В Община Благоевград стартира приемът на документи за издаване на талони за „Синя зона“ за 2023 г. 

25 ноември 2022 09:41   5 коментара   4543 прочита


В началото на месец декември започва приемането на заявления за издаване на пропуски за паркиране по местоживеене в обхвата на „Синя зона“ в Благоевград. От тази година документите ще се разглеждат и талоните ще се изготвят от общинското дружество “Паркинги и гаражи” ЕООД, но за улеснение на гражданите приемът на заявления, както досега, ще се извършва на гишетата на Деловодство в Община Благоевград. 

От 2023 г. пропуските ще бъдат различни по вид, в зависимост от критериите, по които се издават. Талоните с червен цвят ще бъдат предназначени за жители, живеещи в обхвата на централната пешеходна зона в Благоевград. Пропуските с жълт цвят ще бъдат предоставяни на граждани, с жилища в обхвата на синя зона, а зелените пропуски ще бъдат за електрически автомобили (изцяло задвижвани на ток). Всеки вид пропуск ще бъде защитен с холограмен стикер, с цел да се избегне ксерокопирането и манипулирането на документа. 

„Контролът по издаване на съответните талони ще бъде завишен, детайлно ще се съблюдава и дали те се използват по предназначение“, коментира управителят на „Паркинги и гаражи“ ЕООД Ивайло Червилов. 

При подаване на декларацията с необходимия набор от документи “Паркинги и гаражи” ЕООД ще имат едномесечен срок да издадат или откажат новия пропуск. Това време ще бъде и гратисен период за гражданите, като те ще могат да ползват стария пропуск. 

-- 


Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
25 Ноември 2022 09:58 | Лазо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Какви документи трябват? Всяка година все има нещо долъпнително


25 Ноември 2022 10:49 | Ах, Андрешко.....
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Копие на голямия талон, копие от гражданската отговорност


25 Ноември 2022 12:31 | в изгнание
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

И платен членски внос към ДъПъС_то


25 Ноември 2022 14:53 | Каруцар
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Синята зона трябва незабавно да се премахне. Не върши никаква работа, заради малкия брой паркоместа в нея.


26 Ноември 2022 09:23 | Лидия
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Ивката е пичага
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар