В Петрич: Зам.министър Шишков инспектира обекти, изградени с европейски средства

28 септември 2021 09:58   8 коментара   4568 прочита


Зам. -министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков инспектира в Петрич обекти, които се финансират с европейски средства. 

Той се запозна със започващото обновяване на местното читалище „Братя Миладинови“, за което Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще инвестира близо 1, 7 млн. лева. Договорът за него е сключен на 29 юни 2021 г. и строителните дейности са финансирани по Оперативна програма „Региони в растеж“. 

Тук съм, за да се уверя, че ремонтът на сградата ще бъде направен качествено и в срок, заяви зам. -министър Шишков. 

Проектът предвижда модернизация на помещения и повишаване на енергийната ефективност при запазване на фасадата. За тази цел се предвижда изолацията да бъде поставена от вътрешната страна на стените. 

Обновени ще бъдат театралният салон, репетиционни зали и библиотеката. Ще бъде обособена нова детска читалня, обясниха секретарят на читалището Вангелия Тренева и главният инженер на общината Николай Попов. 

В читалището над 300 деца се занимават с различни музикални изяви. 

Зам. -министър Шишков посети новия градски парк, изграден също със средства от ОПРР на мястото на бившите казарми. 

В него с финансиране от Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция - България се изгражда нов музей, в който ще има експозиции, свързани с антична или нова история и др. По проекта Петрич си партнира с гръцката община Серес, където също се изгражда музей. 

П. Попов 

8 коментара
28 Септември 2021 12:08 | горд петричанин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Почетен знак на президента за петричанката Вера Кирова .Браво


28 Септември 2021 12:46 | Важно
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Къде поточно саго завели да гледа само музея- бункер а другите места където си играят малките деца какво е състоянето пародия фасове от цигари а требва да несе пуши в целия парк и да дойде през ноща да види какво свети да ли има нощни лампи или осветление Трагедия


28 Септември 2021 12:58 | Асен
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ИнжИнер Катя, мале къв гъз си отпрала.....


28 Септември 2021 14:17 | до Бръчков
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А сградата на МЛадежкия дом -кога ще бъде отново превърната в истинския си вид, откакто е открита не е пипната, а беше цялата окъпана в светлини при откриването и .Самото строителство и фасадата също са по специална технология, навремето това беше шедьовър .Иначе сградата на Читалището е не само богадство за петричани, но и за страната с богатата си история .Тя е символ на един град, как се пази българщината, като цяло .Истрорията предполага се я знаят всички от Югозапада.


28 Септември 2021 14:54 | до Бръчков
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Навремето преди 20 години алеята от Яврорите до Младежкия дом и самото площадно пространство пред него грееха в цветовете на трибагреника .Особено впечатляващо бе това светлинно шоу през летните месеци .Какъв е проблема отново сградата на Младежкия дом да стане притегателен център за петричани и гостите на града .Община Петрич отдавна е длъжник на местните културни общости, като художници и др. Къде е обещаната картинна галерия, с която се лъжат творците на Петрич от години? А, може да се намери подходящо място за това именно в Младежкия дом.


28 Септември 2021 15:16 | до Бръчков
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Само от отчисленията от средствата, които ежедневно постъпват в петричките казина от гръцките комарджии, може са се осъществи тази прекрасна идея за художествена галерия. Вельо Илиев ги лъжеше, с години, като им обещаваше помещението където сега се намира билярден клуб .Бръчков не постъпвай и ти като предишния кмет на Петрич. Както можеш да осигуриш на високо ниво социалните дейности, така си длъжен да подсигуриш и културните дейци на града


28 Септември 2021 17:39 | Асен
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Дреме му на Бръчков за Вас. Ако има комисион 20 % може и да се случи нещо, иначе не го занимавайте.....


28 Септември 2021 20:22 | Петрич
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

На Бръчков хич нему дреме за петрич
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар