Важна сесия на ОБС Благоевград днес! Ще детронират ли ОБС шефа Андон Тодоров! Ето кой заби "ножа в гърба" на председателя и поиска смяната му

12 юни 2020 09:13   14 коментара   12908 прочита


Демократът К. Ханджийски внесе предложението днес. Ще успеят ли съветниците да свалят Тодоров и изберат Рашко Динков за председател, сесията предстои

 
" Председателят на ОБС Андон Тодоров не изпълнява ефективно задълженията си, поведението на г-н Тодоров е неприемливо и арогантно, правят се опити за налагане на авторитарен режим на работа, не зачита мнението на общинските съветници, налице е явна нарушена комуникация между общинска администрация и общински съвет, създаването на постоянни конфликти с кмета на общината и част от съветниците", пречи на работата на ОБС.

Така лидерът на ДСБ Калоян Ханджийски мотивира предложението си за детрониране на ОБС шефа Андон Тодоров, което внесе рано днес в деловодството на ОБС -Благоевград. Само след броени минути започва сесията на местния общински съвет, на която съветниците ще трябва да гласуват предложението на Ханджийски за смяната на Тодоров.

В предложението е посочено, че основанието за смяна на председателя Тодоров е чл. 24, ал. 3 от ЗМСМА, който предвижда смяна на председател на ОБС при трайна невъзможност или системно неизпълнение на   задълженията за повече от три месеца. Дали този текст от ЗМСМА ще издържи в залата на съвета ще видим след малко. Припомняме, че още преди 2 седмици се заговори за смяната на Андон Тодоров и основните коментари се въртяха около силно влошените му отношения с кмета, подкрепен от БСП Румен Томов.

Двамата влязоха в остра вербална война с взаимни обвинения. Тодоров обвини администрацията в мудни действия и административно безсилие при решаването на важни за жителите на Благоевград въпроси, както и в липсата на всякакви опити да се прави нещо за града, тъй като няма нито лев донесени инвестиции, а се работи по проекти на предишната управа.

Повдигайки завесата на начина на работа в администрацията, Тодоров си навлече гнева на нейния ръководител, Румен Томов, който отвърна на удара и на пресконференция вчера разкритикува остро Тодоров, най-вече заради това, че е свикал сесия, на която той като кмет на общината е бил сменен със заместника си Ясен Попвасилев. " Нужно ли беше да се бърза толкова да се избира нов кмета, без да се чака съдебно решение", каза Томов, а от своя страна председателят заяви, че е спазил стриктно закона.

Крамолите станаха обществено достояние, а войната между кмет и председател зае застрашителни размери. Затова и от седмица вървят активни совалки между съветниците за сваляне на Андон Тодоров, който явно пречи на местната власт. Изненада ни "авторът " на предложението демократът Калоян Ханджийски, който до вчера бе в близки приятелски отношения  с Тодоров.

Очаквахме, че БСП ще внесе предложението, тъй като конфликтите с подкрепения от тях кмет ги засягат лично, но не! Ханджийски се оказа "обединителят " на съветниците в намерението да детронират избрания след 2 месеца гласуване през ноември миналата година Андон Тодоров. Ще падне ли Тодоров днес?!, това предстои да разберем. Какви "коалиции" ще се открият при гласуването.

Изненадаха съветниците и самия Тодоров, който работеше със замах, уверен, че съветът е обединен, предвид случващото се с кмета Румен Томов, чиято съдба след съдебната сага за детронирането му, ще стане ясна най-късно до края на юни. Ножът в гърба му проникна дълбоко.. Така, че очакваме интересни сблъсъци днес.

Ще стане ли Рашко Динков председател на ОБС Благоевград?, така както са плановете на местния ОБС, след договорките за смяна на Тодоров .  Припомняме ,че Динков се бори за председателския пост миналата  година, но не успя да събере нужния му брой гласове и бе победен от Андон Тодоров .

   П. Костадинов  


Още за: съвет   тодоров   смяна   Още от: Общество

Принтирай статия
14 коментара
12 Юни 2020 09:22 | Ани
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Надявам се да отиде при Наско и Хриси силикона :)))))


12 Юни 2020 09:24 | чичко паричко
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

калояне пиле каква стана тая, а сега мама кажа кво праи, е смешници интересчии сте всички...


12 Юни 2020 09:50 | Наков
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Калоян е малоумни същество, което няма никаква съвест.


12 Юни 2020 10:12 | ���
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

КАЛОЯН ПИРУВА .....


12 Юни 2020 10:35 | Калоян
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Аз съм "Десен", но всъщност съм "Ляв" и подкрепям комунист за кмет на Благоевград. Кой съм аз, аз, аз.... Долен педераз!


12 Юни 2020 10:35 | корона вирус
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТОЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ, НАЙ-СЛАБ ДОСЕГА И ОТ КЪМ ЧЛЕНОВЕ И ОТ КЪМ РЪКОВОДСТВО....


12 Юни 2020 11:23 | Гумен Ромов
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Томов след две седмици няма да е кмет.


12 Юни 2020 11:44 | Велков
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Два последни безплатни съвета към Томов и "партизани"
1 Научете се да говорите членоразделно и правно издържано
2. Преди да предприемете поредното правно безумие, си платете за консултация при независим експерт, а не слушайте мекерета, защото последствията са за вас, не за тях.
До тук с безплатните съвети от мен :)


12 Юни 2020 12:44 | Мамата
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Аз Мама Кажа си имам развита стратегия и за двамата - на единия ще се предложа със задните си части, а на другия се му предложа френска балада.


12 Юни 2020 18:04 | някой
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Пляс пляс педалите !
До вчера бяхте заедно в басейна и си бъркахте по дупките, а сега какво стана !
Само една дума за вас -мърши .
Махайте се от общината един читав няма в тази зала !
МЪРШИ долни ..


12 Юни 2020 18:13 | Чичко
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Детронираха му хуя


13 Юни 2020 08:28 | Коко
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ами нали трима съдии мислят по-добре, защо ще им обжалва решението дето накара ОБС да го свали Р Т? Да се даде на ВАС записа където Р. Т. викаше че трима съдии мислят по-добре, че 3-мата от ВАС да решат точно какво да се прави


13 Юни 2020 08:31 | Коко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Имаше една дума "п№@и другарчето" - и все си играят на тая игра, та кой може по-добре да п№@бе другарчето, че да се накефи.


13 Юни 2020 13:12 | Тома Руменов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Защо се учудвате и в ОИК, представителката на ДСБ, непрекъснато гласува с БСП, за становището. Какво ДСБ- дясно, те се оказаха по леви и от БСП в подкрепата на псевдо"кмета", Румен Томов, който няма никакво достойнство да напусне и да отиде на нови избори..... срам и позор за тия дето провалиха и провалят прословутата "синия идея", как пък не се роди един свестен лидер да поведе този хубав, красив и прекрасен роден Благоевград?!!!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар