В Сандански почетоха паметта на почетния гражданин Отец Столинчев

01 ноември 2013 15:56   1 коментар   8106 прочита


Фоайето на втория етаж на Дома на културата се оказа тясно, за да побере всички, желаещи да почетат паметта на Отец Столинчев, който с решение на Общински съвет Сандански е обявен за почетен гражданин през 2002 г.

Вечерта, посветена на отеца бе открита от началник отдел „Култура” в община Сандански Димитър Тошев, който в кратък анонс представи мотивите, поради които е избран именно отец Столинчев като тема на събитието. Той подчерта важната роля не само на духовникът Столинчев, но и на човека Столинчев – учител на човечността, гражданин, който е искал да направи Сандански духовен град. Личност, с изключителни заслуги към църквата в град Сандански и религиозния живот в Санданска духовна околия.

На културното събитие, посветено на Деня на будителите бе дадена възможност на всеки, имащ спомен за Отец Столинчев да го сподели с останалите. За своите спомени и познанство с отеца разказа авторът Валентин Караманчев, Отец Сарадинов, Отец Благой и др.

Всеки, познаващ покойният вече Отец Столинчев благодари на избора на община Сандански да представи именно неговите дела в навечерието на Деня на будителите, защото Ангел Столинчев е един от просветителите на Свети Врач, човек подпомагал и работил за извисяване на духовенството до последния си дъх.


Още за: памет   решение   Д. Тошев   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
01 Ноември 2013 16:00 | ДАНИ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Поклон пред паметта му, това е човекът, който е имал най-голямата библиотека в Сандански
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар