В карантината! 14 лекари напускат МБАЛ "Иван Скендеров" в Г. Делчев

02 април 2020 12:21   8 коментара   9328 прочита


14 лекари от МБАЛ "Иван Скендеров", които бяха подали молба за напускане заради недоволство към управителя на болничното заведение д- р Владислав Улевинов, напускат официално работните си места от 4 април. Това са началникът на отделението по акушерство и гинекология д-р Иван Стоев заедно с още 5-има колеги от отделението – 3-ма гинеколози и 2-ма неонатолози, 4-ма хирурзи начело с началника д-р Димитър Бъчваров, шефовете на ортопедия – д-р Шопов, на вътрешно отделение – д-р Карамитев, единственият анестезиолог в болницата, който е и шеф на отделението по реанимация и заместник-управител на болницата – д-р Първанов, началникът на неврологично отделение д-р Ерменкова и др.

Припомняме, че в ОбС - Гоце Делчев беше депозирано писмо от детско отделение, в което се посочва, че без основание и без да дава информация, д-р Улевинов получавал около 3800 лв. за работа в отделението, което е отделно от заплатата му като шеф на болницата, възлизаща на още близо 4000 лв. В общо 13 точки работещите в болницата бяха систематизирали недоволството си от управлението на д-р Владислав Улевинов, който по думи на медиците не е работил към детското отделение, но все пак е взимал пари от там. Тогава те бяха възмутени и от информация, че психолог, който не вършел никаква работа, получавал доста добро възнаграждение.

Медиците, направиха изявление, в което казват, че са възмутени от управителя, който също не замълча за протеста им, а от своя страна ги атакува с думите, че завиждат и просто опитват да си отърват кожите. Във връзка с обявеното извънредно положение заради коронавирус в страната, скандала между медиците и управата на болницата беше утихнал, но Уленов, така и не е променил отношението си към тях. Въпреки всичко, за тях е трудно да се разделят с болницата, но до момента в града няма регистрирани случаи на COVID - 19, за това те заявиха, че въпреки решението си, ще останат на разположение на гражданите, ако има нужда. Oт събота лекарите няма да бъдат на работните си места в болничното заведение.

В. Иванова

8 коментара
02 Април 2020 13:08 | �� ����
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

КЪДЕ ДРЕМАТ ИНСТИТУЦИИТЕ.


02 Април 2020 14:09 | 123
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

И с тях и без тях.


02 Април 2020 14:14 | Недоволна
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Нали институциите са като тоя шеф... хрантутници... хем не работят хем получават... но един ден за и за такива задниците се намира клизма...


02 Април 2020 15:54 | Тони
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Кметът и останалите общински мишоци още е са изпълзели


02 Април 2020 22:59 | Само така, Браво!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

От къде накъде, тоя Улянов, без да работи в детско ще взима такива пари, а останалите да опъват каиша, нали!!!.
Поздрави от Благоевград за колегите от Г. Делчев!


02 Април 2020 23:08 | Нина
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Как така интелигентни лекари от тези 14, има и боклуци сред тях, не се усетиха че правят свирки на Гераксията, дето не успя пак да стане председател и сега няма как да краде с Радойкова от болницата. Чудна работа, ама историята си има опашка и скоро ще цъфне в прокуратурата. Грозно и безкруполно политик с голямо его и една мижитурка - лидер, която му лиже г.. за използваха добрите лекари и благодарността на хората, към тях.


03 Април 2020 08:59 | Гичо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ведат, Сарандев и москов са се хванали на, ГОЛО ХОРО"и не могат да се пуснат.


04 Април 2020 16:32 | Ива
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нека си ходят, от всички 14 -10 са пенсионери, достатъчно крадяха и вземаха заплати без да работят. Без тях болницата ще продължи да съществува, дойдоха лекари, кто наистина работят и се отнасят добре с хората, без да им кръщят, без да ги обиждат и без да ги гледата като монети.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар