Важно! На вниманието на гражданите в Петрич, които пътуват до Гърция и Северна Македония

28 март 2020 10:22   3 коментара   35287 прочита


Информацията трябва да имат предвид всички жители на община Петрич, които традиционно пътуват до Гърция и Северна Македония по различни поводи.

Съгласно заповед на Министерство на здравеопазването всеки български гражданин, който е влязъл в България от държава с регистриран случай на COVID - 19 подлежи на задължителна 14-дневна карантина. Това важи за страните, в които има случаи на коронавирус инфекцията, каквито са съседните ни държави.

Предвид това, жителите на община Петрич трябва да имат предвид, че пътувайки до тези страни ще подлежат на задължителна карантина в рамките на 14 дни. За целта граничните власти и здравните специалисти на вход ще подават нужната информация. Заповедта важи за всички категории /микробуси, водачи и пътници в леки автомобили, сезонни работници, пешеходци/, но не за водачите на тежкотоварни автомобили.

Освен това се скъсява и времето, в което личните лекари и полицията получават информация за пътувалите в държави с регистриран COVID- 19. Заповедите на Министерство на здравеопазването могат да бъдат проследени и на сайта на Община Петрич.

В. Иванова


Още за: Петрич   внимание   граждани   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
28 Март 2020 21:01 | Гбй
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И на Бръчков му е забранено да отива в Македония вече да пие ракия и дасе крие от хората от Петрич сигурно е болен от корона вирус


29 Март 2020 11:33 | ЗаКон и заКоза
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

"Традиционно" ходят на алъш-вериш! РЗИ- вие не ни давате в парка да излезем, а тия да ходят до Гърция и Македония! И мислите, че ще седнат две седмици у дома да кротуват? Блокирайте го тоя Петрич като Банско, че ще изгорят много хора!


29 Март 2020 18:12 | Тим
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Страшна простотия в това кметство, кой от кой все по некомпетентни.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар