В Петрич беше открито ново спортно игрище

26 март 2019 09:21   14 коментара   10794 прочита


След поредица разговори, през месец октомври миналата година, Неврокопска митрополия предостави на Община Петрич за безвъзмездно отстъпено право на строеж свой имот, намиращ се до ДГ „Здравец“ и храм „Свети Николай“. Това стана, след като кметът Димитър Бръчков обяви, че посоченият терен ще бъде преустроен в спортно игрище. Към днешна дата теренът вече разполага с всичко необходимо за тренировъчен процес.

Поставена е необходимата маркировка, съоръжения, ограждения и осветление. Спортното игрище ще може да се използва от всички детски футболни формации, от децата в съседната ДГ „Здравец“, както и от учениците на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“, заради близостта на училището до обекта. Водосвет за здраве днес отслужи енорийският свещеник Живко, който също подкрепи предложението на Общината теренът да се предостави за развитието на спорта.

Всички присъстващи на церемонията по откриването на терена бяха поздравени от прекрасните възпитаници на ДГ „Здравец“. Кметът Димитър Бръчков открои заслугата на Неврокопска митрополия за реализирането на проекта за новия спортен терен и подчерта огромното значение на обекта за развитието на спорта на местно ниво.

Ангажиментът на кмета беше за бъдеща подкрепа на всички идеи, които са насочени към пълноценното развитие на подрастващите. Официални гости на церемонията по откриването на новото спортно игрище в Петрич бяха: началникът на РУО – Бл-д Ивайло Златанов, председателят на Общински съвет Георги Тренчев, председателят на УС на ОФК „Беласица“ Венко Папалюгов, директорът на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ Светла Данаилова и директорът Трето основно училище „Гоце Делчев“ Цонко Манчев.

M. Илиев


Още за: откриване   игрище   деца   Още от: Общество

Принтирай статия
14 коментара
26 Март 2019 10:28 | Дълбошница
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Страхотна придобивка за един от най - футболните градове в Родината ! Благодарности на Църквата и хората, изградили обекта !


26 Март 2019 10:32 | Дълбошница
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Честито ! Снимката от дрона е страхотна ! На заден план се вижда един от храмовете в града ни - черквата Св. Николай Мирликийски чудотворец и част от най - стария квартал в Петрич - Виздол


26 Март 2019 10:35 | Дълбошница
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

...гордо знаме ще се вей, само Бела ще се пей ..


26 Март 2019 11:40 | петрич
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Благодарности на кмета и компания за изграждането на спортната площадка уникална е, но за някои долнопробни хора, който завиждат и плюват постояно и безпричинно трябва да го знаят, че основният виновник да я има тази великолепна придобивка за града е Г. Георгиев-Валяка.


26 Март 2019 11:54 | Поляните
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Кво са направили? Игрището ще седи заключено и само като имат физическо Манджарите или като имат тренировки другите две организации ще се ползва.. пълно препиране на пари.

Къде са свободните площадки където да се събират децата? Нали ги виждам събират по 3-4 лв и плащат за да играят футбол.. жалка държава


26 Март 2019 13:21 | жя
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Скоро очаквайте разкрития и за тази площадка!


26 Март 2019 13:39 | Дълбошница
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Хора, радвайте се на хубавото ! Толкова ли е трудно ? Ако не се правят нови неща - защо нищо не се прави ? Ако се направи нещо, колко ли ще се открадне ? Угодия няма . Както и да е ! Честито на всички ! Да живее нашия Петрич


26 Март 2019 13:42 | Дълбошница
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

На прекрасната площадка ще тренират малките от Дюш на Офк Беласица ! Вчера децата се радваха и пяха от сърце ! Браво


26 Март 2019 14:09 | 534
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Хубава е наистина и много се радваме.. Лошото е, качеството и.. Силно се надявам да бъркам, но предвид нещата, които видях там, игрището няма да просъществува повече от година.. Или не се прави нищо или като се направи, е чудо за 3 дни.. До кога?!


26 Март 2019 15:15 | Рогачо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Живяям на 20 метра отва игрище и ако некои келеш мисле че ки ми дига аларма ного баркате. такви работи навонка далече от градо там по полето да ритат кат немат работа


26 Март 2019 16:04 | селяк
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

в селата закриваме всичко за да може да има у градо


26 Март 2019 20:41 | Жорко Ванде
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Сега е ред малката Шмрачка да ремонтира и да отвори на татко му любимото заведение Бар Ванде да източи некой еврогейски фонд и да си буфкат заедно там. Може и на малката Шмрачка балерините на Жорко Ванде да го титоловат с наградата на публиката един гипсов ..


26 Март 2019 21:25 | Подкрепа за Рогачо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Никак не ми се пише нещо отрицателно за такива придобивки, но.... в Германия всичко това се прави далече от населените места. А тук под прозорците на хората реват мотори, бичи музика от заведения и от двора на некой разбукал се другар, да не говорим за музиката от гюпската маала на гробищата. Като се сетих за гюпците... с каруци по всички пътища, полето от града до Ръждак осеяно с какви ли не боклуци, поне гуми от известно време не се вижда да се палят. Абе, отвсякъде европейско развитие на града!


27 Март 2019 00:02 | от Петрич
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Работни места не се откриват, а само плошадки, но те хняб не ни дават!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар