В ПМГ "Яне Сандански" доказаха: Човещината е жива у младите хора

06 април 2012 00:07   2 коментара   17787 прочита
Желанието на съучениците от 12
Желанието на съучениците от 12 "в" клас на "Дървото на желанията"


Желанието на съучениците от 12 "в" клас на "Дървото на желанията"

Учениците от 12 "в" за 4 дни събраха 5000 лв. за абитуриента Стефан и записаха на "Дървото на желанията": "Скорошно оздравяване"

За 4 дни по инициатива на учениците от 12 "в" клас на гоцеделчевската ПМГ "Яне Сандански" събраха почти 5 хиляди лева за лечението на своя съученик Стефан Георгиев, който е с тежка диагноза. Те показаха, че приказките за умиране на добродетелите у младите хора не са верни. В първия ден от кампанията ученици, преподаватели и персонал сумата стигна 2000 лв. След това в акцията се включиха граждани, фирми и други училища в града, както и от населени места в региона - Абланица, Брезница, Борово, Хаджидимово и др. Клуб "Историята на моето селище и моя град" в ПМГ "Яне Сандански" организира разпродажба в града на великденски картички. Набраните средства вече са в сметката за лечението на Стефан Георгиев, като се очаква те да се увеличат още.

Инициативата тръгна преди няколко дни, след като дванадесетокласникът Стефан Георгиев по спешност бе приет в гоцеделчевската болница, а след това бе транспортиран в столичната "Токуда", където спасиха живота му. Веднага след като разбраха новината, съучениците му спонтанно стартираха кампания за набирането на средства за лечението му. За няколко дни момчетата и момичетата от класа се превърнаха от хора в човеци.

Човешкото е живо и е останало у нас. Никой не е карал децата да проявят инициатива, сами по свое убеждение и решение решиха да предприемат тази благородна стъпка, обобщи класната им Гергана Икономова, която е верен техен съмишленик в начинанието им от първата минута. Благодарим на всички, които подкрепиха със сърце и душа инициативата ни, допълни тя.

А на дървото на желанията в ПМГ "Яне Сандански" просто и ясно е написано: "Желаем скорошно оздравяване на Стефчо!".

2 коментара
06 Април 2012 11:47 | su
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

БРАВО!


06 Април 2012 15:38 | дани
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Нека бог да е с тебе, Стефчо!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар