Ќовините на югозападна Ѕългари€
—узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си  
   –егистрац舫абравена парола

/¬»ƒ≈ќ/ 350 ученици прекрачиха прага на ѕ√—ј√ Д¬асил ЋевскиУ, кметът  амбитов удари първи€ училищен звънец


16 септември 2019 11:06  11 коментара   11400 прочита350 ученици прекрачиха прага на ѕрофесионална гимнази€ по строителство, архитектура и геодези€ (ѕ√—ј√) "¬асил Ћевски" след първи€ училищен звънец, ударен от кмета на община Ѕлагоевград јтанас  амбитов. “ри 8-ми класа за първи път влизат в класните стаи на учебното заведение, три от класовете завършват гимнази€та, ко€то тази година отбел€зва 60 години.

ѕо традици€, най-напред бе издигнато знамето на Ѕългари€, след това бе посрещнато това на гимнази€та. ”чители и ученици, строени в двора на ѕ√—ј√ „¬асил Ћевски“ б€ха приветствани от кмета јтанас  амбитов, от директора ћари€на ћитова и от съученици.

„ѕърви€т учебен ден винаги е свързан с очаквани€, има своето очарование - да се срещнеш с при€тели, да разкажеш как е минало л€тото. ≈дни от вас започват началото на обучението си тук, други тази година ще са абитуриенти и очакват този миг с нетърпение. ¬секи от вас има въпроси, стремеж, мечти. »скам обаче да ви поздрав€ с ваши€ избор на учебно заведение, тъй като професионалното обучение ще бъде все по-предпочитано. «а разлика от вашите връстници, вие излизате с професи€, а това ви гарантира 100 % реализаци€. ¬ аванс ще кажа, че когато завършите, вратите на строителни€ отдел в ќбщината, са отворени за вас“, каза в приветствието си кметът јтанас  амбитов.

„ѕоздрав€вам и вас, учители за високи€ професионализъм. —игурен съм, че ще предадете необходимите знани€ и умени€ на строителите на бъдеща Ѕългари€. «а 60 години, училището е доказало, че дава отлични кадри, високо професионално обучение, благодарение на вас, учителите“, допълни още градоначалникът. ќт сво€ страна директорът ћари€на ћитова също поздрави учителски€ колектив и приветства учениците.

„¬ие имате привилеги€та да бъдете част от това гол€мо семейство. ѕожелавам ви спортна учебна година. ¬ие, учениците на ѕрофесионална гимнази€ по строителство, архитектура и геодези€, сте нашата гордост, нашата радост, но в същото време нашата грижа и наша отговорност.

ѕриемете предизвикателството да сте най-добрите, най- успешните, учете се, бъдете себе си и не забрав€йте, че зад успеха на едни, стои екипната работа и усили€та на много“, каза директорът ћитова, ко€то се обърна и към осмокласниците, които за първи път влизат в ѕ√—ј√ „¬асил Ћевски“. —къпи осмокласници, бъдете уверени, смели в мечтите и своите действи€. ƒо вас сто€т вашите учители, тези, на които ще се довер€вате и тези, които с любов ще ви поведат по път€ на опита“, допълни ћитова.

ќтслужен бе и водосвет за здравето и успешното протичане на новата учебна година. ќсмокласниците б€ха посрещнати с питка на прага на гимнази€та. ¬ълнение, емоци€, разкази за л€тото съпътстваха тържественото откриване на учебната година в двора на ѕ√—ј√ „¬асил Ћевски“. —лед първи€ училищен звънец, всички се отправиха в класните стаи, където започва новото предизвикателство по път€ към знанието.

÷в. »ванова

ќще за: ученици  училище  јт.  амбитов ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


11 коментара

16 септември 2019 11:55 | “одорова
ќценка:
-27
 (
35
 гласа)

Ѕлагоевград има най-страхотни€ кмет


16 септември 2019 12:10 | Ѕоби
ќценка:
16
 (
22
 гласа)

Ќа об€д са не забравиш да идеш за мазна баничка от Ѕакалов, после си вземи блудкаво кафе от партера на общината и след об€д юруш на безплатен нет.


16 септември 2019 12:49 |  иро
ќценка:
-6
 (
12
 гласа)

Ѕоби написа:Ѕоби

ƒа не забравиш да се подмиеш, че на мръсн о н€ма да искам да ти го нафърфор€


16 септември 2019 12:52 | 123
ќценка:
9
 (
11
 гласа)

» вечерта в апартамента в —трумско или ≈леново, започва с бурканите... без нет.
ј вечерта с изтръпнал от плескане за1ник ще вечер€ с буркан кисели краставички и кренвирш... ¬ ≈леново или —трумско, без нет...


16 септември 2019 13:24 | Ѕоби
ќценка:
4
 (
8
 гласа)

 иро, хайде излез от нелегалност, ще се видим и поговорим. —тиска ли ти, пендел?


16 септември 2019 14:37 |  иро ћирчев
ќценка:
-4
 (
6
 гласа)

Ѕоби написа:Ѕоби

ѕендел си ти, смотан€к!


16 септември 2019 16:41 | Ѕоби
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

«ащо толкова те е страх,  ире? —илен във форума, мишка в реални€ живот.


16 септември 2019 18:36 | ’ой
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

 ирчо вече не е на работа, а в панелката и на село н€ма нет.


16 септември 2019 21:17 | јсо
ќценка:
-7
 (
7
 гласа)

”спех в€ всички деца! успех и на кмета на изборите.


17 септември 2019 06:17 | Ћюбопитен читател
ќценка:
7
 (
7
 гласа)

»скам да попитам защо кметът винаги открива учебната година в училището, в което е директор ћари€на ћитова - преди беше в ≈динадесето ќ”, сега ѕ√—ј√? ƒруги училища (или директори) в града не заслужават ли неговото внимание?


17 септември 2019 09:37 | охохо
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

защото си бъркат по дупкита, не разбра ли
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.