/ВИДЕО/ Черен дим над Благоевград рано тази сутрин! Огнеборци на крак, заради....

22 октомври 2019 09:42   2 коментара   5688 прочита


Пожар лумна в контейнери за боклук в района на гарата в Благоевград. Задушлив мирис се разнесе в района и "отрови" въздуха, а гъстите кълба дим се издигнаха високо и се виждаха от целия град. Минути, след като получиха сигнал за пожара, огнеборци пристигнаха на място и овладяха на пръв поглед безобидната ситуация.

Изясняват се причините, довели до възпламеняването на купчината боклуци. Възможно е контейнерът да е запален умишлено, или огънят да е причинен от човешка небрежност при боравене с огън и лесно запалими предмети, не се изключва и вероятността някой да е хвърлил горящи въглени от запалена печка..

Инцидентът обаче никак не е за подценяване, тъй като огънят горя в непосредствена близост до влаковите релси, а в района има и жилищни блокове. Благодарение на бързата намеса на пожарникарите, огънят успя да нанесе щети само на контейнерите за боклук. Голям процент от пожарите са причинени от неправилно боравене с открит огън и човешка небрежност, а, за съжаление, в Благоевград такива случаи стават почти ежедневно.

Г. Георгиев


Още за: пожар   контейнери   гара   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
22 Октомври 2019 11:59 | анонимен
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

КЪДЕ ВИДЯХТЕ ЧЕРЕН ДИМ. ЯВНО В СТРУМА РАБОТЯТ ПРОСТИ ХОРА.


22 Октомври 2019 16:46 | Живка
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Елате в Петрич да видите, всяка вечер вМаалата се горят гуми и кабели. Ние в Дълбошница умираме бавно, но сигурно
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар