В ЮЗУ ще приемат със статия или рекламен клип

28 май 2020 10:17   3 коментара   3794 прочита


Пандемията с корона вирус се отрази и на приема на студенти в голяма част от университетите в България. Софийският университет например обяви прием на 90% от специалностите за новата учебна 2020- 2021 година с оценките от матурите. В ЮЗУ Неофит Рилски пък са измислили още по иновативен начин за прием на бъдещи студенти. Всеки желаещ да учи специалност "Култура и медии" в Катедра Културология към Факултета по изкуства може да се
включи в конкурса за статия на тема "Коронавирус и медии" - само до края на месец май. Авторите на най-добрите предложения ще бъдат приети в специалност "Култура и медии" и ще получат възможност да развиват таланта си.

Има и друг начин с който може да се кандидатства, с направа на рекламен клип за културна забележителност или събитие. Традиционният начин онлайн изпит по български език или история, обаче си остава. В същото време успешно приключи първият етап от конкурса за есе за прием в специалностите на Философски факултет. Бяха получени десетки есета от кандидат-студенти от различни региони на страната.
От всички есета са отличени 15 кандидати, които получават по имейла сертификат за участие. Отличените кандидати получават право да се запишат в някоя от специалностите на Философски факултет: социология, политология, философия.

М. Иванов


Още за: статия   клип   ЮЗУ   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
28 Май 2020 17:31 | Овцата Доли
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

А факултетът по курология с какъв изпит приема?


28 Май 2020 22:17 | Т
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Пълна пародия и лъжа е всичко. Чудят се само как да ви съберат парите. Вече и само със записан първи клас ще ви приемат каквото и да е. Прав е май този с горния коментар.


29 Май 2020 00:01 | ������� ��������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Няма ли най-сетне да изхвърлите пенсионера, който се мисли за професор и ректор?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар