В прокуратурата: Шефът на МБАЛ Благоевград д-р Вл. Пандев отговаря за самоуправни действия по жалба на наследника си Огнян Митев

26 януари 2015 18:53   6 коментара   43152 прочита


Шефът на МБАЛ Благоевград Владимир Пандев е бил разпитван днес в прокуратурата за самоуправни действия по жалбата на наследника му Огнян Митев, който внесе сигнала до прокуратурата в късния следобед вчера, тъй като д-р Пандев отказа да освободи директорския кабинет в МБАЛ заради нарушения на трудовото законодателство и нарушения в документацията при уволнението.

На излизане от прокуратурата болничният шеф заяви: Съгласно член 235 от кодекса, ако не си вписан в търговския регистър не можеш да бъдеш управител, днес все още моето име е в търговския регистър, освен това императивно е и казаното в нашия кодекс, подписан от министъра на здравеопазването. Т.е докато моето име е там аз нося отговорност за болничните дела, ако си тръгна няма кой да разпише нито един документ. Въпросът не е в инати или някаква безсмислена битка, става въпрос за принципни неща от голямо значение. На въпрос какви нарушения е извършил, та прокуратурата има сигнали срещу него д-р Пандев отговори: Има направени 5 проверки в болницата, нямам протоколи, нямам актове за нарушения, не знам какви са сигналите в прокуратурата.

На днешната среща в прокуратурата е присъствал и жалбоподателя д-р Огнян Митев. Както многократно съобщавахме в петък през целия работен ден болницата вреше и кипеше, нов и стар директор си играеха на котка и мишка. Пандев се запъна и заяви категорично -няма да се поддам на манипулации, има правила в тази държава и трябва да се спазват. Митев извика подкрепление в лицето на Калоян Ханджийски от реформаторския блок и двамата следобед отидоха в прокуратурата да наклеветят Пандев и да поискат помощ от полицията за изгонването му от кабинета. Болница Благоевград влезе в "историята" със случващото се.

П. Петрова

6 коментара
26 Януари 2015 19:22 | Льольо
Оценка:
-4
 (
24
 гласа)

Имаш ли срам, бе червена свиньо, МАХАЙ СЕ!!!! При Станишеф или при Сава избирай


26 Януари 2015 19:35 | дотук я докарахме
Оценка:
1
 (
27
 гласа)

Това държава ли е? Да няма орган, който да сложи на мястото му самозабравилото се същество Владко Пандев. Спрете този цирк незабавно, дами и господа правоимащи. Золумте на това човече ще легнат после на болницата и на всички данъкоплатци.


26 Януари 2015 19:55 | доктор
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

....Пандев има едни думички ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО..... не те искат и ще те махнат, ако ги притежаваш просто си тръгни....., но на вас селяците и комунистите..... този манталитет ви е чужд..... и затова се инатиш ....и показваш колко дребнав човек си .....!!


26 Януари 2015 20:40 | Хипократ
Оценка:
1
 (
21
 гласа)

Др. Пандев, ако толкова разбираш от медицина, колкото и от право, откажи се от докторлъка. Тия дъвки дето ги разтягаш вече няколко дни ще те закарат много бързо до едно тихо и спокойно място с ограда. Плещиш неща, които нямат връзка с действителността. Набий си го в кратуната, че ти вече не си директор на болницата. Вписването в търговския регистърне променя този факт. С всеки ден стоене в кабинета вършиш нарушения, описани в един, но не медицински кодекс. Ще свършиш много зле, момче. Прави му сметката какво ти се казва.


27 Януари 2015 08:41 | ???
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Прокуратурата да провери колко време след назначаването си, като директор, Пандев беше вписан в Търговсия регистър и колко "незоконни" документи е подписал по този начин?!


27 Януари 2015 18:59 | Ани
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Кога уволняваше и назначаваше дали спазваше закона, я си спомни и си отивайте екипа за да не ставате повече за смях. Знаехме че не може да си лекар, но не знаехме че си циркаджия - клоун с голям червен нос. Целия цирк се мести на село, айде.....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар