ВАП разпореди проверка на осветлението на общинските имоти

16 септември 2020 07:09   1 коментар   2394 прочита


ВАП разпореди проверки на мрежите и съоръженията за външно осветление на общинските имоти в страната. Причината за проверката е заради инцидента, при който 10-годишно момче бе ударно от ток, протичащ към осветително тяло на спортна площадка в село Миндя. При осъществяването им е необходимо контролните органи да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки с цел защита сигурността на населението.

Проверките ще трябва да приключат в двумесечен срок, след което обобщените резултати ще бъдат докладвани на ВАП, за предприемане на съответни действия по реда на надзора за законност. Припомняме, че на 14 септември бе съобщено, че 10-годишно момченце е постраддало, след като е било ударено от ток при игра на баскетбол във великотърновското село Миндя.

Детето пострадало, след като допряло ограда на площадката. Вчера детето бе настанено в болнично заведение. По-късно то бе изписано. Още вчера след инцидента стана ясно, че се очаква да започнат проверки за изправността на всички осветителни тела, които се в близост до детски площадки и училища на територията на община Велико Търново. 

 


Още за: ВАП проверки   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
16 Септември 2020 15:55 | ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Чакат някое дете да умре и тогава действат, колкото да си измият ръцете от кръвта...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар