В Struma.com! Тревога: Заради муден митнически контрол 40 българи в Испания изпуснаха самолета и останаха блокирани на летище в Мадрид, сред тях и Б.Борисов от Благоевград

26 ноември 2023 10:48   8 коментара   16695 прочита


Близките на изоставените пътници в паника,  полет  има чак   във вторник. Без да имат вина нашенци ще трябва да платят отново самолетни билети до родината, а до вторник да останат в летището ...

40 българи останаха блокирани на летище в Мадрид тази сутрин, съобщиха за Struma.com близки на един от пасажерите, Бисер Борисов от Благоевград. Заради забавен, муден  митнически контрол, групата нашенци  изпуснали самолета на компания Ryanair в 6.00 часа и ще трябва да изчакат друг полет за България. Оказало се, че такъв има едва във вторник. Дотогава групата трябва да остане на летището или хората да си наемат хотел, който властите на летището, по чиято вина българите са изпуснали самолета не им осигуряват.

" Тази сутрин служителят на летището, който проверявал пасажерите за полета Мадрид- София е бил сам и е обслужвал опашка от минимум 200 човека. Когато групата ,в която  е  бил благоевградчанинът Борисов, пристигнала до контрола ,вратите се затворили и оттам им отговорили ,че самолетът е излетял, защото те са закъснели, разказаха близки на благоевградчанина, които днес били на летището в София ,където той трябвало да пристигне около 11 часа

"Казали са им още ,че нямат ангажимент да им осигурят хотел, нито пък билетите им ще служат за следващия полет, трябва да си купят нови, ако не успеят да си намерят хотел или подслон, ще трябва да стоят на летището до вторник, когато е първият полет от Мадрид за София, представете си повече от 2 денонощия на летището да останат тези хора.

Да не говорим, че е възможно някои и да нямат пари за нов билет.  Днес е неделя ,никой от посолството ,или български представители там няма да се ангажира със случая, кажете към кого да се обърнем ,това са 40 човека ,сред които и деца, насред зима, да останат на летището, казват притеснените близки на Бисер Борисов от Благоевград.

За случая ще бъде сезирано външното ни министество, как да се помогне на тези хора, които заради мудността на испанците ,ще трябва да преживеят тридневен стрес. Очаквайте подробности. 
Петя Колева 

 

 


Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
26 Ноември 2023 10:59 | Караваната на Ричи
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Голяма работа!
И без това тук няма какво да прави. Щеше да пътува от София до Благоевград 5 часа и да стигне тук в неизчистената мизерия…


26 Ноември 2023 12:49 | Bai Vaso
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Eh gurbet gurbet smeshnen pomqrski narod


26 Ноември 2023 13:02 | До.горния
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Евала ..много точен коментар


26 Ноември 2023 13:16 | ?
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

В чужбина не очаквайте помощта на Външно министерство, няма такава Държава и такива помияри, работещи във властта !!!


26 Ноември 2023 13:27 | До.горния
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Защо само в чужбина ли? Звъннкай и тук на 112 на кой искаш пумиярите не вдигат Колко народ звъни от вчера Няма връзка


26 Ноември 2023 13:59 | as
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много съм учуден каква е тая зараза, когато някой полуграмотен се изкаже и всички го копират. Помия, помияр, Не произхожда от пума, а пък какво е помя нямам идея.


26 Ноември 2023 14:46 | до as!
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

“Помияр“ произлиза от “помия“, а не от “пома“, тъпчо! Помия е мръсната вода от кухненската мивка. Ако не знаеш смисъла на някоя дума, има правописни и правоговорни речници, образовай се! А тъпите пишат “пУмия“, без да знаят какво е това и от къде произлиза!


26 Ноември 2023 14:48 | За неграмотните!
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

На летищата се отива минимум 2 часа преди часа на полета (някъде искат и 3 часа по-рано)! Тогава няма как да закъснееш за чекирането. А консулските служби към посолствата ни работят и през уикенда и помагат, налагало ми се е и съм доволен от съдействието.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар