Важно! Заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ЕООД -Благоевград

10 май 2018 20:15   7 коментара   8908 прочита


Под председателството на Областния управител на Област Благоевград - г-н Бисер Михайлов на 10.05.2018 г. се проведе извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ЕООД - Благоевград. На заседанието присъстваха представители на общините Банско, Благоевград, Гоце Делчев, Гърмен, Разлог, Сатовча, Струмяни и Хаджидимово, както и управителят и служители на ВиК дружеството.

Съгласно дневния ред на заседанието, Общото събрание прие решения, с които одобри Обобщена инвестиционна програма на „ВиК“ ЕООД – Благоевград за инвестиции в активи – ВиК системи и съоръжения, публична държавна и публична общинска собственост, по публични собственици и по години и Подробна инвестиционна програма на „ВиК“ ЕООД – Благоевград за 2018 г.

По предложение на Общински съвет Благоевград, Общото събрание на Асоциацията по ВиК Благоевград прие решение да се проведе работна среща между членовете на Асоциацията по ВиК, кметовете и председателите на общинските съвети на гр. Сандански и гр. Кресна, представители на „ВиК“ ЕООД – Благоевград и експерти от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Предмет на работната среща е да се обсъди възможността за присъединяване на община Сандански и община Кресна към обособената територия на „ВиК“ ЕООД – Благоевград и бъдещата консолидация на Асоциацията, с цел финансирането на належащата реконструкция и/или изграждане на нова ВиК инфраструктура в Област Благоевград, да се осъществи със средства по Оперативна програма „Околна среда“ 2016 – 2020 г.

Необходимостта от провеждането на работната среща е с оглед на това, че единствено Общински съвет Сандански и Общински съвет Кресна разполагат с правомощията да приемат решения за присъединяване на териториите на техните общини към действащата Асоциация по ВиК Благоевград.

 

7 коментара
10 Май 2018 21:04 | старогражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Сменете мелодията на фонтана в с. КРЪСТИЛЦИ . На хората им писна да слушат само: Хубава си Татковино!


10 Май 2018 21:39 | Благоевград
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Кой от тия палячовци знае какво значи "ВиК"? Не питам какво е Аксинометрия, че ще ги объркам...


10 Май 2018 22:02 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Бягай от форума. Някога имах шестица по АКСОНОМЕТРИЯ


11 Май 2018 08:39 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Сериозно по темата:
1. Диаграма, в Ексел, по общини, за усвоените през последните 10 години евросредства по водни проекти.
2. Горната диаграма, но само за годините на управление на Герб.
3. Всичкото това качено на сайта на Областната управа.
4. Без публично обсъждане на горните диаграми не може да се ходи към разговори със Сандански и Кресна


11 Май 2018 10:10 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ама и председателката си я бива, такъв експерт, капацитет от всякъде, не и потръгна с правото, но с водата явно нещата не стоят като с правото


11 Май 2018 19:23 | Зоро
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Какво въртите и усуквате колко пъти кресна и сандански казаха че не влизат в никакви дружества защото това дружесто ще искат всеки месец пари и повече пари


11 Май 2018 21:01 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не се вмъквай от мое име, хоpата ми знаят възможностите
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар