Великденският заек сюрпризира децата в ОДЗ „Радост”

10 април 2015 11:14   5 коментара   9646 прочита


За всеки яйчице бе оставил добрият Великденски заек в двора на детската градина „Радост” в град Симитли. Изненадата предизвика много смях, изпитание за бързина и ловкост, весело настроение. Децата откриха изненадите си, подготвени им от Великденския заек - символ на плодородието, благоденствието и просперитета.

В навечерието на Възкресението, когато всички трябва да сме по-смирени, по-добри, децата от ОРЗ „Радост” ни показаха как да бъдем по-добри: От боядисаните в детската градина шарени яйца, децата подготвиха подаръци за хората от Центъра за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства и Дневен център за възрастни с увреждания в град Симитли. Посланията си за доброта, здраве, радост, уважение към по-възрастните и много Божии благословии те предадоха на социалните работници към тези центрове.


Още за: заек   градина   изпитание   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
10 Април 2015 11:25 | Простотии
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Какъв великденски заек?
Даскалици ку-ку.
Нещо да са чули за българските великденски обичаи и традиции?
Вместо да поведат децата на лазаруване, повели ги да дърпат ушите на зайците и да търсят яйца из тревите.
Пълно безкултурие и вопиюща дебългаризация.


10 Април 2015 11:49 | аман
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Не обърквайте децата, великденският заек е католическа традиция, ние си имаме достатъчно хубави български великденски традиции! Някоя напълно заблудена и болестно амбициозна, и тъпа детска учителка решила да се престарае, та се оляла. Аман от амбициозни некадърници, и държавата срутиха, и с некадърници напълниха всички сфери


10 Април 2015 23:05 | бравос
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

за яйце събирането у детските градини у убщ. Симитлия кмето да назначи оооще една пета поред деректорка на сички офис градинки с по два-триесе деца


10 Април 2015 23:20 | МАЙКА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Елате и вижте как заградиха децата ни с три етажна автогара, бензиностанция на 10 метра, и от детската площадка виждат само 2 ара небе.


10 Април 2015 23:34 | МАЙКА
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

8 април 2015 14:01 | ОТВРАТ
Оценка: 2
(6
гласа)8 април 2015 00:32 | ОТВРАТ
Оценка: 1
(1
гласа)

Н. Николов политически офицер, Благой айков старши инструктор в БКП А. Апостолов комсомолски активист, Герински комсомолски активист, Иван Лулейски зам кмет на Янчев, и др. всички по времето на ТАТО, Кантоно, и още две дозини пияндета празнуваха 25 г. демокрация в Симитли.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар