В района на автогара Петрич полицаи откриха в найлонови торби безбандеролни цигари, собственост на санданчанин

13 юни 2016 16:00   1 коментар   10493 прочита


Районна прокуратура-Петрич повдигна обвинение срещу санданчанина Антон М. на 46г. за притежание на цигари без бандерол.

Антон В. дошъл на гости на негова приятелка в гр. Петрич, при което се предполага, че цигарите са купени от града. Така закупените цигари притежателя им сложил в четири найлонови чанти, а чантите пъхнал в черен сак.

След това отишъл на автогарата в гр. Петрич, за да се качи на автобус и така да се придвижи до гр. Сандански. Докато чакал автобуса полицейски служители му направили проверка, при която открили безакцизни цигари на стойност 1373 лв. За това деяние се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6г. и глоба в размер до десеткратния размер на държаната стока.

Анита Георгиева

1 коментар
13 Юни 2016 17:25 | Санданчанин !!
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Ревизират бюлетините от вота за кмет в Сандански
Административен съд-Благоевград започна повторното производство за касиране на вота за местна власт в Сандански, проведен през октомври миналата година.
В съдебната зала се броят недействителните бюлетини във всички 79 секции в общината.
"Към момента са констатирани 220 дописани бюлетини, каквото бе и нашето очакване", каза адвокат Емил Василев, който отстоявата правата на оспорващия вота, Яне Янев-лидер на РЗС и един от претендентите за кметския стол в Сандански.
Административният процес продължава и утре.
До повторно разглеждане на делото се стигна след решение на Върховния административен съд.
Жалбата първоначално бе депозирана в Административен съд-Благоевград, от Яне Янев. Благоевградските съдии обаче не счетоха, че вотът е недействителен, въпреки изложените в рамките на делото доказателства. Последва оспорване на решението пред ВАС.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар