Важно! Кметът на Банско Георги Икономов за данъците и таксите, какво се случва?!

13 април 2019 09:54   2 коментара   5107 прочита


Кметът на Банско Георги Икономов направи важно съобщение за съгражданите си, по повод данъците и таксите, тема, особено актуална в момента. Ето какво казва Г. Икономов :

Уважаеми съграждани,

Конституционен съд отмени текста на чл. 22 от Закона за местните данъци и такси, касаещ облагането с по-високи данъци на жилищни имоти, които не са основно жилище, не са отдадени под наем и не са категоризирани като места за настаняване по Закона за туризма, намиращи се в курортни населени места.

Към момента съществуват различни становища по отношение на това как ще се прилага решението на съда и дали платените към момента данъци за 2019г. се третират като надвнесени и съответно да се възстановяват или прихващат.

В тази връзка проведох разговор с г-жа Менда Стоянова – Председател на комисия „Бюджет и Финанси” към 44-то Народно събрание, като нейното мнение е, че в рамките на две седмици ще бъдат внесени и приети промени в Закона за местните данъци и такси, което да реши казуса и даде яснота.

Технически преизчисляването ще стане в рамките на три работни дни от датата на влизане в сила на решението. Всички заинтересовани страни ще бъдат уведомени по подходящия начин.

П. Иванов

2 коментара
13 Април 2019 19:51 | спрете да сваляте кожи
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Върнете парите на хората... какво има да го мислите... или ще го прекарате през НС и да си стане всичко законно...


13 Април 2019 22:01 | Ами сега?
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Как ще върнете парите като сте си ги поделили с Боко, Цецо, Цецка и другите? Тези апартаменти искат обзавеждане. Ако нещо ви хартиса - има банки.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар