриални зони означава „инвестиции“, „повишаване на оборотите на компаниите“, „увеличаване на постъплени€та в местни€ бюджет“.

ќбластни€т управител Ѕисер ћихайлов благодари на правителството и премиера Ѕойко Ѕорисов за поредни€ изпълнен ангажимент към област Ѕлагоевград. ѕо думите му, Ѕлагоевград успешно работи и по проекти за трансгранично сътрудничество, които ще подпомагат малките и средни предпри€ти€ и бизнес.

ѕреди същинското подписване, неофициално и като човек, с най- много познани€ за процедурите, довели до подписване на ћеморандума- кандидатът за кмет јтанас  амбитов благодари за доверието и об€сни какво е забавило изграждането на »ндустриални зони до този момент.

„ќт една година водим преговори. ¬ момента има възможност. ƒа, ние даваме терена, но »ндустриални зони тр€бва да има финансови€ ресурс да го изград€т. ќбщината дава терена, »ндустриални зони изгражда инфраструктурата“, допълни кандидатът за кмет јтанас  амбитов. “ой по€сни, че ќбщина Ѕлагоевград н€ма да гледа финансовата облага от терена, тъй като той ще бъде предоставен на инвеститорите на атрактивни цени.

 ато пример посочи, че ако се формира цена от 40 евро, т€ н€ма да е примамлива, затова ще се гон€т цени от около 20 евро на квадрат, за да се покри€т таксите.

„–азговар€л съм с над 50 фирми и всички те искат точно това. ÷ена от една страна, от друга- веднага да започнат да стро€т производствените бази. Ѕизнесът гони едно нещо- печалбите. Ќие тр€бва да предложим такива услови€, за да станем добро м€сто за инвестиции. Ќие не искаме Ѕлагоевград с комини. »скаме високотехнологични производства, високо добавена стойност, високи възнаграждени€, висок стандарт“, допълни кандидатът за кмет јтанас  амбитов.

Ќа събитието, което се състо€ в зала є5 на ќбщина Ѕлагоевград присъстваха още, депутатът ƒаниела —авеклиева, заместник- кметовете на Ѕлагоевград, представители на общинска администраци€, граждани, медии.

÷в. »ванова

ќще за: община  зони  кмет  сътрудничество ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


36 коментара

17 октомври 2019 11:24 | а
ќценка:
24
 (
36
 гласа)

“ќ¬ј ≈  ј“ќ ќЅ≈ўјЌ»≈“ќ «ј  –Џ√ќ¬ќ  –Џ—“ќ¬»ў≈ Ќј —“–”ћ— ќ ѕ–≈ƒ» 4 √ќƒ»Ќ». “ќ¬ј ќЅ≈ўјЌ»≈ ќ«Ќј„ј¬ј, „≈ ў≈ Ќјѕ–ј¬я“ —¬≈“ќ‘ј– ѕќ—Ћ≈ƒЌ»я ћ≈—≈÷ Ќј „≈“¬Џ–“ј“ј √ќƒ»Ќј.


17 октомври 2019 11:33 | 2
ќценка:
26
 (
40
 гласа)

—јћќ ƒј —≈ ѕ–»≈ћ≈ ≈Ћ≈ “–ќЌЌќ √Ћј—”¬јЌ≈,  ј “ќ ќЌЋј…Ќ ЅјЌ »–јЌ≈“ќ » ÷»√јЌ»“≈ Ќяћј ƒј »«Ѕ»–ј“ √≈–Ѕ. » ƒј »ћј ѕ–ј√ Ќј Ћ≈√»“»ћЌќ—“ Ќј »«Ѕќ–». ј Ќ≈ — 600 ’»Ћяƒ» ÷»√јЌ» ƒј ”ѕ–ј¬Ћя¬ј“. — ќ–ќ ў≈ ѕ–» Ћё„» ¬—»„ ќ. ≈ ќ  ј“ј—“–ќ‘ј » »ƒ¬јЌ≈ Ќј „”∆ƒ≈Ќ÷» ¬ Ѕ√ » Ќяћј ƒј »ћј Ѕќ ќ, ѕ≈≈¬— » » ∆ЏЋ“»“≈ »ћ ћ≈ƒ»». » 10 »Ќƒ”—“≈»јЋЌ» «ќЌ» ƒј »ћј Ќяћј  ќ… ƒј ¬» –јЅќ“» 30 ƒЌ» «ј 600 лв.


17 октомври 2019 12:18 | Ѕраво
ќценка:
-9
 (
23
 гласа)

Ѕраво


17 октомври 2019 12:19 | до градски
ќценка:
-16
 (
32
 гласа)

 ало€не, ƒончо, спрете да си хабите силите, един е кметът на Ѕлагоевград - ƒ-– ј“јЌј—  јћЅ»“ќ¬


17 октомври 2019 12:22 | Nicola
ќценка:
-11
 (
23
 гласа)

—“рума не давайте възможност на платените тролове да си изкарват заплатите във ваши€ форум, за това ропта€т когато заключавето коментарите,


17 октомври 2019 12:24 | Ivo
ќценка:
6
 (
14
 гласа)

≈вала за по_горни€ коментар.  ойто и да си ти човече, тр€бва да си кандидат за кмет. — тези констатаци€ им уби ц€лата предизборна кампани€.


17 октомври 2019 12:44 | √оргонзола
ќценка:
11
 (
23
 гласа)

√роб от що са отча€ни, та вече стават жалки


17 октомври 2019 12:53 | Ivo
ќценка:
16
 (
18
 гласа)

»зтрихте коментара на човека. Ќещастници.


17 октомври 2019 12:59 | парано€
ќценка:
-6
 (
20
 гласа)

парано€та го хвана дончо балито от марикостиново, ами много шмърка, гледам съвсем е скръстил вежди, на дрегера на смиленов е кацнал и като луд петел крещи простоти€та му, а злата и албина му приглас€т като луди кокошки, че н€ма да се домогнат и до общински съвет, а и вече н€ма как бисерчо да и даде на злата местото, както направи предни€ път и хората се разочароваха от него. то не бе любов, то не бе чудо.


17 октомври 2019 13:00 | —ирма ¬ойвода
ќценка:
19
 (
27
 гласа)

 ъде е тази индустриална зона на картата?


17 октомври 2019 13:15 | ’аха
ќценка:
10
 (
14
 гласа)

Ћошото свършва идва ”жаса!!!


17 октомври 2019 13:56 | Zzz
ќценка:
18
 (
26
 гласа)

»ндустриална зона с 115 дка? јми в б€лите държави толкова м€сто тр€бва само за паркинг на камионите, който чакат за товаране или разтоваране, пак хвърл€не на прах в очите на хората


17 октомври 2019 14:19 | парано€
ќценка:
-6
 (
18
 гласа)

ƒончоооао, пий си хапчетата или се надрусай до припадък


17 октомври 2019 14:34 | ÷ена
ќценка:
12
 (
20
 гласа)

—лед 8 години управление в програмата ти всичко е да е"ще направим, ще.. ще... ще" е жалко и смешно. 8 години сп€ха герб и кмета, сега щели да ни оправ€т.


17 октомври 2019 14:47 | до парано€
ќценка:
0
 (
10
 гласа)

» в кое не е прав човека ?


17 октомври 2019 14:52 | ехо
ќценка:
8
 (
20
 гласа)

 акво прави кмета на това събитие, нали тр€бва да бъде в отпуск или за него законите за предизборната кампани€ не важат. ÷» , ќ»  къде сп€т мафи€ и пълен цирк. кампани€ си прави човека иначе всички кандидати тръгват от равен старт, глупости на търкалета.


17 октомври 2019 16:04 | Ѕойко
ќценка:
12
 (
26
 гласа)

—м€х, см€х много см€х! √ротеска! »нтересно какъв тъпанар тр€бва да си, за да гласуваш за  амбитов?


17 октомври 2019 16:07 | цик
ќценка:
-11
 (
25
 гласа)

“о ако не беше кметът  амбитов, това н€маше да се случи, а и само формалност е това с  андидат. “ой е кметът на Ѕлагоевград, колкото и да не ви се иска и да припадате по улици, пред офиси, колкото и да ругаете н€ма друг кмет на Ѕлагоевград, само  амбитов


17 октомври 2019 16:32 | ѕ”– ќ
ќценка:
10
 (
18
 гласа)

ћЌќ√ќ ќЅ≈ўјЌ»я ѕ–≈ƒ» »«Ѕќ–»“≈  ј “ќ ѕ–≈ƒ». Ќ≈ —ћ≈ ѕ–ј¬≈Ќ» ¬ √.... «, «јўќ 4ј  —≈√ј Ќјѕ–ј¬»’ј  –Џ—“ќ¬»ў≈“ќ, ѕЏ–¬ј  ќѕ ј Ќј ѕ–≈Ћ≈«ј Ќј √–јћјƒј ј Ќ≈ ¬»∆ƒјћ ƒј —≈ –јЅќ“», »Ќƒ”—“–»јЋЌј «ќЌј јћј ќЅ≈ўј¬јћ ј ќ ћ≈ »«Ѕ≈–≈“≈ јћј Ќјƒј Ћ», ”—»Ћ≈Ќќ —≈ «јѕќ4Ќј  ќ—≈Ќ≈ » “јћ  Џƒ≈“ќ ¬≈4≈ ≈ ≈—≈Ќ » Ќяћј “–≈¬ј, ”Ћ»÷» —≈ ћ»я“ » ј—‘јЋ“»–ј“ ѕ–≈ƒ»«Ѕќ–Ќќ.  ј  ƒј ¬» ¬я–¬јћ≈ √ќ—ѕќƒј, »— ј“≈ —јћќ  ќ јЋј јћј Ќя ќ… ў≈ —≈ «јƒј¬» Ќя ќ… ƒ≈Ќ.


17 октомври 2019 16:49 | ÷енко
ќценка:
8
 (
18
 гласа)

ƒо цик- амбитов нарушава правилника като се по€в€ва на такива места, след като в момента не е кмет, а само кандидат, наруши закона и като е бил собственик (управител) на фирма, макар и за малко, докато е кмет. явно за герберастите н€ма закони.


17 октомври 2019 16:52 | »Ћ»я
ќценка:
8
 (
18
 гласа)

√Ћј—”¬јЌ≈“ќ «ј √≈–Ѕ ≈ ѕ–≈—“ЏѕЋ≈Ќ»≈.


17 октомври 2019 20:00 | »ван
ќценка:
7
 (
17
 гласа)

8 години пълен пас по темат!
8 дни преди изборите - лъжливи обещани€!


17 октомври 2019 20:57 | јх злоба
ќценка:
-11
 (
17
 гласа)

≈х та€ злоба ще ви убие. Ќ€мам думи за коментарите. јми нещо се прави бе хора, нещо се прави, погледнете колко хубав става градът ни. «лото, събирай си багажа и вън от Ѕлагоевград, ти ƒончо също, проституци€та и наркоманите вън от града но!


17 октомври 2019 21:07 | √орна ƒжума€, Ѕлагоевград
ќценка:
-3
 (
5
 гласа)

√ласувайте за јтанас  ир€ков с бюлетина номер 58
—амо той е срещу √≈–Ѕ и срещу  амбитов
¬сички други кандидат кметове са се съюзили срещу јтанас  ир€ков
и са подписали споразумени€ с  амбитов
Ќикой от т€х не иска да е кмет на града, а само общински съветник
јко н€кой от т€х отиде на балотаж пак  амбитов ще спечели
«атова единствена възможност  амбитов да загуби е да гласувате за
јтанас  ир€ков, за да иде  ир€ков на балотаж с  амбитов
и на балотажа  ир€ков да спечели.


17 октомври 2019 22:05 | нема що
ќценка:
7
 (
15
 гласа)

«ащо изтрихте коментарите на човека, бе камбитови подлоги ??  акво от това, което беше написал за града ни, не беше в€рно? — тези си действи€, знайте че и вие участвате в убиването на Ѕлагоевград.


18 октомври 2019 01:39 | ∆дребето
ќценка:
2
 (
8
 гласа)

ѕорното с крадливите персони продължава сменете им логото с реалното тъпота кражба и малоумщина
“о€ за аелски кмет става а тези умствени инвалиди дето го защитават на село да си ход€т достатъчно им беше тука съсипаха града


18 октомври 2019 07:56 | старогражданин
ќценка:
3
 (
11
 гласа)

»ндустриална зона-ƒупница вече направи две години. —амо на 40 км от Ѕлагоевград. ¬секи ден  амбитов по два пъти минава покрай не€. ѕуста завист...


18 октомври 2019 08:19 | —ашо
ќценка:
-13
 (
15
 гласа)

Ѕраво на кмета! ћного направи за града този човек.  олкото и да злорадстват н€кои хора фактите говор€т.


18 октомври 2019 14:08 | “одор
ќценка:
9
 (
13
 гласа)

 ато ви е толкова добър Ќасо «ар€та, вземете си го за кмет на —офи€, и без това от 12 години си живее там.


18 октомври 2019 14:18 | «а Ѕлагоевград
ќценка:
9
 (
13
 гласа)

и за сами€  амбитов е най-добре да не става птново кмет. »ндустриалната зона е закъсн€ла. «атвориха цигарената, най-гол€мото предпри€тие и сегс ще гониш дивото. » всички зна€т, че  амбата, чрез  учката взима огромни подкупи, та никакъв свестен инвеститор н€ма да дойде. ¬сички тр€бва да се обедин€т срещу  амбата. ¬ъпреки, че н€ма електронно гласуване и те разчитат на купени цигани, ако се вдигнем да гласуваме ще го катурнем!


18 октомври 2019 20:47 | Ѕе‘е—е
ќценка:
5
 (
7
 гласа)

"ƒокторът" и конгресен център щеше да строи преди 8 години, но вие в≈рвайте!


18 октомври 2019 22:01 | ёююю
ќценка:
4
 (
6
 гласа)

’ахаха, същи€ театър го играха и преди миналоте парламентарни избори в —андански, а тази Ѕарес € нос€т като цирково понк нагоре надплу да открива бутафорни индустриални зони. ѕреди 3 години откри една и край —андански. ѕознайте дали има индустриална зона, сега - три години по-късно :) .....н€мааа, н€ма и да има. «акривай.....


19 октомври 2019 08:58 | старогражданин
ќценка:
2
 (
4
 гласа)

√орни€т ми коментар беше един вид майтап с индустриалните зони. ƒупница беше преди —андански в това направление. —едесарчето Ћюбен ѕетров беше тогава зам. министър. ј ћанолев събираше овации още по министерството на туризма. ≈фектът в ƒупница и —андански е нулев. –ј«„»“јћ≈ Ќј  јћЅ»“ќ¬ ƒј ∆»¬Ќ≈ ё√ќ«јѕјƒј!!! Ќ≈ўј—“Ќ»÷»!!!
ƒесните на гъби!!!


19 октомври 2019 13:59 | Ѕогдан
ќценка:
-6
 (
6
 гласа)

Ѕраво! »маме прекрасен град, развиващ се доста добре!!! Ќо има и доста лоши хора, които не се радват на нищо; жалко за което. Ќаистина много жалко.


20 октомври 2019 07:35 | горски
ќценка:
0
 (
2
 гласа)

—ъграждани след€ коментарите и предполагам, че сте прави. Ќо никъде не вид€х ко€ парти€ предлагате да замести √≈–Ѕ. Ћично аз н€ма да гласувам поради лъжите, които се казват винаги в бъдеще време.


20 октомври 2019 08:59 | старогражданин
ќценка:
-2
 (
2
 гласа)

√орски, чукни в √угъл на фондаци€ "јденауер" и колкото повече прочетеш-толкова по-добре. ≈вропейската директива е Ѕорисов и патриотите зад борда. √ерб на ÷ветанов влиза в коалици€ с  унева и —танимир »лчев, част от реформаторите и ѕрезидента. » ѕрезидента. “ова означава и част от Ѕ—ѕ. ¬сички срещу √ерб... пак не стигат като реална сила. ÷ветанов ще довърши мръсната работа. “ова предполага още доста време профукано за бъдещето на държавата. ј ако н€кой знае къде почва √ерб-Ѕорисов и къде е границата с √ерб-÷ветанов... да ми се обеси на клепките. Ќ€кои си въобраз€ват, че може да векуват с пунта мара.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.