/Видео/ Директорът на ОД на МВР комисар Н. Хаджиев с коментар за арестите на полицаите по случая "Чората": "Те са наши колеги, нормално е да сме солидарни!"

24 април 2019 13:07   4 коментара   21809 прочита


Директорът на ОД на МВР-Благоевград комисар Николай Хаджиев коментира внезапните арести на колегите му, обвинени в убийство от преди 14 години. Припомняме, че петима полицаи бяха обвинени в убийството на Ангел Димитров - Чората и в петък ВКС изненадващо ги осъди на по 7 години затвор при строг режим на изтърпяване. Присъдата беше изненада за всички, замесени в делото. Петимата полицаи поеха вината солидарно, въпреки че не всички са имат пряко участие в злополучната акция "Респект", провела се преди години.

Комисар Хаджиев коментира ситуацията, като неколкократно я нарече "неприятна". Според него тя е много сериозна и даде своята лична позиция по темата:

"Изключително неприятна ситуация. Тя беше изненада за всички нас. Това са български полицаи... Не бих искал да коментирам решения на съда, не е редно. Надявам се да се стигне до някакво решение, в което наистина да има резултат. Чисто морално - това са хора от системата и е много неприятно когато се стига до такъв край. А аз се надявам това да не е края."

Не пожела да направи по-задълбочен коментар на ситуацията, като се мотивира със следното: "ОД на МВР Благоевград също е страна по делото и е осъдена. Юристите към момента се запознават с решението на съда, с мотивите и с това как са разгледани доказателствата по делото". Не направи и уточнение дали задържаните полицаи към момента са в следствения арест или вече са в затвора с мотива, че това е в компетенцията на Съдебна охрана. "Те са наши колеги. Дали бивши, дали настоящи, те са наши колеги! Нормално е да сме колегиални и солидарни", завърши коментара си комисар Хаджиев и смята за нередно да навлиза с по-задълбочен коментар решението на съда към този момент.

Г. Георгиев

4 коментара
24 Април 2019 17:04 | Оги
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Помияр гнусен солидарен си а за момичето което наредихте защо се обичала с криминално проявен нещасници долни


24 Април 2019 19:44 | Ганев
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Този е много слаб директор, един от най-слабите. Може би само Танушев беше по-неадекватен от него.


24 Април 2019 19:52 | Стоян
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Юристите се запознавали с решението.. ха ха. Няма какво да се запознават вече, да плащат неустойките и това е. Навремето, когато стана случая дирекцията проспа първите един-два дни, в които можеше да се направят много неща, за да се защитят полицаите и да се покаже ясно истината. А те се свиваха и чакаха да видим накъде ще задуха вятъра. А ДПС не чакаха - действаха и притискаха и промениха посоката на процеса, така че да се стигне до днешната ситуация. Срам ме е, че бях полицай. Срам ме е, че имахме и имаме малки и страхливи директорчета, които идват на поста само защото познават правилните политици.


25 Април 2019 08:30 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ЕЛАТЕ ДА ВИДИТЕ ТАНУШЕВ В ПЕТРИЧ ДАЛИ Е СЛАБ, КОНТАКТУВА СЪС ВСИЧКИ КРИМКИ И ВЗЕМА П, И ОТ ТЯХ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар