В Struma.com! От храма на Темида! Касиерка на КАТ-Благоевград застава пред съда за престъпление по служба! Взимала пари на ръка, за избрани номера..

20 май 2019 14:45   13 коментара   29117 прочита


Съдът изслуша свидетели, разпитан бе временният шеф на КАТ- гл. комисар Петър Овнарски, заел мястото на Д. Стоицов отстранен заради разследване по схемата "Бързи номера"...

Касиерка на КАТ Благоевград застана днес пред Окръжен съд - Благоевград за престъпление по служба. Обвиняема по делото за длъжностно престъпление е касиер- домакинът Иванка С., която е нарушила служебните си задължения- общо 39 пъти. Днес пред съдия Атанас Маскръчки застанаха обвиняемата, която е взимала пари на ръка от граждани, за да издава избрани номера на автомобили, както и петима свидетели по делото.

Първи бе призован на разпит временно изпълняващият длъжността началник на КАТ-Благоевград, главен комисар Петър Овнарски. Той обясни пред съда, че обвиняемата Иванка С., след установяване на нередности по документите за издаване на регистрационни номера, е дошла сама при него със самопризнания, че е взимала пари на ръка от гражданите.

„Иванка С. дойде при мен, разплакана, каза, че е взимала пари от граждани за предоставяне на номера по избор, и че ще поправи грешката си, като върне всички пари“, каза в част от показанията си гл. инспектор Овнарски. Той си спомни, че забелязал несъответствия в пакета документи, които придружават издаването на номера, допуснати били и грешки при платежните нареждания, които не съответствали на заявленията. По времето, когато случаят е разкрит гл. инспектор Овнарски замествал Димо Чобанов, който оглавяваше КАТ Пътна полиция Благоевград.

Направена е проверка на документацията за около половин година назад и са открити заявления с пропуски и грешки. Той уточни в показанията си, че МОЛ при издаването на номера е подсъдимата Иванка С. Гл. инсп. Овнарски даде и подробни разяснения как протича самата регистрация на автомобил и как се стига до момента на избор на номера за него. Пред съда показания дадоха и управителят на транспортна фирма Николай И., който сподели, че не помни подробности, но регистрира редовно в КАТ поради естеството на работата му, като обясни, че не познава подсъдимата и никога не са му искани пари на ръка. Баща и син Костадин Д. и Владислав Д. също обясниха начина, по който са регистрирали автомобила си, но не си спомнят служителката. Подобна бе ситуацията и с другата свидетелка Севдалина Н.

Случаят остава отворен, тъй като следва съдът да разпита още свидетели по делото, които днес не успяха да се явят.

Припомняме, че именно схема „бързи номера“ взе шефския пост на Данаил Стоицов. При специализирана акция на „Вътрешна сигурност“ и Специализираната прокуратура в „Пътна полиция“- Благоевград през май миналата година, той бе задържан. Заедно с него привлечен като обвиняем бе и собственикът на пункт за регистрации Бойко Шарков, обвинен в помагачество при искането и получаването на подкуп при регистрация на коли. Обвиняем бе и Никола Доганджийски, който създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, както в Благоевград, така и в пунктовете за регистрация на ППВ в РУ- Петрич и РУ- Гоце Делчев.

През юли 2018г. бившият шеф на КАТ Данаил Стоицов излезе на свобода. Тогава магистратите от Софийския апелативен съд потвърдиха паричната му гаранция, постановена му от Окръжен съд- Благоевград в размер на 10 хиляди лв.

Цвети Иванова


Още за: касиерка   КАТ   съд   служба   Още от: Общество

Принтирай статия
13 коментара
20 Май 2019 15:00 | Филип
Оценка:
31
 (
35
 гласа)

Във всяка държавна служба има корумпирани и некомпетентни служители, тъй наречените държавни калинки, докарани от села и паланки и назначени на държавни местенца.


20 Май 2019 15:18 | Строител
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Пепи Овнарски и голям пич, но и той май се разочарова от системата... вече никой не иска да е шеф на КАТ


20 Май 2019 15:33 | пипо
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

а георги кьосев каде ееееев организатора на всичкооо


20 Май 2019 16:59 | Настрадин Ходжа
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

„Иванка С. дойде при мен, разплакана... " Га яди кифтетата не рива, пък сега риве! Гиди лакоми гъзове, де голяма тояга, де!


20 Май 2019 17:22 | Хахо
Оценка:
-15
 (
25
 гласа)

Д. Стоицев е невинен, излишно го омаскариха, един от малкото кадърни и свестни хора в полицията, имаше ред, ще дойде Видов ден за всички...


20 Май 2019 17:40 | Гошко
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

А дали е невинен, помисли си и пак пиши.


20 Май 2019 17:45 | Гошко
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Струма, пишете за Спортика, за Бербатов, че е чел лекция в НСА, а вчера Пирин игра с Монтана, знаете ли?


20 Май 2019 20:09 | До Гошко
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Гошеее, писали са хората за всичко. Чети бе човек!


20 Май 2019 21:28 | 123
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

да се оправи системата да има по бърза регистрация и всичко ще се оправи
ама да ли ще изнася на някой


20 Май 2019 23:56 | Пиринец
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

И къде са писали господин дупе-лизач?


21 Май 2019 09:01 | Малее
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

След случая с петимата полицаи става още по зле. Хем бият ама никий да не знае, хем казват нема да задържаме ако стане нещо с живота им ниещи ще правим.


22 Май 2019 07:32 | констатация
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Нация от крадци и мошеници, тарикати, използвачи, злобари и простаци... а искаме да станем една от белите и богати европейски държави и все им гледаме в джоба ...няма как да стане с тази народопсихология от векове


23 Май 2019 09:11 | Иван
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Къде са тези където са купували номерата. Да връщат табелите в кат.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар