В Окръжен съд - Благоевград! Нищят потресаващ случай в хотел "Ертанком! Заседнал патрон спаси млада жена от публичен разстрел ..

28 януари 2020 12:18   2 коментара   19772 прочита


Сергей Кискимов искал да убие Снежана от упор, използвал 100 годишен пистолет, опитът за убийство се оказал неуспешен. Кискимов иска свобода от затвора в Бобовдол, бил много болен

В Окръжен съд Благоевград днес сутринта бе разгледано делото срещу Сергей Кискимов обвинен в опит за убийство. Начало на заседанието даде съдия Петър Пандев. Сергей Кискимов е обвиняем в това, че през месец февруари 2019 година е нахлул в хотел „Ертанком“ Благоевград и е стрелял по Снежана Огнянова, която в този момент е била отседнала в хотела.

На заседанието като пръв свидетел беше призован Петър Станков – разузнавач във второ РПУ – Благоевград. От показанията му стана ясно, че на него е било възложено да прегледа запис от камерите на хотела, на които както той каза е забелязал подозрително лице от мъжки пол, което е вървяло в коридорите на хотела. Той също така заяви: „На мен бе поставена задачата да направя анализ на диск предоставен от 112, на който Снежана Огнянова подава сигнал, че мъж я заплашва с пистолет и стреля по нея, както тя казва името на мъжа е Сергей Кискимов“.

Станков също така сподели пред съда, че във въпросната сутрин е присъствал на местопрестъплението, но заяви, че си спомня бегли детайли за счупено стъкло в хотела и дупки от куршуми в стената. Като вещи лица по случая бяха призовани Антоний Вангелов и негова колежка от Института по криминалистика в София, направили анализ на оръжието и гилзите от местопрестъплението.

От изявлението на Вангелов стана ясно, че във въпросният ден подсъдимият е изстрелял два куршума от револвер, той също така обясни: „При опит за провеждане на трети изстрел, патронът е бил негоден. Оръжието е на повече от 100 години и е било преправяно за тези патрони. Възможно е да се получи износване на механизма и при евентуално боричкане е възможно механизма да не успее да се задвижи“.

От думите на Вангелов стана ясно, че третият изстрел така и не е бил възпроизведен,което всъщност спасило Снежана .. При въпрос от защитата, дали ако няма боричкане следващите патрони ще произведат изстрел, криминалистът отговори, че това хипотетично би било напълно възможно. След снетите показания, адвокатът на Кискимов направи искане към съда за отмяна за мярката му „задържане под стража“ с мотивите, че клиентът му е в лошо здравословно състояние, което не позволява той да бъде задържан в затвор.

Той също така помоли за назначаването на съдебно – медицинска експертиза, която да докаже твърдението му. Защитата даде искане и за снемане на доказателства от телефона на Кискимов, в който се твърди, че има важни съобщения между него и пострадалата. Прокурорът по делото заяви, че за момента няма данни заболяванията на Кискимов да са животозастрашаващи и че в затворническата администрация в Бобовдол се предоставят медицински грижи. След кратка пауза съдия Пандев установи, че за момента не може да се определи състоянието на Кискимов.

Съдът реши насрочване на съдебномедицинска експертиза в рамките на 15 дневен срок. Също така установи, че няма пречка да бъде изискан като доказателство телефонът на подсъдимия. Делото беше отложено за края на февруари и насрочи следващото заседание за месец март.

Вени Иванова

2 коментара
28 Януари 2020 13:18 | �� ������
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Уау най-обикновен скандал в циганската махала сте го представили като холивудски филм. Мръсния мангал стреля не в хотела, а в къщата на Снежка. В хотела отседна след като се прибра от Германия. Но на кой му пука всъщност. Нека гние в затвора доживот


29 Януари 2020 09:50 | Гошо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Лелеее хафте, нанайси патрони.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар