Важно за петричани и гости! Нова организация на движение от утре

15 юли 2020 08:14   7 коментара   9366 прочита


Започва реконструкцията на  кръгово кръстовище на ул. „Рокфелер“

От утре ,четвъртък, започва реконструкцията на  кръгово кръстовище в Петрич . Началото на строителните дейности за превръщането на временното в постоянно кръгово кръстовище на ул. „Рокфелер“ и ул. „Полк. Дрангов“ налага въвеждането на временна организация за движение. Тя е съгласувана с Областно пътно управление и служба КАТ, има издадени и съгласувания и заповеди. 

Целта при въвеждането на същата е да бъде осигурен достъп до търговски обекти, банки, хранителни магазини, паркингите на болницата независимо от реконструкцията на кръговото кръстовище. Ограждения и пътни знаци ще бъдат поставени на достатъчна дистанция, за да имат предвид шофьорите къде участъкът е без изход. Ул. „Дунав“ (под Дипа) ще бъде еднопосочна за движение, поемайки трафика в западна посока, ще има достъп до паркинга на намиращия се там голям хранителен магазин, ул. „Скопие“ остава двупосочна.

Част от временния обходен маршрут ще бъде и ул. „Самуилова крепост“, под сградата на Общината, която остава еднопосочна, а движението ще бъде спряно с ограждения по ул. „Полк. Дрангов“, така че е възможно стигането до паркинга пред Детска поликлиника. На същия принцип ще се ограничи движението и по ул. „Рокфелер“ в съседство на големия паркинг на болницата. Достъп до него ще бъде осигурен за пациенти и работещи в района.

Участъкът между двете кръгови кръстовища на ул. „Рокфелер“ ще бъде с достъп само през кръговото на ул. „Цар Борис III“ (при Лидъл), няма да се възпрепятства зареждането на търговските обекти там, подхода на живущите до гаражи и работата на банката. В първия ден на новата организация за движение, 16. 07, четвъртък, служители на звено „Общинска охрана“ ще бъдат на място, за да ориентират водачите на МПС. След приключване на строителните работи по първото кръгово кръстовище, започват тези на образуваното между ул. „Рокфелер“ и ул. „Цар Борис III“. 

П. Иванов 

7 коментара
15 Юли 2020 09:44 | от кукуряхцево
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Крайно време е да се ремонтира Общинската управа и В и К - В ГРАДА НЯМА ВОДА ВЕЧЕ ЦЯЛА СЕДМИЦА - ЩЕ ИЗЧАКАМЕ ОЩЕ 1 ДЕН И ЩЕ НАПЪНЕМ ПРОТЕСТ . Правили профилактика - абе некадърници цяла зима си правехте кефа на ..... сега на сред лято правите профилактика . ШЩЕ СЕ СЪБЕРЕМ И ПОЧВАМЕ ПРОТЕСТ АЙДЕ СТИГА СТЕ НИ СМЯТАЛИ ЗА БУДАЛИ.


15 Юли 2020 12:19 | Гражданин
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Аз съм с кракомобила и не ми е ясно откъде ще пресичамКмето да Туре табели МИНИ ОТТУКА


15 Юли 2020 14:50 | 121
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

До кога ще го търпим този кмет? Всички гласувахме за него, но прпомяна не настъпи.


15 Юли 2020 14:50 | 121
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

До кога ще го търпим този кмет? Всички гласувахме за него, но прпомяна не настъпи.


15 Юли 2020 14:51 | 121
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

До кога ще го търпим този кмет? Всички гласувахме за него, но прпомяна не настъпи. 920


15 Юли 2020 23:15 | Виктор
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Са ли има катастрофи, докато свикнат коралите


15 Юли 2020 23:17 | Виктор
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Са ки има катастрофи, докато свикнат кифалите
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар