В навечерието на своята 100-годишнина! Профилирана гимназия "Пейо Яворов" в Петрич остана без директор, броени дни преди старта на учебната година!

13 септември 2019 17:41   24 коментара   33863 прочита


Профилирана гимназия "Пейо Яворов" в Петрич ще започне учебната година без директор, научи struma.com. Таня Георгиева, която до сега заемаше поста, е подала оствка броени дни преди старта на новата учебна година.

 Новината потвърди и кметът на града Димитър Бръчков, който увери, че учебните занятия ще започнат по план, а учениците ще бъдат посрещнати от заместник-директора Севдалина Младенова.

Повод за притеснение от страна на родители и ученици няма. Най-вероятно мотивите, довели Георгиева до крайното решение са лични, без да е оказван външен натиск. Предполага се, че тя има здравословни проблеми. Възможно е конфликтите, които белязаха изминалата учебна година, да са се отразили на здравословното състояние на вече бившата директорка.

Припомняме, че поради мащабния ремонт на сградата на училището, който не бе завършен за началото на учебната 2018/2019 година, се наложи учениците временно да бъдат преместени. Те трябваше да провеждат занятията си в сградата на гимназията по електротехника, но през ноември 2018година ситуацията ескалира.

Учениците отказаха да влязат в клас, тъй като били принудени да учат при нечовешки условия. Не им понесе мизерията във временното им училище и се вдигнаха на бунт. Това наложи свикването на спешна среща между ученици, експерти от отдел "Образование" към Община Петрич, директорът на ПГМЕТ, учители, родители, както и представител на РУО Благоевград.

Директорката Георгиева се появи в края на важната среща, което още повече ядоса учениците. Скандалите продължиха дълго след това. Таня Георгиева заемаше поста директор на ПГ "Пейо Яворов" от 2016 година.

Гимназията е със 100-годишна история, а над 12 500 ученици са получили средното си образование там. Днес училището се гордее най-много с добрите постижения на възпитаниците си на външното оценяване, като отчита едни от най-високите резултати в Пиринско.

П. Пенева


Още от: Общество

Принтирай статия
24 коментара
13 Септември 2019 17:54 | читател
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Крайно време беше. Много слаб директор. Дано новият да успее да възроди и вдъхнови екипа си за работа с учениците. Иначе е пълна трагедия.


13 Септември 2019 18:23 | Лидия
Оценка:
0
 (
20
 гласа)

Стига с тия просташки коментари. Учителското съсловие е много алчно. Пари и пак пари. Все им са малко. Немали лекторски, а директорката си назначила приятелки, като лектори.


13 Септември 2019 19:02 | Делфи
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Таааа скочубра лазише само на хората по нервите, ай са шом не слушаш ВОНКААААА и лани там чистачките ки га затепаха с метлите ай да се маха таа


13 Септември 2019 19:52 | ДО Комита
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Голям си злобар и то без основание . Къде е Азис, защо не се появява никъде ?


13 Септември 2019 19:57 | Roki
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Много се краде ееее хора слепи ли сте брачко много гуши


13 Септември 2019 20:14 | 55263
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Уволнили са я, защото е крала пари, чак в директорския кабинет си е сложила портрет. Да не е Ботев или Левски прави се на маулна, без интервюта назначаваше с връзки, радвам се че махнаха един боклук по-малко.


13 Септември 2019 20:15 | от Петрич
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Уволняваше чистачките, Господ бави но не забравя. питайте я колко хиляди открадна, маймуната. затова я уволниха, никои сам не напуска директорски стол, ама се накраде но и биха шута.


13 Септември 2019 20:37 | малей
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Голямите гимназисти било ужас в заводското моля ви а бе това да не ви е концерт по желание смешници пиклиовци женчовци който се плачете като путки кво искате harvard ами плащайте всеки един от вас всеки месец по 500 лв (учениците) на червен килим ще ви сложат даже смешни Палячовци ейй тая казарма трябва да се върни и девическите училища също да ви видя аз !!! каквото имате това се радвате


13 Септември 2019 21:41 | Жоро
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Ще напусне. Ако са я карали да подписва някои фалшиви документи след ремонта.
Много се проточи тоя ремонт повече от година и още се работи. Кой знае колко пари са се изписали. А чух, че плочките в тоалетните падат. Ако някой друг е крал, сега тя трябва да му прикрива далаверите. Ще напусне да не е луда да стои.


13 Септември 2019 22:48 | Потърпевшия
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Докато тази госпожа беше директор целото игрище миришеше на джоинк


13 Септември 2019 23:07 | 22
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Много прост народ има. Училищата са общински и те възлагат поръчките на фирмите и крадат заедно. Директорите и да искат да се облажат е невъзможно. Кметчетата крадливи и уродливи са пенкилери- образователни корифеи и си назначават от чистачка до директор. Обикновенно директори стават слаби, страхливи и тъпи индивиди който за това са готови да изпълнят всичко. Тия който не слушат им спретват сигнали компромати и хората с чест и достойнство си тръгват. Вредната и ненужна институция РУО само изпълнява мокрите поръчки. В Сандански смениха 3 директорки седмица преди започване на учебната година тихомълком. Особено в Четвърто сложиха най голямямата пародия на директор. Преди изборите да им пуснат и конкурсите, че после не се знае. В Петрич също сложиха наскоро "правилните хора" и вече им берат ядовете. А в тази гимназия все си има проблеми все сменят директорки. Толкова ли няма един силен мъж да поеме гимназията. Все са комити но се крият зад жените защото е БЕЗкрайно удобно.


14 Септември 2019 00:06 | Ния
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Това трябваше да стане много отдавна!!!
Тази жена не беше на първо място човек, какво пък остава за директор..
Изключително неквалифицирана, груба, вечно недоволна не от колектива си, а от себе си и собственият си живот, в резултат на което всички около нея в ПГ, Пейо К. Яворов” бяха потърпевши.


14 Септември 2019 00:07 | До 22
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Стига сте дрънкал глупости! Тази директорка е крала доста, чак и портрет си е сложила, да не би да е светица! Уволняваше на поразия, но дойде и нейния ред!


14 Септември 2019 00:13 | Ева
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

От самото начало не само всички ученици, а и учители бяха срещу нея. Въпросът е там, че на нито един от учителите не им стискаше да й се опълчи. Крайно време беше да се осъзнаят. Човек като Таня Георгиева няма място като преподавател, а за директор и дума да не става. Жалко е, че в нашата проста страна такива хора като нея са с доста високи позиции.. Докато има овце ще има и вълци..


14 Септември 2019 00:15 | Илия
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Тази новина като за в петък даде повод за празнуване на много хора. Наздраве


14 Септември 2019 00:22 | Мим
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Мисля, че всеки който е подложен да учи в условия, в които учеха децата в заводското, щяха да си търсят правата ! Относно директорката - Георгиева имаше проблем с нервите, държеше се с учениците неподобаващо, правеше скандали в учителската стая и следователно това се отразяваше на децата ! По своя воля или не, това, което се случи трябваше да стане преди доста време ! Не беше компетентна, не всеки става за директор, не всеки може да бъде човечен, не всеки може да държи гнева си където трябва, но Таня Георгиева не можеше ! Сега когато е в болничен може да обърне внимание на общуването с хората преди да предприеме някакви следващи мерки !


15 Септември 2019 03:30 |
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

ДИРЕКТОР ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАЗНАЧЕН, ДИМИТЪР ДЖАДЖЕВ, ОТ ПЪРВОМАЙ, ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО МАТЕМАТИКА.


15 Септември 2019 18:42 | Петричанин 100%
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Абе, директор от Първомай да бил станал, полвината Общински съвет е от Първомай ся и директор на гимназията ли искате да направите !!!!!
Достатъчно кадърни учители си има и в Петрич за този пост, седейте си кротко на село че чайника започва да кипва вече


15 Септември 2019 23:20 | колега
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Беше успешен директор и много човечна. Да си жива и здрава Таня.


16 Септември 2019 04:11 | до пишещите
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Много злоба бе алооо . Коментарите са от няколко подставени некадърници . Знае се че се размита пътя за да седне една дрисла от управляващите . За какво бяха всичките тези циркове ?


16 Септември 2019 07:54 | Sani
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Най-злобният, завистлив и некадърен директор. Самозабравил се деспот. Никой от учениците, родителите и колегите й не я уважа и причини има безброй. Добре, че я изгониха, за да работят хората в нормална обстановка! Успех на Гимназията и спокойна нова учебна година!


16 Септември 2019 15:20 | 1111
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Не се радвайте прекалено много. След нея ще сложат някой още по-неквалифициран, незнаещ, крадлив и послушен кадър на управляващите. Разбира се с конкурс! А за образованието на никой не му дреме.


16 Септември 2019 18:36 | от Петрич
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Супер тъпа и некадърна беше затова я изритаха, крадлата, портрет си е сложила в дирекцията, няма акъл за 5 стотинки, къде някои директор си е слагал портрет? Слага се Христо Ботев, Пейо Яворов. Трябвало е и едно кандило да сложи и учителите да и се покланят, че е светица, голямата работа. Махнаха я че и за учителка не става, а камо ли за директор!


17 Септември 2019 21:41 | Бббббб
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Митко Джаджев е най-подходящия да заеме поста Директор на Гимназията. Скромен, кадърен и голям професионалист!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар