/Видео/ Добрата новина! Официално! Започва изграждането на Индустриална зона в Благоевград!

17 октомври 2019 11:15   36 коментара   16328 прочита


Подписаха меморандум за сътрудничество с националната компания "Индустриални зони", започват на терен 115 декара

Община Благоевград и „Национална компания Индустриални зони“ ЕАД /НКИЗ/ вече са партньори. Днес, временният кмет на Благоевград Иво Николов подписа Меморандум за сътрудничество с изпълнителния директор на НКИЗ Антоанета Барес. По този начин, Общината отдава 115 декара, на изхода на Благоевград за изграждане на индустриална зона в града. От днес терените ще бъдат официално предлагани на инвеститори.

„Радвам се, че днес съм в Благоевград и ще имаме възможността да работим с общината по изграждане на индустриална зона в града, каза на днешната среща изпълнителният директор на компанията Антоанета Барес "Като начало започваме със 115 декара, така, както сме започнали с другите общини- с по-малък терен. Когато обаче нещата се случат, ще търсим възможности за разширяване на терените.

Изненадана съм приятно, че Общината е свършила много работа. Това е цялата предварителна работа- осигурила е пътен възел до терена, в близост до него има и подстанция за осигуряване на необходимите мощности до терена, има и пречиствателна станция. Остава само да се направи инфраструктурата на самия терен. Местоположението на Благоевград предполага инвестиции, както от малкия и средния бизнес, така и от чуждестранни компании.

Целта ни е да се съсредоточим в търсенето на производства и логистики, но такива, които са с висока добавена стойност и високотехнологични. Ще търсим инвестиции, които ще създадат работна ръка- добре платена и квалифицирана“, каза в приветствието си изпълнителният директор на Национална компания "Индустриални зони "Антоанета Барес.

По време на срещата стана ясно, че всички процедури по изграждане на Индустриалната зона ще отнемат около 2 години. Антоанета Барес обясни и начина, по който се работи със самите инвеститори. По думите ѝ, благодарение на клаузите, които има Национална компания Индустриални зони към инвеститорите, те са задължени да ползват терена и да строят на него, в рамките на 6 години. Антоанета Барес бе категорична, че се работи за чист и ефективен бизнес.

По времето на отдаването на терените на инвеститори, същите не могат да бъдат ипотекирани. „Целта ни изграждане на реални предприятия“, категорична бе Барес.

Временно изпълняващият длъжността кмет на Благоевград и зам. -кмет по икономика и финанси Иво Николов от позицията си на специалист обясни, че сключването на този Меморандум с Индустриални зони означава „инвестиции“, „повишаване на оборотите на компаниите“, „увеличаване на постъпленията в местния бюджет“.

Областният управител Бисер Михайлов благодари на правителството и премиера Бойко Борисов за поредния изпълнен ангажимент към област Благоевград. По думите му, Благоевград успешно работи и по проекти за трансгранично сътрудничество, които ще подпомагат малките и средни предприятия и бизнес.

Преди същинското подписване, неофициално и като човек, с най- много познания за процедурите, довели до подписване на Меморандума- кандидатът за кмет Атанас Камбитов благодари за доверието и обясни какво е забавило изграждането на Индустриални зони до този момент.

„От една година водим преговори. В момента има възможност. Да, ние даваме терена, но Индустриални зони трябва да има финансовия ресурс да го изградят. Общината дава терена, Индустриални зони изгражда инфраструктурата“, допълни кандидатът за кмет Атанас Камбитов. Той поясни, че Община Благоевград няма да гледа финансовата облага от терена, тъй като той ще бъде предоставен на инвеститорите на атрактивни цени.

Като пример посочи, че ако се формира цена от 40 евро, тя няма да е примамлива, затова ще се гонят цени от около 20 евро на квадрат, за да се покрият таксите.

„Разговарял съм с над 50 фирми и всички те искат точно това. Цена от една страна, от друга- веднага да започнат да строят производствените бази. Бизнесът гони едно нещо- печалбите. Ние трябва да предложим такива условия, за да станем добро място за инвестиции. Ние не искаме Благоевград с комини. Искаме високотехнологични производства, високо добавена стойност, високи възнаграждения, висок стандарт“, допълни кандидатът за кмет Атанас Камбитов.

На събитието, което се състоя в зала №5 на Община Благоевград присъстваха още, депутатът Даниела Савеклиева, заместник- кметовете на Благоевград, представители на общинска администрация, граждани, медии.

Цв. Иванова

36 коментара
17 Октомври 2019 11:24 | а
Оценка:
24
 (
36
 гласа)

ТОВА Е КАТО ОБЕЩАНИЕТО ЗА КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ НА СТРУМСКО ПРЕДИ 4 ГОДИНИ. ТОВА ОБЕЩАНИЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЩЕ НАПРАВЯТ СВЕТОФАР ПОСЛЕДНИЯ МЕСЕЦ НА ЧЕТВЪРТАТА ГОДИНА.


17 Октомври 2019 11:33 | 2
Оценка:
26
 (
40
 гласа)

САМО ДА СЕ ПРИЕМЕ ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ, КАКТО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕТО И ЦИГАНИТЕ НЯМА ДА ИЗБИРАТ ГЕРБ. И ДА ИМА ПРАГ НА ЛЕГИТИМНОСТ НА ИЗБОРИ. А НЕ С 600 ХИЛЯДИ ЦИГАНИ ДА УПРАВЛЯВАТ. СКОРО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ВСИЧКО. ЕКО КАТАСТРОФА И ИДВАНЕ НА ЧУЖДЕНЦИ В БГ И НЯМА ДА ИМА БОКО, ПЕЕВСКИ И ЖЪЛТИТЕ ИМ МЕДИИ. И 10 ИНДУСТЕИАЛНИ ЗОНИ ДА ИМА НЯМА КОЙ ДА ВИ РАБОТИ 30 ДНИ ЗА 600 лв.


17 Октомври 2019 12:18 | Браво
Оценка:
-9
 (
23
 гласа)

Браво


17 Октомври 2019 12:19 | до градски
Оценка:
-16
 (
32
 гласа)

Калояне, Дончо, спрете да си хабите силите, един е кметът на Благоевград - Д-Р АТАНАС КАМБИТОВ


17 Октомври 2019 12:22 | Nicola
Оценка:
-11
 (
23
 гласа)

СТрума не давайте възможност на платените тролове да си изкарват заплатите във вашия форум, за това роптаят когато заключавето коментарите,


17 Октомври 2019 12:24 | Ivo
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Евала за по_горния коментар. Който и да си ти човече, трябва да си кандидат за кмет. С тези констатация им уби цялата предизборна кампания.


17 Октомври 2019 12:44 | Горгонзола
Оценка:
11
 (
23
 гласа)

Гроб от що са отчаяни, та вече стават жалки


17 Октомври 2019 12:53 | Ivo
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Изтрихте коментара на човека. Нещастници.


17 Октомври 2019 12:59 | параноя
Оценка:
-6
 (
20
 гласа)

параноята го хвана дончо балито от марикостиново, ами много шмърка, гледам съвсем е скръстил вежди, на дрегера на смиленов е кацнал и като луд петел крещи простотията му, а злата и албина му пригласят като луди кокошки, че няма да се домогнат и до общински съвет, а и вече няма как бисерчо да и даде на злата местото, както направи предния път и хората се разочароваха от него. то не бе любов, то не бе чудо.


17 Октомври 2019 13:00 | Сирма Войвода
Оценка:
19
 (
27
 гласа)

Къде е тази индустриална зона на картата?


17 Октомври 2019 13:15 | Хаха
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Лошото свършва идва Ужаса!!!


17 Октомври 2019 13:56 | Zzz
Оценка:
18
 (
26
 гласа)

Индустриална зона с 115 дка? Ами в бялите държави толкова място трябва само за паркинг на камионите, който чакат за товаране или разтоваране, пак хвърляне на прах в очите на хората


17 Октомври 2019 14:19 | параноя
Оценка:
-6
 (
18
 гласа)

Дончоооао, пий си хапчетата или се надрусай до припадък


17 Октомври 2019 14:34 | Цена
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

След 8 години управление в програмата ти всичко е да е"ще направим, ще.. ще... ще" е жалко и смешно. 8 години спяха герб и кмета, сега щели да ни оправят.


17 Октомври 2019 14:47 | до параноя
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

И в кое не е прав човека ?


17 Октомври 2019 14:52 | ехо
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

Какво прави кмета на това събитие, нали трябва да бъде в отпуск или за него законите за предизборната кампания не важат. ЦИК, ОИК къде спят мафия и пълен цирк. кампания си прави човека иначе всички кандидати тръгват от равен старт, глупости на търкалета.


17 Октомври 2019 16:04 | Бойко
Оценка:
12
 (
26
 гласа)

Смях, смях много смях! Гротеска! Интересно какъв тъпанар трябва да си, за да гласуваш за Камбитов?


17 Октомври 2019 16:07 | цик
Оценка:
-11
 (
25
 гласа)

То ако не беше кметът Камбитов, това нямаше да се случи, а и само формалност е това с Кандидат. Той е кметът на Благоевград, колкото и да не ви се иска и да припадате по улици, пред офиси, колкото и да ругаете няма друг кмет на Благоевград, само Камбитов


17 Октомври 2019 16:32 | ПУРКО
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

МНОГО ОБЕЩАНИЯ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ КАКТО ПРЕДИ. НЕ СМЕ ПРАВЕНИ В Г.... З, ЗАЩО 4АК СЕГА НАПРАВИХА КРЪСТОВИЩЕТО, ПЪРВА КОПКА НА ПРЕЛЕЗА НА ГРАМАДА А НЕ ВИЖДАМ ДА СЕ РАБОТИ, ИНДУСТРИАЛНА ЗОНА АМА ОБЕЩАВАМ АКО МЕ ИЗБЕРЕТЕ АМА НАДА ЛИ, УСИЛЕНО СЕ ЗАПО4НА КОСЕНЕ И ТАМ КЪДЕТО ВЕ4Е Е ЕСЕН И НЯМА ТРЕВА, УЛИЦИ СЕ МИЯТ И АСФАЛТИРАТ ПРЕДИЗБОРНО. КАК ДА ВИ ВЯРВАМЕ ГОСПОДА, ИСКАТЕ САМО КОКАЛА АМА НЯКОЙ ЩЕ СЕ ЗАДАВИ НЯКОЙ ДЕН.


17 Октомври 2019 16:49 | Ценко
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

До цик-Камбитов нарушава правилника като се появява на такива места, след като в момента не е кмет, а само кандидат, наруши закона и като е бил собственик (управител) на фирма, макар и за малко, докато е кмет. Явно за герберастите няма закони.


17 Октомври 2019 16:52 | ИЛИЯ
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

ГЛАСУВАНЕТО ЗА ГЕРБ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.


17 Октомври 2019 20:00 | Иван
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

8 години пълен пас по темат!
8 дни преди изборите - лъжливи обещания!


17 Октомври 2019 20:57 | Ах злоба
Оценка:
-11
 (
17
 гласа)

Ех тая злоба ще ви убие. Нямам думи за коментарите. Ами нещо се прави бе хора, нещо се прави, погледнете колко хубав става градът ни. Злото, събирай си багажа и вън от Благоевград, ти Дончо също, проституцията и наркоманите вън от града но!


17 Октомври 2019 21:07 | Горна Джумая, Благоевград
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Гласувайте за Атанас Киряков с бюлетина номер 58
Само той е срещу ГЕРБ и срещу Камбитов
Всички други кандидат кметове са се съюзили срещу Атанас Киряков
и са подписали споразумения с Камбитов
Никой от тях не иска да е кмет на града, а само общински съветник
Ако някой от тях отиде на балотаж пак Камбитов ще спечели
Затова единствена възможност Камбитов да загуби е да гласувате за
Атанас Киряков, за да иде Киряков на балотаж с Камбитов
и на балотажа Киряков да спечели.


17 Октомври 2019 22:05 | нема що
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Защо изтрихте коментарите на човека, бе камбитови подлоги ?? Какво от това, което беше написал за града ни, не беше вярно? С тези си действия, знайте че и вие участвате в убиването на Благоевград.


18 Октомври 2019 01:39 | Ждребето
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Порното с крадливите персони продължава сменете им логото с реалното тъпота кражба и малоумщина
Тоя за аелски кмет става а тези умствени инвалиди дето го защитават на село да си ходят достатъчно им беше тука съсипаха града


18 Октомври 2019 07:56 | старогражданин
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Индустриална зона-Дупница вече направи две години. Само на 40 км от Благоевград. Всеки ден Камбитов по два пъти минава покрай нея. Пуста завист...


18 Октомври 2019 08:19 | Сашо
Оценка:
-13
 (
15
 гласа)

Браво на кмета! Много направи за града този човек. Колкото и да злорадстват някои хора фактите говорят.


18 Октомври 2019 14:08 | Тодор
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Като ви е толкова добър Насо Зарята, вземете си го за кмет на София, и без това от 12 години си живее там.


18 Октомври 2019 14:18 | За Благоевград
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

и за самия Камбитов е най-добре да не става птново кмет. Индустриалната зона е закъсняла. Затвориха цигарената, най-голямото предприятие и сегс ще гониш дивото. И всички знаят, че Камбата, чрез Кучката взима огромни подкупи, та никакъв свестен инвеститор няма да дойде. Всички трябва да се обединят срещу Камбата. Въпреки, че няма електронно гласуване и те разчитат на купени цигани, ако се вдигнем да гласуваме ще го катурнем!


18 Октомври 2019 20:47 | БеФеСе
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

"Докторът" и конгресен център щеше да строи преди 8 години, но вие вЕрвайте!


18 Октомври 2019 22:01 | Юююю
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Хахаха, същия театър го играха и преди миналоте парламентарни избори в Сандански, а тази Барес я носят като цирково понк нагоре надплу да открива бутафорни индустриални зони. Преди 3 години откри една и край Сандански. Познайте дали има индустриална зона, сега - три години по-късно :) .....нямааа, няма и да има. Закривай.....


19 Октомври 2019 08:58 | старогражданин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Горният ми коментар беше един вид майтап с индустриалните зони. Дупница беше преди Сандански в това направление. Седесарчето Любен Петров беше тогава зам. министър. А Манолев събираше овации още по министерството на туризма. Ефектът в Дупница и Сандански е нулев. РАЗЧИТАМЕ НА КАМБИТОВ ДА ЖИВНЕ ЮГОЗАПАДА!!! НЕЩАСТНИЦИ!!!
Десните на гъби!!!


19 Октомври 2019 13:59 | Богдан
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

Браво! Имаме прекрасен град, развиващ се доста добре!!! Но има и доста лоши хора, които не се радват на нищо; жалко за което. Наистина много жалко.


20 Октомври 2019 07:35 | горски
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Съграждани следя коментарите и предполагам, че сте прави. Но никъде не видях коя партия предлагате да замести ГЕРБ. Лично аз няма да гласувам поради лъжите, които се казват винаги в бъдеще време.


20 Октомври 2019 08:59 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Горски, чукни в Гугъл на фондация "Аденауер" и колкото повече прочетеш-толкова по-добре. Европейската директива е Борисов и патриотите зад борда. Герб на Цветанов влиза в коалиция с Кунева и Станимир Илчев, част от реформаторите и Президента. И Президента. Това означава и част от БСП. Всички срещу Герб... пак не стигат като реална сила. Цветанов ще довърши мръсната работа. Това предполага още доста време профукано за бъдещето на държавата. А ако някой знае къде почва Герб-Борисов и къде е границата с Герб-Цветанов... да ми се обеси на клепките. Някои си въобразяват, че може да векуват с пунта мара.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар