В разгара на скандалите с ДЮШ на Пирин! Адв. Илко Стоянов с предложение: Общината незабавно да прекрати участието си в търговското дружество и да направи собствена школа

02 юли 2020 10:32   29 коментара   14214 прочита


Дни наред ескалира напрежение в Детско юношеската школа на " Пирин  ", свързано с новата политика на новоназначения треньор в школата  Радостин Александров., който освобождава благоевградски деца, тренирали  с години, и ги замества с деца, доведени от разни краища на страната.  Идеята му е  в школата да тренират  талантливи млади футболисти, с  които да бъде изграден елитен клуб.

Това обаче разсърди сериозно  родителите на изгонените деца, които вече протестираха мирно,  изразявайки позицията си против политиката на новия треньор. На  стадиона в Благоевград те се срещнаха с кмета Румен Томов и общински  съветници и поискаха помощ в разигралата се ситуация. Заради  нарастващото напрежение, на протеста бе решено, днес да се  проведе  среща между ръководството на "Пирин", родителите и представители на  общината, която има дялово участие във футболния клуб.

Темата "Пирин"  и детската школа многократно бяха  обект на коментари в общинския  съвет в предишния му мандат. Истински радетел  за  развитието на  местния футбол и детско-юношеската школа, бе бившият общински съветник  Илко Стоянов, който още преди години в ОБС направи серия предложения  ,свързани с развититето на ДЮШ на Пирин.  

Именно затова, разговаряме с адв. Стоянов : 

Г-н Стоянов, Вие преди време преложихте децата в школата да се  освободят от такси, винаги сте проявявал сериозна ангажираност към  местния спорт. В  момента има напрежение в ДЮШ на  Пирин, но  няма конструктивно решение, което да удовлетворява  родителите и освободените  деца, които са били част от тази школа с  години. Според Вас как могат да се защитят интересите на децата и съответно на собствениците на "Пирин"?! 

Смятам, че решението трябва да се търси в посока да бъде запазен  баланса между публични и частни интереси. И не е трудно да се намери  такова, защото единственото, което е необходимо, е да се сложи ясна  разграничителна линия и да се спазва закона. От една страна имаме  публичните интереси на гражданите, представлявани от община  Благоевград, а от друга страна стоят инвеститори, които искат да  развиват футбола и да печелят от него. Инвеститорите не трябва да  бъдат прогонвани, защото те очевидно имат сериозни средства и  намерения. 

Говорите за инвеститори, за бизнес, все пак има замесени деца в този  бизнес, как ще се защитят те? 

Да, категорично  трябва да се отчете, че това което инвеститорите  правят е просто бизнес и в този смисъл те нямат право да се позовават  на сантиментални чувства и привилегии, свързани с името “Пирин”,  когато правят този бизнес.. В бизнеса място за чувства няма и винаги  ще има някой, който да е засегнат от това. Не можем да се сърдим и да  корим  тези, които инвестират парите си, гонейки бизнесплановете си.  Те поемат и рискове за инвестициите си, така, че за съжаление  сантиментите трябва да бъдат оставени настрана в този случай, а да се  търси разумно решение, в което и двете страни да бъдат удовлетворени.. 

Но родителите и децата протестират и се заканиха, че няма да спрат да  протестират, докато не  се намери изход от създадената ситуация?! 

Протести срещу частен клуб са абсурдни сами по себе си. Имаше полза  само дотолкова, доколкото обществеността беше информирана за  случващото се. 

Общината   участва с финансови средства, подпомагайки клуба, около 300 000 лева, но до момента, според наша информация, не са дали нито лев за Пирин.  Как може да упражни влиянието си върху собствениците и да защити децата на ДЮШ, след като не е изпълнила финансовия си агажимент към частното дружество?! Какво трябва да е поведението на общинското ръководство? 

Общината трябва незабавно да прекрати участието си в това търговско  дружество, защото тя притежава едни безмислени 25%. Задължително  трябва да бъде запазена собствеността на общината върху базите, но да  се намерят формата и начинът, по който ще ги ползва частния клуб, без  той да бъде ощетяван. С парите, за които говорите, общината може и следва да направи собствена, общинска детско- юношеска школа, от която сигурен съм ще произлязат много талантливи футболисти, а и по този начин ще бъдат защитени интересите на  родители и деца  

Благодаря Ви! 

Разговаря П. Костадинов 

29 коментара
02 Юли 2020 11:22 | 132
Оценка:
-5
 (
21
 гласа)

Браво. Ти си следващият кмет.


02 Юли 2020 11:27 | Отец Паисий
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

О неразумни Уроди, защо не учите децата на четмо и писмо ами ги пращате в школи за да учат ритни топка! Едва един на сто от обучаемите става футболист! Ако ги изпратите да учат физика, химия, природни науки родинознание, чужди езици вероятността в % за успех ще бъде в пъти по-голяма, и ще израснат като грамотни люде! Мрак и безграмотие царят по българската земя, децата ни не знаят да пишат, ама родителите Уроди ги пращат да учат топка! Това е като да те боли зъб, а да отидеш на фризьор! И този човек Стоянов, уж има вид на разумен човек а се е заел с глулава мисия! Общината да направи школа по ритни топка! Смях във залата!


02 Юли 2020 11:30 | �����
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

По тъпо предложение от това общината да направи детско юношеска школа не бях чувал, пардом излъгах по тъпо предложение беше предложението на един общ. съветник К. Илиев общината да продава билети, но точно какви билети не се споменава. Общината няма средства да поема текущите си разходи камо ли да прави инвестиции със съмнителна полза.


02 Юли 2020 11:35 | Да
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Важно е Емирейтс да започнат да плащат наем за общинските имоти, които ползват. Тогава ще имат право да се разпореждат еднолично с школата. Общината плаща 300 000 и пропуска ползи от безплатно отдадени имоти.


02 Юли 2020 11:51 | ...
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Правилно и логично!!!!


02 Юли 2020 12:31 | !!
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Общината още не е платила една стотинка от дължимото към клуба, ама искате и собствена школка да имате. Когато общината изпълни зъдълженията си, тогава ще може да бъде глас в Пирин Благоевград. А (колкото и гадно да звучи).. дюш на Пирин не е следобедна занималня. Не може всеки втори, незнаейки къде да си дене детето за няколко часа, да го праща в школата. Нормално е да има скрийнинг. Ама кой ще признае, че детето му не го бива...


02 Юли 2020 12:42 | ВЪЗМУТЕН
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Илко, как от най-слаб ученик и студент стана такъв мислител. Това ли е примера за младите, всички некадърници и мързеливци да се бутат в политиката.


02 Юли 2020 13:11 | ДЯДО ЙОЦО
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Общината губи и от много несъбрани вземания и вече отпаднали по давност. Защо ли не сасъбрани и от кой трябваше да се съберат, да отговори КМЕТА.... НО ИДВАТ ИЗБОРИ И ПАК ЩЕ СИ ЗАТВОРИМ ОЧИТЕ, ЗАЩО НИКЙ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК НЕ ПОИСКА СПРАВКА КОЛКО ПАРИ СЕ ДЪЛЖАТ ОТ НЕПЛАТЕНИ НАЕМИ И КОНЦЕСИИ И КОЛКО СА ОТПАДНАЛИ ПО ДАВНОСТ ОТ ПРОСПИВАНЕТО ИМ.....


02 Юли 2020 13:42 | СКАПТОПАРА
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

О КАМБАРИОНЕ, ПОРАДИ ЧТО ТИ ТРИЕШ НАШИТЕ КОМЕНТАРИ? НИМА НЕ ВИЖДАШ ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ВОДИ ТОТАЛНО И ОКОНЧАТЕЛНО КЪМ НЕУСПЕХА! НЕ СЛУШАЙ ДВЕТЕ ЖАЛКИ ВАЛКИРИИ, КОИТО НАГЛО ТЕ СЪВЕТВАТ! ТЕХНИТЕ СЪВЕТИ ТЕ ДОВЕДОХА ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ: ОТВСЯКЪДЕ ГОНЕН, НИКЪДЕ ПРИЕТ! О, БЕДНИЙ ЖАЛКИЙ КАМБАРИОН!


02 Юли 2020 13:47 | Капитан Вишнаров
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

От къде иначе ще научиш какъв клип са ти приготвили за следващите избори? Ти и баце играте чочек! А ЦЦ ви ръкопляска! Няма от къде да научиш ако триеш коментари!


02 Юли 2020 13:58 | старогражданин
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Децата на Благоевград трябва да спортуват, а не да седят с часове по интернет - клубове, кафета и дискотеки. Чрез спорта нашите деца, децата на Благоевград ще обичат още по - силно ПИРИН, своят роден клуб, било той футболен клуб, хандбален, боксов, шах- матен, баскетболен, плувен, или друг вид спорт в Благоевград. Но, кмета и община Благоевград трябва да помагат морално и материално на всички видове спортове в града. Сигурен съм, че новият кмет на града Атанас Киряков, ще направи всичко възможно спортните клубове в Благоевград да заемат своето достойно място и да радват фенове и жители на града със своите успехи. Само ПИРИН - Благоевград


02 Юли 2020 14:02 | Софи Маринова
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Трът Камби, трът Камби, рим тио, рим тио. рим тиориорим! Какъв е този майтап?


02 Юли 2020 14:32 | Ханко
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Общината не трябва да дава и 1 стотинка на частния клуб. Даже да поиска със задна дата наеми за стадиона, терените в Рилци, Падеж, спортния интернат и ресторант "зелената къща".


02 Юли 2020 17:11 | .!.
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Общината по договор с Емирейтс притежава 25% от Пирин и трябва да финансира точно ДЮШ на Пирин, а вече 9 месеца от договора не е дала и стотинка. На всичкото отгоре този убавец иска да прави нова школа и да прави разкол точно в школата, за която уж трябва да се грижи. А и за какъв скандал говорим при положение, че на протеста се видя че са 20 човека, заедно с кмета и общинските съветници. Спрете да правите мръсно на Пирин !!!


02 Юли 2020 17:28 | Пепи
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Стига с този Илко и група! Не си струва вниманието, което им отделяте!


02 Юли 2020 18:10 | Ханко
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

До по горния-общината ше дава за школата, а Емирейтс защо не плащат наеми? Значи единия да дава, а другия-не?


02 Юли 2020 18:53 | ���
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Абе има си договори, Общината е дала съгласието си чрез договор за ползване на общинската собственост на Емиратс, ако Емиратс инвестира определени суми в собствеността. Дотук Емиратс е изряден, че и дава значително отгоре за ПОЛЗВАНЕ на общинската собственост чрез инвестиции, ремонтни дейности и пари от рекламни договори. От другата страна е Общината която пак по ДОГОВОР МЕЖДУ ДВЕТЕ СТРАНИ е 25% собственик на Пирин и всичките й инвестиции в клуба трябва да отиват в школата. Познайте колко пари е дала Общината за ДЮШ на Пирин до момента. Нула. 0. Всичко се покрива от Емиратс, нищо че по ДОГОВОР това не трябва да е така. На всичкото отгоре, представители на същата тази Община всяват разкол в благоевградската футболна общественост искайки да създават нова общинска футболна школа. Преди да плюете и да казвате кой какво да дава, прочетете договора между двете страни, има го и на сайта на Пирин, и на сайта на Общината.


02 Юли 2020 19:26 | Миро
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

Атанас Киряков новият кмет на Благоевград, давай Войводо ти можеш


02 Юли 2020 19:35 | Да
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Договорът беше подписан по времето на крадеца канбитов. Това е основателна причина да бъде преразгледан. С какво толкова са важни тези ритнитопковци. Най добрия вариант е общината да се оттегли и Емирейтс да развиват спокойно бизнес плановете си, плащайки си и за ползване на общинските имоти. Ако ли не да вървят на майната си.


02 Юли 2020 19:56 | томи каракостов
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

както винаги по важни казуси - изключително точно, разумно и професионално решение от страна на адв. ИЛКО СТПЯНОВ. Доказан едудит и управленец-напред г-н СТОЯНОВ !!


02 Юли 2020 20:11 | Лондон
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Брада, ти нали си гербераст или по топно-обичаш да лижеш задници.


03 Юли 2020 07:50 | �� ������
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Стига с този Атанас Киряков, бе! Кой е този и защо толкова иска да е кмет? поредният некадърник!


03 Юли 2020 08:09 | ББПП
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Да се оттегли общината, защо не го прави, някой задавали си въпроса? Днес този треньор е виновен утре учителката в училище е виновна.... Я се спрете малко. Този Томов, тоя лисунгер да вземе най накрая да си върши работата като кмет, не да се занимава с глупости, че вече ми писва от неговите действия. Който дава парите той поръчва музиката!


03 Юли 2020 08:11 | Сссс
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Абе Илко, и ти къде ли не си въртя г*за, сега като си с партията на Слави и си мисшлиш, че хората не те знаят. Нов бардак със стари к*рви не се прави


03 Юли 2020 08:55 | Кире
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хора има един човек в тоя клуб който взима заплата и е нормално народа да знае каква, този Попов е там за да защитава 25%които притежава общината а не да слуша като служител в Емирейтс.


03 Юли 2020 08:56 | Кире
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хора има един човек в тоя клуб който взима заплата и е нормално народа да знае каква, този Попов е там за да защитава 25%които притежава общината а не да слуша като служител в Емирейтс.


03 Юли 2020 08:57 | Кире
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хора има един човек в тоя клуб който взима заплата и е нормално народа да знае каква, този Попов е там за да защитава 25%които притежава. общината а не да слуша като служител в Емирейтс.


03 Юли 2020 09:04 | Кафал
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

По-тъпи парчета от джумалии нема. Намерихте будала спонсор на тъпия си клуб и ки го изгоните. После си риткайте с Церово, Логодаж и Лешко. Искате да се трошат пари за трениране само на джумалийчета вместо школата да взима по-кадърни деца дето могат да станат футболисти. Е немате равни, шом и тоя цървул Марусин избрахте за кмет.


03 Юли 2020 12:42 | Леля
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кефал-хем кека, хем се хвали.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар