В последния момент: Отмениха дългоочаквано мотосъбитие в Банско заради неуредици между община и организатори!

19 септември 2019 16:00   31 коментара   22519 прочита


Кметът Г. Икономов: "Публично заявявам, че съм готов да съдействам, включително с техника, за да се подготви събитието и нито един човек, който е планирал участие или просто посещение, да не бъде разочарован. Ако има желание, има начин. На ход са организаторите да заявят готовност за работа в оставащите часове"

Състезанието Three Mountains Hard Enduro Bansko 2019 е отменено, за разочарование на феновете и Федерацията по мотоспорт.

Ето какво доведе до отмяната. Организаторите е трябвало да подадат заявление за ползване на общински имот, какъвто е бившата казарма, което те са направили завчера следобяд. Още преди да подадат заявлението, те започнали работа по трасето, без да бъдат обезпокоявани. От Общината им било съобщено, че на следващия ден ще могат да продължат работа, след като се направи оглед на място с техен представител и зам. кмет от общината. Такъв бил направен днес преди обяд.

След огледа, представител на Федерацията позвънил на кмета на Банско Георги Икономов и попитал защо пречат на състезанието и че организаторите искат да го отложат. Кметът обяснил ситуацията, след което позвънил на Йордан Ковачев - организатор и председател на Дружинката, поел ангажимент да издаде разрешението в най-кратък срок. И то било издадено в 14ч. днес. Междувременно получил съобщение от него, че отменят състезанието.

По отношение на финансирането: договорът, който предхожда плащането, бил подписан от организаторите и представен в общината вчера. Плащането трябвало да бъде извършено днес. Но след разговор с представител на федерацията, кметът бил посъветван да не се превежда сумата, докато не се уточни провеждането.

В крайна сметка тези разногласия доведоха до отмяна на събитието. Ето как коментира ситуацията Георги Икономов:

"Винаги съм подкрепял спорта. Вярвам, че всяко събитие е важно за община Банско. Че трябва да обединяваме сили в името на осъществяването, а не да търсим причини за провала на което и да е мероприятие.

И към момента публично заявявам, че съм готов да съдействам, включително с техника, за да се подготви събитието и нито един човек, който е планирал участие или просто посещение, да не бъде разочарован. Ако има желание, има начин. На ход са организаторите да заявят готовност за работа в оставащите часове", заяви Икономов с надеждата, че все пак събитието ще се състои.

Г. Георгиев

31 коментара
19 Септември 2019 16:33 | Yui
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Готов си бате Бойко да ти го ръгне еднаш за тва си готов..... Плачко...
Повече няма да си кмет ти си го знаеш....


19 Септември 2019 16:56 | Долу Икономофф
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

А това, че издаваш разрешение само срещу гласове за изборите си го спестил не го споменаваш, а, кмете? Срам за Банско си ти и целия ти екип! Не на заплахите и репресиите в Банско! Не на Дудки, Беговци и продажници! Нека на 27-ми октомври изметем управляващата сган! Народе, не се страхувай!


19 Септември 2019 18:37 | Иван
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Икономов, не разбираш ли че момчетата от МДБ не искат да кажат за натиска и условията които им постави и целия град знае за да не петнят името на града с твоите изцепки? Но явно ще се наложи да излезе грозната истина. На кой внушаваш, версията че си изряден а те не искат да го направят без причина?
Та те са направили 80% от разходите и работата вече! Тениски, награди, купи, трасе, всичко е готово! И ти помисли че сега е момента да ги изнудваш, когато нямат избор? Е показаха ти, че имат избор! Те ще си понесат негативите, но ще си запазят честа и достойнството!
И продължаваш да бълваш уж логична версия разчитайки, че се страхуват да разкажат всичко!
Жалък си!

Момчета, Евала, че не му клекнахме!!!


19 Септември 2019 20:25 | Дане
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Тоя кмет не става за нищо. Тоя ако не бяха подменили бюлетините нямаше да има втори мандат за него. Крадец, и изнудвач нищо друго никой не казва за него. Я кажи как си плакал в София да си отново кандидат за кмет! Целият град е настръхнал срещу теб кмете, никой ама никой нищо хубаво не казва за теб, освен пияната ти пиарка и алкохолика Гошо Ангелов. Ти си за затвор до живот, но и това ще стане само още малко време трябва.....


19 Септември 2019 21:00 | Кумунист
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

От кога Кадев ии Мито Русков са гербаджия, та с одили да реват на Бойко да не издига Икономовия, а Кадевия,


19 Септември 2019 21:04 | Гошо
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Гошо кажи как си ги изнудвал че няма да пуснеш парите ако не гласуват за теб? Лъжец, искаш да се изкараш невинен, защо се оправдаваш тогава?


19 Септември 2019 21:06 | Митко
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Кмета е забранил да влизат машините в казармата и не е разрешил да се прави нищо там докато не му се обещае че ше гласуват за него


19 Септември 2019 21:20 | Зинедин Зидан
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Иконом-оооф, кажи на колко спортни клуба бавиш и не плащаш парите беее??? Пак ли ще е като по миналата година да ги орежеш с 20% от гласуваните пари???
Искаш само да ти се молят, гувре!


19 Септември 2019 21:47 | До Зидан
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ей, не нападай кмето! На него му требуваа пари да плати на помаците шо работаа възлагаеми поръчки по БанЦко!


19 Септември 2019 22:15 | Банскалия
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Стига вече плюхте бе тоа таков оне онаков че се види на 27. Сетне па че систе заедно сички са еднакви. И ков кмет че е кадевия като до вчера икономов му беше шеф и му лижеше газо се че ми е кмет. сички искате кокало ма с плюене нестава. се плюете ма сетне па систе виа на декои му е ясно


19 Септември 2019 22:17 | Михо
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Като гледаме какви подкрепят Икономов на всички е ясно колко пари чини. Кога онази миризлива гостунка щеше да е на тая служба, ако не му лижеше задника с тоя интелект. Анджеловият сараошин шо залега с фотоапарата-шо найде в него. За Бего да не думаме, че не уме да дума. Па тая стара пиявица дошла дори от София да смуче парите на община Банско. Ами Сенката Чирицов дето е в общината, за да задължава всички училища, общината и кметствата да пазаруват консомативи саде от неговия магазин? Те тава му е електората на Монтофонецо и ошче некоя црекла-директорки на училишчата. Да ги има за цвет-да редат ред съзи, ред сополе пред бат им Бойко-Тиквата от Банкя! Не заслужават коментар! Та ше искаме Банско да си развива-ама друг път!


19 Септември 2019 22:20 | Иван Бистрин
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Гласувайте за чичо гошо, инак кой че плаща кредита на тати за хотел България?


19 Септември 2019 22:32 | Гошо Ангелов
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Я едно време бех яко против Икономов, даже бех пуснал подписка за отстраняването му, заради синята зона в Банско ама бърже ме купи, кат ме назначи да сам фотограф...


20 Септември 2019 00:41 | Асен Кирицов
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Маанете се тия моторе и състезания! Осрайме се и тава е! Ама е убаво утре сутринта на сесията общинските съветници да си ме гласуваа за временен кмет! Нали все пак дадохме разрешение! Даже и ще помогнем щом требува!
Много ми е важно да ме гласуваа, защото инак в София ще видят, че немаме мнозинство, а ние им казахме, че всички ни подкрепят.
Ще излезе, че сме излагали Бойко, а това не е добре!


20 Септември 2019 00:49 | Иван
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Икономов иска разрешение за да се ползва казармата, а половината от съораженията за състезанието са направени там от 2 години и само се надгражда! Излиза че през тези две години има препядствия там без разрешение, но не е било проблем.
Явно гласуването за временен кмет на Асен Кирицов наистина е било много важно, щом се опита да ги натисне така момчетата!
Ама не стана.....


20 Септември 2019 01:13 | Занзибар
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Само два от коментарите не са писани от едно и също лице


20 Септември 2019 08:55 | ЕКК
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Пълна излагация и голям гаф от страна на Икономов.
3 дни преди състезанието да се изложи така.
Официален кръг от шампионата, от 1 година се знае датата и 2 дни преди състезанието още ги мота с документи, процедурни хватки и непреведено финансиране.
А три години поред банскалии получават накрада за най-добре организиран кръг от шампионата.
Ясна е работата, избори баце... дано има възмездие


20 Септември 2019 09:03 | 3333
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

1. Тия от федерацията не ги интересува спорта а само как да вземат парите.
2. Кмете то организация с и трасе не се правят от днес за утре.
3. Спорта няма нищо общо с избори и политика.
До организаторите ОТМЕНЕТЕ СПОРТНАТА ПРОЯВА ДА ИМ Е ЗА УРОК.


20 Септември 2019 09:21 | Гошо Думанов
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Нашата листа е само ГЕРБАДЖИИ, ако не вярвате сега като излезне ПРОВЕРЕТЕ!!!


20 Септември 2019 09:41 | БЛАГОЕВРАД
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Еее разбрахте накрая че които не е с Г Р О Б няма да направи без тях нииищо. Браво БАНСКО БРАВО ХОРА, да изметем тази гробаджииска смет.


20 Септември 2019 11:31 | Естет
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Верка Шареното - кметша!? Срам и позор за банскалии!


20 Септември 2019 14:03 | Не така,а така-
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Тетин-кмет. Тета-кметша /Първа дама/, а па язе-Секретар! А да видим сега опозиционерите шо ке работат? Секи ден на килимчето пред мене да ги извивам да се отказват от партиите си, от комисии, наблюдатели... Се ке вида от дека изгрева сънцето!


20 Септември 2019 14:06 | МДБ(Мото Дружина Банско)
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

В отговор на публикацията на кмета на община Банско, Георги Икономов, във връзка с отмененото ендуро състезание “Three Mountains Hard Enduro Bansko 2019”

Преди всичко бихме искали да уточним, че първоначалното намерение на всички нас, членовете на Мото дружина Банско и организатори, категорично беше да се стремим към избягване на този отговор, с цел да спестим публичното оповестяване на информация за жалките факти, унизителното отношение и категоричния саботаж по време на подготовката ни от страна на Община Банско в лицето на кмета Георги Икономов. За съжаление не ни се даде шанс да замълчим. Бяхме поставени, както и всички потърпевши, в условия на погрешно и манипулативно тълкуване на общата ситуация и грозни внушения от страна на г-н Икономов, целящи уронването на безупречната репутация на Мото дружина Банско.

На първо място и с особена важност бихме искали да изтъкнем факта, че в МДБ членуват хора от всички политически формации в общината. Това винаги е било така и никога не


20 Септември 2019 21:34 | Асен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Това винаги е било така и никога не е представлявало проблем за структурата ни. Обединени от страстта към моторите, ние винаги сме работили заедно, заедно сме се състезавали и сме се забавлявали и заедно сме организирали досегашните домакинства на Банско.
Това е абсолютно неоспорим факт. За жалост, тази година бяхме поставени в обстоятелствата на предстоящите местни избори и съпровождащите низки прояви на кмета Икономов и всичко това в цялост доведе до провала на начинанията ни.
А ето и как изглежда кратката хронология на събитията на местна почва.

Един месец преди състезанието председателят на МДБ провежда телефонен разговор със зам. -кмета на общината, Асен Кирицов, в който разяснява подробностите по подготвителните действия за състезанието и общата организация. Зам. -кметът дава зелена светлина още към този момент на организацията по трасето.
На 05. 09. 2019 зам. -кметът Кирицов се обажда на председателя на МДБ с изискване за внасяне на официално уведомително писмо до Общи


20 Септември 2019 21:39 | Асен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

На 05. 09. 2019 зам. -кметът Кирицов се обажда на председателя на МДБ с изискване за внасяне на официално уведомително писмо до Община Банско. Тъй като 06. 09. 2019 е официален почивен ден, уведомителното писмо е входирано в първия работен ден след празниците - 09. 09. 2019 година, като междувременно работата по трасето продължава.
На 11. 09. 2019 следобяд на адреса за кореспонденция с МДБ се получава писмо от Община Банско - искане за предоставяне на карта на трасето, като се изисква и официално разрешение от Общината за ползване на общинския имот, на чиято територия се намира бившата казарма. Още на 12. 09. 2019 започваме работа по изготвянето на изисканата карта и останалата част от докумените и на 17. 09. 2019 входираме документацията в Община Банско.

Малко по-късно през деня на 17. 09. 2019 председателят на МДБ получава обаждане от зам. -кмета Кирицов с искане за среща на следващия ден за оглед на терена в казармата и обявява, че докато не се извърши оглед на терена и не с


20 Септември 2019 21:42 | Асен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

че докато не се извърши оглед на терена и не се получи официално разрешение за работа, няма да бъдем допуснати да продължим подготовката.
Междувременно следва обаждане от кмета на друг член на дружинката. В разговора кметът се опитва да окаже натиск, като изисква от него да повлияе на група общински съветници, близки до въпросния член на МДБ, за да подкрепят Кирицов за временен кмет на предстоящата сесия на Общинския съвет. След като не получава съгласие от нашия член за съдействие в тази посока, кметът открито заплашва, че ще провали състезанието.
На 18. 09. 2019 се провежда среща със зам. -кмета Кирицов в казармата. За жалост, срещата протича изцяло политически, без изобщо да се засегне темата трасе и състезание. Изискана беше от нас подкрепа за изборите, за да получим подкрепа за състезанието. Ние категорично и еднозначно отказахме да смесваме двете неща.
На въпроса в края на срещата да продължим ли работата си, получихме отговор - “Чакате! ”


20 Септември 2019 21:45 | Асен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Малко по-късно кметът се обажда на председателя на МДБ и на висок тон, в стил скандал, непрекъснато напомняйки, че може да провали състезанието, все пак поема ангажимент да издаде разрешителното до един час. Два часа след проведения разговор разрешително все още не е получено. Хората ни все още не биват допускани до казармата, за да продължат работата си. Напрежението сред нас, членовете на дружинката, нараства, успоредно с усещането, че губим все повече време и най-вече се усилва притеснението ни, че непредвидимите действия на кмета може да доведат до провал на събитието във всеки един момент и най-вече ден преди състезанието или, още по-лошо, в деня на самото състезание, използвайки неправомерно прийомите на властта, какъвто често е стилът му.
Решението за отмяна на състезанието беше взето единoдушно от всички членове на МДБ и всички ние заставаме зад председателя си.


20 Септември 2019 21:47 | Асен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

След изпратен от нас смс, че отменяме състезанието, кметът Икономов издава разрешителното за 7 минути и обявява, че е придвижил плащането. За сведение - предходните години плащането се бавеше до 4 месеца след приключване на състезанието, а за осъществяването му се използваха лични средства от членовете ни.
Сега, може би, разбирате колко манипулативно бяха използвани срещу нас предоставените снимки на документи от Община Банско, както и в какви условия се очакваше от нас да гарантираме на всички вас безпрепядственото провеждане на състезанието и при какви изисквания към нас от страна на кмета.
Г-н Икономов, ние сме достойни момчета и сме готови да застанем лице в лице с вас, за да потвърдим истинността на твърденията ни.
И още нещо - няма да ви позволим да очерните изгражданата с толкова отдаденост и страст репутация на Мото дружина Банско - нито пред града ни, нито пред приятелите ни от другите дружини! Недопустимо е. Още по-малко за евтината цел, наречена местни избори.


20 Септември 2019 21:52 | Асен
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Не се опитвайте да внушавате усещането, че използваме популярността на събитието за политически цели! Никога не сме го правили и никога няма да позволим любимото ни занимание да се превърне в средство за манипулация! Правите го вие!
За едно обаче бяхте прав в коментарите си по случая - спортът обединява! Но сам не вярвате в това, а единствено повтаряте препоръчани от PR- екипа ви фрази, без да ги подкрепяте с необходимите действия!

И се надяваме да не се опитате да провалите съботното ни каране с приятелите ни, които все пак решиха да дойдат и да ни уважат, като използвате властта си над институциите.

P. S. И, г-н Икономов, синът ви никога не е карал на това състезание, нито пък е взимал участие изобщо в подготовката му, както твърдите в коментарите си.

С уважение,
Мото дружина Банско

Това винаги е било така и никога не е представлявало проблем за структурата ни. Обединени от страстта към моторите, ние винаги сме работили заедно, заедно сме се състезавали и сме се за


21 Септември 2019 01:09 | Безпристрастен
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Браво, момчета! Адмирации за достойното ви поведение!


21 Септември 2019 09:30 | Мнение
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Управляващите искат всичко да подчинят на политиката-и спорт, и култура, и образование, но няма как да стане! Народът, макар и бавно, щях да кажа ще се "осъзнае", но не. Той е осъзнат, но все още свит, страхлив... Но вижда се, че полека-лека се окопитва. Ще покажат изборите! Но е време тези Лакоми глупаци да се сложат в кьошето и никога повече да не се показват, както много вече до сега!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар