Важно! Обновена бланка на декларация за преминаване през КПП в областните градове

25 март 2020 09:01   1 коментар   6356 прочита


След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби, уточняваме: Променя се формата на декларацията за пътуващите. Новата бланка е публикувана на сайта на МВР. Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност.

В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си. Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни. Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация.

Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП. Припомняме, че в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки, се допуска влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост.

В. Иванова 

1 коментар
25 Март 2020 10:49 | Мхм
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тото пунктовете защо работят? Те първа необходимост ли се водят?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар