В Struma.com! Страшен скандал в гимназия "Пейо Яворов" в Петрич! Колапс, линейка, паника и див екшън изкараха акъла на учители и ученици

08 октомври 2019 11:04   12 коментара   22967 прочита


Съпругът на "онеправданата" и припаднала Т. Георгиева нахълта с вой на сирени и линейка, крещи, псува и заплашва проверяващи от РУО!

Невиждан скандал в елитно петричко училище. Около 18.30 часа в двора на гимназия "Пейо Яворов" добила скандална известност с крамолите между директор и учители, нахълтал с линейка с включена сигнализация, съпругът на директорката Таня Георгиева.

Мъжът работи като шофьор в местния спешен център и изпаднал в дива ярост, след като съпругата му колабирала и било съобщено, че и прилошало от тормоза на проверяващите, научи Struma.com. Пристигайки в двора и виждайки съпругата си шофьорът на линейката започнал да крещи и псува, нападайки с всякакви ругатни проверяващите от РУО и одитора от общината, които правели проверка.

Закъснели извън работно време, тъй като през целия ден Георгиева имала ангажименти и не можела да осигури исканата от проверяващите информация. Първо пристигнала по-късно в училище, където от сутринта я чакали проверяващите.

Вместо в началото на работния ден дошла към 11 часа, после била насрочила педагогически съвет, който продължил до 17.30 и след това благоволила да обърне внимание на чакащите я пратеници на РУО Благоевград, които няколко дни вече са в гимназията по повод отворено писмо от колектива, което трябва да проверяват.

От своя страна в гимназията се прави одит, за който Георгиева също трябва да осигурява документация. Ядосан, че са поболели съпругата му и я тормозят след работно време, мъжът и направил истински екшън в училището. За случая е сезирано ръководството на инспектората по образование в Благоевград, откъдето подготвят спешен доклад до министерството.

Скандалът, който Struma.com следи от самото начало е в разгара си. Подобни екшъни, подобни инати и кавги не сме отразявали в нито едно учебно заведение в областта.

Припомняме, че вчера публикувахме позицията на Георгиева, в която тя твърди, че е жертва на политическа репресия, на натиск от страна на учители, община, инспекторат, затова в ръководената от нея гимназия се правели непрекъснати проверки. Георгиева твърди, че искат да я уволнят и да сложат друг на нейно място, политически угоден.

От друга страна са твърденията на учители, които са категорични, че под ръководството на Георгиева микроклиматът в училището е нездравословен, което и провокира голяма част от проверките на работата ѝ.

Учителският колектив е настръхнал срещу Георгиева и заплашват с последващи действия протестни от тяхна страна, ако тя продължава да е в гимназията. Общинското ръководство се видя в чудо с крамолите и безпрецедентните екшъни в училището и се чудят какво да правят.

От РУО Благоевград са категорични, че случващото се влияе на учебния процес и трябва да се въведе ред в гимназията. Очаквайте ексклузивни подробности около случая.

П. Костадинова


Още за: гимназия   двор   съпруга   Още от: Общество

Принтирай статия
12 коментара
08 Октомври 2019 11:46 | Хаджигаев
Оценка:
19
 (
27
 гласа)

Златанов, Златанов, интригантството ти ще бъде наказано рано или късно. За един директор не си казал добра дума, а ги настройваш един срещу друг. Поне веднъж в този живот бъди мъж. Гледах те на дебата на площада как се криеше като мишка зад Камбитов, а го плюеше, плюеше. Сега изгодно мълчиш 2-ри си в листата, вътре си. Колко хора предаде, Златанов, колко?


08 Октомври 2019 12:46 | Избирател-ориг.
Оценка:
20
 (
22
 гласа)

Препоръчвам на тази директорка-ако не са зад нея половината учители и др. от персонала, не я искат от общината, да се дава оставката, за да не получи някоя сериозна болест или стане фатално за нея. В този град, почти всеки клевети, интриганства, завижда, прави мръсотии на др. Лоши хора има много-роднини, съседи, приятели, всякакви. Нямат страх от Бог.


08 Октомври 2019 12:57 | Колето
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

За сведения на Ангел линейката му е частна и където иска там си пуска сирени. Пък и началнико му го е немало на тоя момент. А псуенето му е в длъжностната характеристика на шифьоро.


08 Октомври 2019 13:16 | Kalaton
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Ха. Ето откъде идва отвратителното поведение на "Госпожата" (душа не ми дава да пиша "Директор". Това са разни сценки от театрални пиеси за създаване на някакво мнение в обществото и евентуално пред съда. Да се маха да се лекува и да си търси друга работа, ако има кой да я вземе. Че по града добре я познават - нея и мъжа и.


08 Октомври 2019 13:28 | Бивша ученичка
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

Ма разбира се, че мъжа и ще избеснее... човешкият фактор го има в медицината, затова най-големите светила не оперират и не лекуват близките си! Те са страхотно семейство! А кой ще застане до госпожите, които ги я яд, че не успяха в надпреварата задиректор!? Ето това не харесват в Таня, че не са нейното място!!!


08 Октомври 2019 13:52 | Райна
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Тази, директорка\"вече спокойно може да си търси нова работа.


08 Октомври 2019 16:08 | Ана
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Освен заговор и долни мръсни клевети не разбрахме какво стои в основата на недоволството на учителите. Всички я мразят, а защо - един пример не е представен в случая. Ако тази госпожа няма проблеми в документацията и финансови проблеми значи проблема е в другите, които търсят под вола теле. Има и директори, които наистина липсват в училище, а се водят само на заплата. Крайно време е да се следи този директор какво прави в училище или се появява само за развлечение.


08 Октомври 2019 17:28 | Охх
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Аз като анонимен ученик не харесвам директорката поради простата причина че нито е приветлива, както подобава на един директор, нито влиза в положение на нас. Докато бяхме в заводското и имахме оплаквания тя дори не се постара да ни послуша. Заместник-директорката върши цялата работа в училището. Като никой не я иска - да си тръгва. На мен ми писна да гледам директор който все едно има. хроничен запек.


08 Октомври 2019 20:15 | Мишо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Бой Тошо ви даваше за душата сега щехте да берете грозде марзеланковци


08 Октомври 2019 22:41 | M
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Тези линейки постоянно се използват за лични нужди какъвто началника такви и шофьорите, постоянно са по кафетата под болницата и това е спешна помощ!


08 Октомври 2019 23:16 | одит
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

А Попето уж е в спешната, а по цел ден си преглежда в часния кабинет. Е на тва му се вика работа, ама нали е началник, никой прека дума не смее да му каже.


09 Октомври 2019 14:17 | Николай
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Добре че са тия политически назначения, иначе от тоя нищо не става, по долен човек от него никога не е имало в тази болница!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар