В подмолна и нечестна игра "Пирин" глътна "Спортика"! Подмамиха с гръмки обещания 20 -те момичета на тима, под носа на президента Искрен Мазнев

01 юни 2020 19:24   37 коментара   18151 прочита


Забиха нож в гърба на отбор с 14 годишна история, минал и устоял тежки кризи, но родил шампиони и медалисти.

Клуб с 14 годишна история получи болезнен и звучен шамар от ФК "Пирин", който в публичният си план за развитите още преди година изрично подчерта, че ще развива женски футбол във всичките му форми, като се водят разговори с ФК " Спортика" в тази насока. Към днешна дата отборът от 20 момичета от ФК Спортика вече е  част от новоизлюпения  клуб "Пирин лейдис", който е под шапката на ФК Пирин Благоевград.

Подмамени с гръмки обещания младите надежди в женския футбол са преминали в "Пирин" под носа на президента на "Спортика " Искрен Мазнев, крепил тима в изключително трудно години и превърнал ги в шампиони, с куп успешни изяви.

Преди дни капитанът на  Спортика съобщил на Мазнев, че вече са част от Пирин, шокът бил страшен, а предисторията говори за видимо подмолни действия, които довели до буквалното отнемане на отбора от "ръцете на президента " Мазнев.

Какво  се случи с разговорите, които трябваше просто да обединят усилията на ръководствата на двата клуба.

Ето какво коментира за struma. com Искрен Мазнев - президент на женския футболен клуб: 

 През  август 2019 година имахме отново среща с президента на ФК Пирин Благоевград Ива Уорън, с която се разбрахме наш адвокат да подготви документи, за евентуалното обединение между двата клуба.

Тя ме помоли нашите адвокати да подготвят предложението, което техните щели да разгледат и пое ангажимента, когато са готови с обсъждането на предложението да се обадят.  

 Предложението бе подготвено и изпратено до ФК Пирин, като държа да подчертая, че в него няма нищо свързано с финансов иск от страна на ФК "Спортика", под каквато и да било форма.

От тогава до ден днешен никой от ръководството на Пирин не се е свързал с мен, за последващи разговори. Разбрах, че са "конфискували " отбора, като ми се обадиха от БФС. Хората от Пирин след като са подали документи за участие във всички първенства на БФС, направление женски футбол под името "Пирин лейдис" привикали  всички момичета от нашия клуб, за да им предложат да играят при тях.

С обещания от рода на облаги, като екипировка, храна и договори за по - опитните, ръководството на Пирин успя да привлече  всички наши състезатели, тъй като те са амтьори, както и предвид статута на женския футбол у нас, това не представлява трудност" - коментира Мазнев.

Подмолните действия на ръководството на "Пирин", които при финансовите възможности, демонстрирани непрекъснато, биха могли да си осигурят състезателки от други отбори не само у нас, но и от чужбина, глътнаха един  клуб с 14- годишна история.

За сведение на хората в "Пирин", част  от които, уж се интересуват от футболната игра, на територията на общината ФК "Спортика" е два пъти сребърен медалист в първенството при жените, четири пъти е бронзов медалист и има също толкова участия във финала за купата на България. Успехите на момичетата от школата пък са още по големи, като две републикански титли и десетки медали от различни турнири.

Нещо повече ФК "Спортика" е трикратен носител на приза Отбор на годината в Благоевград за 2014, 2017 и 2019 година, нещо което мъжкия отбор на Пирин е печелил само веднъж, и то като ОФК Пирин, който няма нищо общо с настоящия ФК Пирин.

Десетки любители на женската игра, привърженици на "Спортика", спонсори, хора които помагаха през годините финансово на клуба, в това число и STRUMA. COM, който в отделен период бе генерален спонсор на тима, също изказват своето огорчение от постъпката на ръководството на Емирейтс Фънд Ексчейндж ЕООД, представлявана от Ива Уорън.

За цели 14 години едни от най- добрите отбори в колективните спортове в Благоевград не получи нищо даром от общината, за разлика от ФК Пирин, който за една година успя да се сдобие с ресторант в топцентъра на Благоевград  .

Като прибавим и това, че участие във ФК" Пирин" има и община Благоевград с 0. 5% от годишния бюджет на общината, става ясно, че се мери с различен аршин. Това, което "Пирин" направи със "Спортика" е необяснимо, обидно и далеч от честната игра  в спорта.   

 На клуба, дал на женския футбол Евдокия Попадинова, Кристина Петрунова, Вени Дона Сърбинска, Вероника Гоцева, Веси Махлелиева, та дори и Лили Костова, която игра едни сезон в клуба, десетки национални състезатели в различни възрастови групи, бе забит нож в гърба. Работата на бившия треньор Емил Кърцелски и настоящия Радослав Креснички също заслужават адмирации, а не подобно отношение. Това няма как да бъде простено.

"Пожелавам на ФК Пирин, след 14 години да им се случи същото, което се случи и на мен като президент на ФК Спортика.

Нека не бъда лош пророк, но момичетата, които играха при нас, в един момент може да се окажат излишни", ние ще се изправим отново, ще направим нов  "Спортика" и се надявам скоро отново Благоевград да се гордее с играта на децата ни - допълни крайно огорчен Искрен Мазнев. 

Павел Руменов 

Предложение на Искрен Мазнев:

Привет, по повод проведените предварителни разговори за фактическо обединение между СНЦ „СПОРТИКА“ и ПФК „ПИРИН – БЛАГОЕВГРАД“ представям следното: 

1. Предлагам, обединението на дейността на двата клуба да бъде извършено чрез създаване на съвместно Гражданско дружество, по реда на чл. 357 и сл. от ЗЗД. В този смисъл, двата клуба /осъществяващи дейност под формата на СНЦ и АД/ ще сключат договор, с който ще обединят усилията си, с цел постигане на общата цел – участие на футболния отбор на СНЦ „СПОРТИКА“ в първенството на страната, под наименованието „ПИРИН“, като поделение и дъщерен клуб на ПФК „ПИРИН – БЛАГОЕВГРАД“.

2. В самият договор за създаване на Гражданското дружеството ще бъде изрично посочено, че СНЦ „СПОРТИКА“ участва и внася в общото дружеството всички права и отношения, касаещи съществуващия клуб „СПОРТИКА“, в т.ч. правата на състезателите, правата по отношение на спортно-техническтото ръководство, правата върху логото, марката, лиценза за участие в първенството и изобщо всичко, което притежава сдружението. От своя страна, ПФК ПИРИН – БЛАГОЕВГРАД ще се задължи да внесе необходимите финансови средства /под формата на парични вноски/ за издръжката на клуба, както и определени активи или права /ако е необходимо/, за работата на общия клуб.

3. В резултат на този договор, сключените договори между СНЦ „СПОРТИКА“ и състезателите и треньорите ще се анексират, като страна по тях вече ще е новото Обединение. То от своя страна ще се представлява от един или двама управители, посочени от двете страни.

4. Обединението ще има собствен БУЛСТАТ, собствена банкова сметка и отделно счетоводство. На база договора би могло да се постигне правоприемство пред БФС или ММС относно дейността на СНЦ „СПОРТИКА“, без да е необходимо издаването на нов лиценз или друг вид документация /това следва да бъде предварително проверено или съгласувано със съответната институция/;

5. В отделен договор, сключен между СНЦ СПОРТИКА и ПФК ПИРИН – БЛАГОЕВГРАД би могло да се договори изплащането на парично обезщетение от ПФК ПИРИН в полза на СПОРТИКА за преотстъпените права, описани по-горе. Този договор няма нищо общо с Договора за създаване на ГД, като същия е основанието, на което ПФК ПИРИН ще може да заплати дължимата към СПОРТИКА сума.

 

37 коментара
01 Юни 2020 20:05 | opa
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

и какво му е подмолното? Ами дайте и Вие такива заплати и условия и няма да имате проблем...


01 Юни 2020 20:19 | Румбата
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Опааааа а какви заплати ще вземат в пирин и колко от тези момичета ще ги вземат


01 Юни 2020 20:29 | фен
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

много некоректно


01 Юни 2020 20:51 | до ОРА
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Ти си болен мозък ! Можеш да отидеш на терена на Пирин 2001 и да се гръмнеш в окото! Това е тотална кражба! Тоя Пирин лейдис ще съществува точно 2-3 години и УМИРА. Докато Пеевски пере пари ще има и пирин фк. А това прасе дано се пренесе на белите облаци.
Жалко за момичетата, че се продадоха за 2 гроша


01 Юни 2020 21:15 | Opa
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Тука само разбирачи и фенове, които ако идат на мач влизат на полувремето, че им е скъп билета..
Само Пирин!!


01 Юни 2020 21:19 | Т
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

За момичета само хубаво или нищо! Играят за честта си 14 години! За тях никога не е имало заплати, храна, екипировка и всичко нормално за футбол, а са едни от най добрите в България! Бъдете коректни и възпитани!


01 Юни 2020 21:31 | Валката
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Еми тогава не е ли по-добре да играят и да печелят успехи, като им се осигуряват И ЗАПЛАТИ, И ХРАНА, И ЕКИПИРОВКА, И ВСИЧКО НОРМАЛНО ЗА ФУТБОЛ ??!


01 Юни 2020 21:32 | Габелини
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Абе струма, що не питате самите момичета какво мислят по въпроса. Много е лесно да плюеш и да отразяваш едностранчиво, както постоянно го правите в политическата ви секция.


01 Юни 2020 21:33 | Румбата
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Е те и досега печелеха медали и без парите на пирин. Да не стане като при мъжете, дойдоха емиратите и пирин пак си в б група и то 12 ти


01 Юни 2020 22:01 | Треньор
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Докато на "гнездото" са спуснатата с парашут лелка Уорън, братя Грим (Елезови) и комсомолеца Венко Попов, нищо добро няма да се случи с Пирин. Всичко в клуба е "мижи кьорчо да те лажем", тази фирма няма за цел да развива футбола в града, целта е пране на пари, купуване на хотели и имоти чрез футболния клуб, мениджърски интереси, тото схеми (няколко съмнителни домакински загуби с по 4, 5 гола и "обръщалки") . Жалко за истинските фенове на пиринката.


01 Юни 2020 22:01 | ...
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Само, че сега ще е някакъв измислен герой-треньор, въобще да не си въобразяват, че ще имат същите успехи. А и е ясно Пирин защо го правят- дават се луди пари от УЕФА за женски футбол... Пирин са тотални боклуци!


01 Юни 2020 22:07 | Аз
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Лесно е да вземеш нещо наготово, без да си мръднеш пръста... Пирин стават все по-противни. Горко му на Благоевград, разни временни измекяри дойдоха да съсипят една религия!


01 Юни 2020 22:11 | Трифон Зарезан
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Хайде да не намесваме институцията "Пирин". Това е любовта на хиляди джумалии, най обичайния отбор в Югозападна. Лошо е, че сегашните некадърни ръководители на клуба действат като шефа си-шиши, който граби всичко законно и незаконно в България.


01 Юни 2020 22:14 | Гаро
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Тогава защо Пирин не привлече и треньора на Спортика??? А да, ясно, някой много голям специалист от майка си Райна ще дойде, ще му назначат помощник, кондиционен треньор, домакин, гардеробиер, лелка на тоалетната им и пр. - още няколко допълнителни щата, че трябват да се изписват пари за заплати...


01 Юни 2020 22:15 | Шиши
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Скоро истината за фирмата-менте на Делян Славчев Пеевски ще лъсне. Джара, видя ли как действат приятелите ти (Елезови и Венко?


01 Юни 2020 23:03 | ...
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Вили елезов оправи мъжете са ке оправи и жените ! “ думам за футбол, оти другото не му е ясно, ни за мъже, ни з жени


01 Юни 2020 23:04 | Кой
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Какъв президент е тоя селянин Мазнев бре?! Дължи пари на целия град!!!


01 Юни 2020 23:29 | фен
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Ей много сте силни хейтърите на Пирин във форума на струма. Хубавото е че в реалният живот никой не ви обръща внимание и най-много хората да ви подминат с досада и погнуса. Излезте малко навън и вижте какво е мнението на благоевградчани за случващото се в Пирин. Смея да твърдя, че никога досега обществеността не е имало толкова положителна нагласа към клуба и към перспективите му за развитие. Стойте си във форума на струма, плюйте си, ама като дойдат успехите, да не вземете да се довлачите на стадиона. Това не е вашия Пирин, това не са вашите собственици, това не са вашите футболисти, нали така? Айде плюйте си и се давате в злоба, завист и жлъч.


01 Юни 2020 23:33 | Ники
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Как си, Елезов? Цял футболен Благоевград ти се смее.


02 Юни 2020 00:08 | Фиката
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Здравейте, знам, че просто изказвате мнение по случая, но преди да пишете безумните си комемтари, запитали ли сте се, защо момичетата отиват да играят за този отбор? Знаете ли всъщност какво се случва в отбора? Пишете, че затриват отбор, борил се 14 години за да отидат, да играят за 2 гроша'', или са отишли да играят не за пари, а за да се опитат да се развиват в по-добри условия и най-малкото при някаква злополука, да знаят че има някой зад тях, когото ще се опита да им осигури медицинска помощ, а не да ги оставя да обикалят по болници сами и не дай си боже ако се нуждае някое от момичетата от операция да трябва да се оправя сама.... Най-елементарните контузии започват от четири цифрено число нагоре... а ако няма възможност какво?? Да тегли кредит ли хахаха илии да върви да проси за да събере парите заради нещо, което прави за удоволствие, а не защото има някаква изгода. СМЕШНИ СТЕ!!


02 Юни 2020 01:34 | Васко
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Най добре е смешните шефове да се прекръстят на..... "Директори лейдис".


02 Юни 2020 09:21 | Койчо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

С тези действия Ива показва истинското си лице. Жалко за тези, които им повярваха. Нищо хубаво не ни чака. Можеше да се разберат с Искрен, не да си навличат омраза сред хората.


02 Юни 2020 10:27 | Valedilenne
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Тука хейт, а в страниците ни във фейсбук и по кафенетата само позитиви и въодушевление. Са, на кой да вярвам.


02 Юни 2020 10:33 | Годжи Мутафчийски
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Хейтърите са благоевградски чорбари и говеда, които усещат, че скоро ще берат много ядове от нас.


02 Юни 2020 11:47 | Кресна
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Вие винаги сте гости на собствения си стадион.


02 Юни 2020 11:53 | Ловеч
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Нека да сме гости, ама да сме си от Благоевград, а не от Крупник и Черниче.


02 Юни 2020 12:06 | зук-зук
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Къде е драмата сега. Две фирми, които извършват една и съща дейност, работниците им (разбирай футболистките) извършват една и същя дейност и едната фирма предлага по-високи заплати, предлага по-добри условия и по-добра материално-техническа база. Много ясно, че човек ще избере фирмата, предлагаща му по-добрите условия. И на вас да ви плащат 800 лв. за една дейност и после друг ви предлага 2000 лв. за същата дейност и вие ще смените работата. Всичко друго е рев, сълзи и сополи.


02 Юни 2020 16:08 | Кибико
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Скъпи кибици, моля без злоба. До тук само една от засегнатите страни е коментирала събитието. Няма да е лошо и от Пирин скоро обяснят какво става. Но най-важно е да се чуе от футбалерките защо...
П. С. някой знае ли как е множественото число за женски род на ритнитопковец :)


02 Юни 2020 16:19 | Един фен
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Чиста кражба на обучени, дисциплинирани и добри спортисти. Какво им е попречило на ПФК Пирин да се срещнат със собственика на Спортика и да стигнат до консенсус. Явно нямат очи, имат дупки!!! Неспортментско отношение е това.


02 Юни 2020 19:21 | скинаро
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Елезови са комунета и душевно болни изпосници-оня ДКМС -то не го и коментирам а двете прасета--ДАЦА-КАЦА и Пеевски скоро ще отлетят..... споко


02 Юни 2020 21:59 | фен
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Тоя па си мисли, че съм Елезов. Пак си спал на течение, колега...
А верно, струма що не питате момичетата какво мислят по въпроса. Вземете мнение и от другата страна, нали претендирате че сте обективна медия... или не претендирате....


02 Юни 2020 23:59 | Браво
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Точка номер 5 е съмнителна, това май е изяла главата на президента Мазнев, обезщетения, пари и т. Н


03 Юни 2020 00:33 | Крушата
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

До по горния-дори и да не си Елезов, за пореден път доказваш, че си глупендър като него. Объркан дебил.


03 Юни 2020 00:34 | Сашо Диков
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ловеч, ти си шизо.


03 Юни 2020 20:07 | сламаро и безин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

а модератора да ми ни яде надениците


04 Юни 2020 08:33 | .....
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Всеки говори за морал и ценности, но в утрешният ден ако ви предложат заплата 1500лв в някоя фирма, а досега сте взимали 600лв какво ще отговорите? Не аз си държа на фирмата


04 Юни 2020 08:39 | Койчо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Никой не обвинява момичетата, те имат право да избират. Тук морала на Елезовите и Ива е занижен. Те можеха да възнаградат труда на Искрен и да не се коментира тяхната кражба, сега! Защото един ден на тях може да се случи това, ама те са се главозамаяли и в облаците витаят.
Слезте и бъдете хора!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар