/ВИДЕО/ 350 ученици прекрачиха прага на ПГСАГ „Васил Левски“, кметът Камбитов удари първия училищен звънец

16 септември 2019 11:06   11 коментара   12145 прочита


350 ученици прекрачиха прага на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия (ПГСАГ) "Васил Левски" след първия училищен звънец, ударен от кмета на община Благоевград Атанас Камбитов. Три 8-ми класа за първи път влизат в класните стаи на учебното заведение, три от класовете завършват гимназията, която тази година отбелязва 60 години.

По традиция, най-напред бе издигнато знамето на България, след това бе посрещнато това на гимназията. Учители и ученици, строени в двора на ПГСАГ „Васил Левски“ бяха приветствани от кмета Атанас Камбитов, от директора Марияна Митова и от съученици.

„Първият учебен ден винаги е свързан с очаквания, има своето очарование - да се срещнеш с приятели, да разкажеш как е минало лятото. Едни от вас започват началото на обучението си тук, други тази година ще са абитуриенти и очакват този миг с нетърпение. Всеки от вас има въпроси, стремеж, мечти. Искам обаче да ви поздравя с вашия избор на учебно заведение, тъй като професионалното обучение ще бъде все по-предпочитано. За разлика от вашите връстници, вие излизате с професия, а това ви гарантира 100 % реализация. В аванс ще кажа, че когато завършите, вратите на строителния отдел в Общината, са отворени за вас“, каза в приветствието си кметът Атанас Камбитов.

„Поздравявам и вас, учители за високия професионализъм. Сигурен съм, че ще предадете необходимите знания и умения на строителите на бъдеща България. За 60 години, училището е доказало, че дава отлични кадри, високо професионално обучение, благодарение на вас, учителите“, допълни още градоначалникът. От своя страна директорът Марияна Митова също поздрави учителския колектив и приветства учениците.

„Вие имате привилегията да бъдете част от това голямо семейство. Пожелавам ви спортна учебна година. Вие, учениците на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия, сте нашата гордост, нашата радост, но в същото време нашата грижа и наша отговорност.

Приемете предизвикателството да сте най-добрите, най- успешните, учете се, бъдете себе си и не забравяйте, че зад успеха на едни, стои екипната работа и усилията на много“, каза директорът Митова, която се обърна и към осмокласниците, които за първи път влизат в ПГСАГ „Васил Левски“. Скъпи осмокласници, бъдете уверени, смели в мечтите и своите действия. До вас стоят вашите учители, тези, на които ще се доверявате и тези, които с любов ще ви поведат по пътя на опита“, допълни Митова.

Отслужен бе и водосвет за здравето и успешното протичане на новата учебна година. Осмокласниците бяха посрещнати с питка на прага на гимназията. Вълнение, емоция, разкази за лятото съпътстваха тържественото откриване на учебната година в двора на ПГСАГ „Васил Левски“. След първия училищен звънец, всички се отправиха в класните стаи, където започва новото предизвикателство по пътя към знанието.

Цв. Иванова

11 коментара
16 Септември 2019 11:55 | Тодорова
Оценка:
-27
 (
35
 гласа)

Благоевград има най-страхотния кмет


16 Септември 2019 12:10 | Боби
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

На обяд са не забравиш да идеш за мазна баничка от Бакалов, после си вземи блудкаво кафе от партера на общината и след обяд юруш на безплатен нет.


16 Септември 2019 12:49 | Киро
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Боби написа:Боби

Да не забравиш да се подмиеш, че на мръсн о няма да искам да ти го нафърфоря


16 Септември 2019 12:52 | 123
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

И вечерта в апартамента в Струмско или Еленово, започва с бурканите... без нет.
А вечерта с изтръпнал от плескане за1ник ще вечеря с буркан кисели краставички и кренвирш... В Еленово или Струмско, без нет...


16 Септември 2019 13:24 | Боби
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Киро, хайде излез от нелегалност, ще се видим и поговорим. Стиска ли ти, пендел?


16 Септември 2019 14:37 | Киро Мирчев
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Боби написа:Боби

Пендел си ти, смотаняк!


16 Септември 2019 16:41 | Боби
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Защо толкова те е страх, Кире? Силен във форума, мишка в реалния живот.


16 Септември 2019 18:36 | Хой
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Кирчо вече не е на работа, а в панелката и на село няма нет.


16 Септември 2019 21:17 | Асо
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

Успех вя всички деца! успех и на кмета на изборите.


17 Септември 2019 06:17 | Любопитен читател
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Искам да попитам защо кметът винаги открива учебната година в училището, в което е директор Марияна Митова - преди беше в Единадесето ОУ, сега ПГСАГ? Други училища (или директори) в града не заслужават ли неговото внимание?


17 Септември 2019 09:37 | охохо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

защото си бъркат по дупкита, не разбра ли
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар