Важно ! Министър Цоков: Всички зрелостници ще получат по 4 точки служебно заради липсващи диаграми в тестовете по БЕЛ

21 май 2024 12:31   5 коментара   4823 прочита


Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки на задачите, свързани с диаграмата на изпита по БЕЛ. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Това се налага след като стана ясно, че в отделни училища диаграмите не са били разпечатани в цялост. 

Към момента е установено, че от проблема са засегнати около 200 ученици от близо 47 хил., които са се явили на изпита. Отговорите обаче се нанасят на отделна бланка и не могат да бъдат установени с абсолютна сигурност всички ученици, които са работили по вариант без диаграма. „Затова ще дадем 4 точки на абсолютно всички зрелостници на тези задачи. За да сме сигурни, че никой няма да бъде ощетен от проблема“, обясни проф. Цоков. 

Министърът уточни, че той категорично не е в съдържателен план, а технически в отделни училища. „Преди разпращането на всеки модул от изпита по български език и литература към училищата, той се разпечатва и сравнява в МОН“, каза още проф. Цоков и разясни, че никакви проблеми не е имало с изпита по БЕЛ. Те са настъпили в отделни училища и тепърва ще се проверява защо не са били установени преди тестът да се даде на зрелостниците. 

Министерството разпространи допълнително напомняне до всички училищни директори да правят внимателна проверка и да сравняват разпечатаните варианти с дигиталните им копия на зрелостни изпити . Бяха дадени и допълнителни указания какви проверки на настройките на всеки принтер може да направят училищата при проблеми и до момента няма постъпили сигнали за подобни нередности. 

До момента на провелите се изпити са анулирани 11 теста на зрелостници, които са използвали мобилно или друго техническо устройство. 

В. Василев 


Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
21 Май 2024 12:40 | мале мале
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Абе Вие една матура не може да организирате като хората, сега ще ми правите входно и изходно ниво за детските градини. Смешници...


21 Май 2024 12:42 | факт
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Чантаджии, какви тестове за детски градини ви са в главите?
Нама изпит или матура на не е "пробита".
Оставете поне дцата в детските градини да си изживеят детството.
Или и за това ще получавате грандове от соросоидите..??


21 Май 2024 16:24 | 123
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ТЪПАЦИ ДАЙТЕ КОНСПЕКТ И ДАТА ЗА ИЗПИТ, ЧЕ ВЕЧЕ НА 3 ГОДИНИ ХОДЯ НА АНГЛИЙСКИ, СМЯТАМ И СВИРЯ НА ПИАНО! ИЗЧЕЛ СЪМ ИЗДАДЕНАТА И НЕИЗДАДЕНА ЛИТЕРАТУРА + ВИНЕТУ!
А БАТКО, ТОЙ Е НА ДЕВЕТ ПЪК ПУШИ ЦИГАРИ И ПИЕ БИРА, ТА И АЗ ЩЕ ПОРАСНА!
ТАТКО ПЪК НАПРАВИЛ МИ ПРАШКА И ТРЪБА С ФУНИЙКИ АМА НЕКА СИ ИГРАЕ ТОЙ С ТЯХ, КОЛЕЛО ЩЕ МИ КУПИ АМА ДРУГ ПЪТ ТА КОГА ЩЕ МЕ ИЗПИТВАТЕ?


21 Май 2024 16:46 | Лечев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Цоков, закривай това ЮЗУ ??


21 Май 2024 18:23 | ХО-ХО
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

НЕ САМО В МОН, НАВСЯКЪДЕ В ИНСТИТУЦИИТЕ Е ТАЗИ БЕЗОТГОВОРНОСТ И БЪРКОТИЯ . НЕ ТИ АДМИНИСТРАЦИЯ В ОБЩИНИТЕ, НЕ ТИ СЪД, ПРОКУРАТУРА, ДИРЕКЦИИ ЗЕМЕДЕЛИЕ, КАДАСТЪР . ЧОВЕК ЗАКЛЮЧАВА, ЧЕ НАВСЯКЪДЕ РАБОТЯТ БЕЗМОЗЪЧНИ СЪЩЕСТВА, ИЗЖИВЯВАЩИ СЕ ЗА НЕЗАМЕНИМИ ''ВСЕЗНАЙКОВЦИ''. ЖИВЕЕМ ВЪВ ВЕКА НА ПОСРЕДСТВЕНИТЕ И НАГЛИТЕ ИЛИТЕРАТИ. И ТАКИВА НИЗШИ ПЕРСОНИ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ''ОБРАЗОВАТ'' ДЕЦАТА НИ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар