Важно! Нови разписания по спирките в Благоевград, 17 нови спирки от днес

01 април 2019 09:54   11 коментара   19786 прочита


Новото разписание за маршрута на автобусите в Благоевград вече е факт. То е изработено ясно и е поставено на спирките в Благоевград. Новото разписание влиза в сила от днес, 1 април и включват и нови 17 спирки, които ще обслужват линиите на градски транспорт в Благоевград. Те са определени от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, след направени предложения от жители в кампанията „ТИ ПРЕДЛОЖИ! КМЕТЕ, НАПРАВИ! “. Всички автобусни линии ще имат пресечна точка при III ОУ, което ще осигури възможност на гражданите да се прехвърлят от една към друга линия безпроблемно.

Вече са подменени и старите автобуси с нови. Те отговарят изцяло на европейските екологични стандарти ЕВРО 5. Разполагат с електронни информационни табла, като на по късен етап ще бъде внедрена и гласова информационна система.

Жителите и гости на Благоевград вече ще стигат с автобус и до парк „Бачиново“. По този маршрут ще бъдат разкрити спирки при Горско стопанство – Благоевград, парк „Бачиново“, както и на разклона за с. Хърсово.

По Линия № 1, от с. Рилци – Базата – с. Айдарово, се променя маршрута в частта от входа на града, по ул. „Ив. Михайлов”, кръгово движение под поликлиниката, кръгово движение при III ОУ, като автобусите ще се връщат по бул. „Св. Кирил и Методий” до старото трасе по бул. „Св. Димитър Солунски”. В тази връзка ще бъдат разкрити нови спирки при Благоевградска професионална гимназия, Спортен интернат / при УК № 8/, РТЦ, III ОУ, ул. „Илинден”, в близост до цветарските магазини.

По линия № 2 се запазва изцяло стария маршрут на движение, като се премахва началното тръгване от с. Еленово. Линията има пресечни точки с всички останали.

По линия № 5 се променя маршрута в частта след кръговото движение на бул. „Джеймс Баучер” по ул. „Иван Михайлов”, по ул. „Марица” кв. „Грамада“ в посока Промишлена зона – СБАЛО – „Петрол“. След изхода от кв. „Грамада“, маршрута продължава по бул. „Св. Д. Солунски”- ул. „Славянска” - поликлиниката и през кръговото движение под поликлиниката и се връща на стария маршрут. По тази линия ще бъдат разкрити нови автобусни спирки при Търговията, бившата цигарена фабрика, ЗИУ-Петрол -Грамада 1 (пресечка на ул. „Кл. Охридски“ с ул. „Евтим Драганов“) - Грамада 2 („Топливо“ ) – „Мототехника“ – ЮЗУ - I Студентско общежитие до поликлиниката.

По линия № 7 ще бъдат разкрити седем нови курса от с. „Еленово“. Разкритите нови спирки са: с. Еленово - с. Еленово1 - кв. “Еленово“ 1 – кв. “Еленово“ 2 - кв. „Еленово“ 3.

Нови седем курса от кв. „Орлова чука“ ще бъдат разкрити и по линия 10. По този начин се дава възможност на жителите от кв. Еленово за бърз и лесен достъп до кв. Струмско и обратно на жителите на кв. Струмско до кв. Еленово.

Ц. Иванова

11 коментара
01 Април 2019 10:05 | Милчев
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Браво!


01 Април 2019 11:21 | Аз
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Всяко чудо за три дни хубаво но ромите всичко ще опропастят


01 Април 2019 11:39 | мда
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Колко ли ще издържи таз пластмаса - то материал чудо, то монтаж надежден, то шрифт едър - отдалеч се чете и всеки с орлов поглед ще е ок, да му мислят пенсионерите и тези с очилата.


01 Април 2019 11:56 | жител
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Община и КАТ всяка сутрин трябва да разчистват трасето между РТЦ и кръговото.


01 Април 2019 12:20 | Запознат
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Към по горе драскач пластмасова ти е главата


01 Април 2019 14:30 | ???????????
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

сменете разписанието в интернет с новото по спирки /виж разписанието на варна/


01 Април 2019 16:03 | гто
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Това разписание ще издържи 1 месец.. Народа се топи и умира и няма кой да се вози. При частника, празен рейс няма да обикаля измислени спирки. ОК?


01 Април 2019 16:04 | haho
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Гарантирам, че един пенсионер (без три висшета) трудно ще се ориентира по табелката


01 Април 2019 22:23 | ивко
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Браво на Кмета. Съсипа ФК \" Пирин\", но оправи транспорта на топящият се по население Благоевград. Това е Кмет мечта....


02 Април 2019 06:34 | Емигрант
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

А защо ли ще минават покрай ...,бившата " цигарена, текстил, зст зииу ..!!? То в скоро време всичко в град ще е само спомени....


02 Април 2019 07:49 | Фанка
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Пък ако престанем да лепим всичко по спирките няма да имаме равни!! Никъде по света няма такава простотия - фолкпевици и починали заедно!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар