В Извънредно положение, Благоевград пред Извънреден избор! Какво следва след решението на ВАС, кой ще управлява града и защо пада кметът? Грешките на управлението и страхът, който ни обзема ...

17 април 2020 09:26   132 коментара   31787 прочита


Грешките на Томов и екипa му винаги бяха по вина на някой друг! А това буди страх! Страх за бъдещето и това, как хора, които не поемат отговорност за действията си ръководиха и искат да продължат да ръководят областния град.

Благоевград отново ще избира кмет. В това няма никакво съмнение, независимо от опитите на приближени до сегашната местна власт да набеждават Общинската избирателна комисия в бъдещо решение, различно от това, което взеха два съдебни състава по отношение на кмета на града Румен Томов.

Вчера ВАС потвърди решението на АС Благоевград, разпоредил на ОИК да прекрати правомощията на кмета, заради нарушение на чл. 41 от ЗМСМА. Кметът забрави да се заличи като търговец в Търговския регистър, изпусна 30 дневния срок за заличаване и бе и търговец и кмет за определен период от време. Нещо, което законодателят не тълкува, а пристъпва незабавно към отстраняване на нарушителя.

Месеци наред слушахме какви ли не коментари по отношение на решенията на съда в Благоевград и определени заинтересовани индивиди твърдяха, че ВАС, ще вземат различно решение от това на опитния съдия Димитър  Узунов от АС, пунктоално изяснил в решението си от януари мотивите, водещи до предсрочно прекратяване правомощията на кмета Румен Томов.

Подобни повърхностни коментари, показващи непознаване на законите и незачитане на законността в тази държава, изиграха лоша шега на управленския екип на градоначалника, които вчера, след като излезе решението на АС бяха като попарени, заставайки пред местните журналисти.

Кметът говори 3 минути, в които заяви, че ще даде по пространно изявление за бъдещите си действия, след решението на ОИК.  А Комисията ще заседава в рамките на 14 дневен срок, за да вземе решение. В случая нямаме друго очакване освен потвърждаване решението на ВАС, с което се указва ОИК да се съобрази с фактите и доказателствата по нарушението, без да ги тълкува. Казусът приключи и трябва да се готвим за избори през есента. Не по рано от края на септември.

А ДОТОГАВА: Очакваме връчване на решението на ВАС на ОИК, връчването на решението на кмета Румен Томов. В момента, в който това се случи ,най-вероятно до средата на май., кметът трябва да освободи поста и ОБС да избере някои от заместниците  за кмет. Ако общинският съвет зацикли в избора, се намесва Областният управител, който ще реши ,кой да е кметът на Благоевград до провеждане на изборите.

Засега, според запознати, 2 са вариантите, които ще предложи кметът Томов - Любен Милев или Ясен Попвасилев. Кандидатурите им ще бъдат подложени на гласуване и е въпрос на лобита в ОБС, кой от двамата ще бъде избран. Вчера пресконференцията на Румен Томов приключи за 5 минути. Тягостен и мъчителен бе брифингът, сякаш хората на Томов бяха шокирани от решението на ВАС.

Елементът на крайната изненада дойде, тъй като месеци наред около кмета Томов гравитираха лоши съветници, фалшиви, крайно некомпетентни и ограничени хора, които го въвеждаха ежедневно в заблуждение за това какво предстои и къде греши. Още с влизането си в общината, извадени от нафталина политици, овехтели лаици, "професионалисти" със съмнителни качества и морал, гравитирали около него в предизборната кампания, го яхнаха с претенции и искания за постове, служби и келепир.

Градоначалникът се превърна в "Mногоръкия Шива" с множество десни ръце, които кадруваха, раздаваха постове, поемаха ангажименти и говореха от негово име, без да имат един полезен ход за жителите на града, които пък. белязаха местните избори 2019 с антивот- т. е не гласуваха за Румен Томов, а против Атанас Камбитов.

Кметът обаче 6 месеца не разбра, че влезе в управленския кабинет не заради народната любов, а заради едно организирано предателство, родено от злоба и завист към предшественика му, ръководил с лекота и успешно общината. Томов непрекъснато стъпваше на  хилядите  гласували за него, отричайки видимо антивота Камбитов. Основната грешка на   екипа му бе именно целенасоченият негативизъм към предишната управа, с което всъщност месеци наред продължаваха да популяризират Камбитов и да го държат като фактор, оставил трайни следи в управлението на Благоевград, занимавайки обществеността и медиите с неговата работа.

И тази вражда не остана без отпор. Камбитов, който за съжаление на враговете му се оказа неуязвим, след серия проверки на компетентни институции и правораздавателни органи, опознавайки добре опонента си и работата в общината предрече като вражалец едно към едно какво ще се случи. Предаде Томов на ОИК за нарушението на чл. 41 от ЗМСМА и го ДЕТРОНИРА .

Предсказа проблема с боклука и той е факт. Сигнал за срещу кмета Томов е при главния прокурор заради неправомерно изхарчени около 2 000 000 лева за транспорта до Костинброд, пари хвърлени на вятъра, заради отказа на кмета да сключи договор със законноизбрания оператор на готовото, ново и модерно депо край село Бучино. Екскметът предсказа пропускане на срокове и санкции по отношение на проектите и наистина се стигна до загуба на 4 000 000 лева по важен проект за общината.

Камбитов определи воплите  на новите управленци за една фалирала община като некадърност и некомпетентност на новите да успяват да осигуряват финансиране на общината.. Както писахме у благоевградчани остана усещането, че управлението на екипа Томов е управление на инат.. и тотално отричане на направеното преди. Затова и започна разрушаването на куп неща, създадени от предишните, уволнения на доказано талантливи кадри и ръководители на ресори и заместването им с хора без доказан професионален опит.

И гафовете на това управление бяха ежедневни. ГРЕШКИТЕ НА ТОМОВ И ЕКИПА МУ ВИНАГИ БЯХА ПО ВИНА НА НЯКОЙ ДРУГ, А ТОВА БУДИ СТРАХ! СТРАХ ЗА БЪДЕЩЕТО И ТОВА КАК ХОРА, КОИТО НЕ ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЙСТВИЯТА СИ, ЩЕ РЪКОВОДЯТ ОБЛАСТЕН ГРАД. Вчера кметът Томов отново потвърди това.

В 5-те си минути пред медиите, в които благодари на ВАС за мъдрото решение, благодари и на адвоката си Ася Гебова, ангажирана със закриване на фирмите му и заличаване в регистъра. Усетихме зловеща ирония в тази благодарност. Отново има Виновен и той е всеки друг, но не и самия Румен Томов.., отговорен за действията си. Кой, ако не той е бил длъжен зорко да съблюдава и помага на ангажирания от него адвокат да си свърши работата. Няма да квалифицираме думите му, защото със сигурност после и ние ще излезем виновни, че сме го разбрали неправилно.... Заради всичко това, в тези 6 месеца позицията на Struma. com бе безапелационно категорична : Спрете да грешите, спрете да търсите виновни, работете умно за Благоевград и неговите жители, които ви избраха, а не ровете в миналото.

ЗАЩОТО, КОЙТО ГЛЕДА НАЗАД Е АРХАИЧЕН, ОСТАРЯЛ И КРАЙНО БЕЗНАДЕЖДЕН! Благоевград 6 месеца не видя бъдещето си, не разбра какво предстои. Животът сякаш спря, градът зацикли, а благоевградчани гласували уж за промяна, направиха революция сред крайно мръсни избори 2019-та. Времето на равносметка дойде. Мъдър ли беше изборът на благоевградчани?

Това е въпросът, който днес е актуален. БЛАГОЕВГРАД влезе в историята с избор на най-кратко управлявалия кмет в страната. Изправихме се пред излишни ядове в разгара на извънредното положение ,когато светът коленичи и моли за пощада пред един развилнял се вирус убиец. Идват Светли Празници. Дни на пречистване от всичкото зло ,което преживяваме!

Благоевград е на прага на нови избори и ново начало! И този път, нека са чисти помислите ни и достойни за уважение делата ни, защото бъдещето няма да ни прости грешките на миналото! Бъдете здрави, останете у дома и се гответе за мъдър и отговорен избор....

Весели празници!.

132 коментара
17 Април 2020 09:34 | ......
Оценка:
-10
 (
26
 гласа)

Закривайте струна лон


17 Април 2020 09:41 | Любопитен
Оценка:
12
 (
30
 гласа)

И с кмет, и без кмет - все 200.
Като гледам какъв е избора, по-добре без никакви политици.
Всичко е свлеч.
Как пък един свестен не се появи на хоризонта?!?


17 Април 2020 09:49 | Winkel
Оценка:
-1
 (
43
 гласа)

Вдъхновени от лъжите и конспирациите на комунистите се юрнахте да гласувате за Томчо и изпуснахте перфектен кмет!
Както казва народа сега ще гоните дивото и ще платите сметката от 2 000 000 лв на този некадърник!
Където мине бсп трева не никне!!!


17 Април 2020 09:55 | Бойко
Оценка:
11
 (
57
 гласа)

Камбитов бил ръководил успешно и с лекота общината, но бил жертва на предателство. По голяма глупост не бях чел. Община, която преди 10 години беше една от най богатите в страната, а сега е една от най бедните. За това Камбитов няма вина! Хора изразили мнението си чрез гласуване са предатели, интересно мнение. Решението на съда на две инстанции е своеобразна оценка за работата на сегашния кмет. Доста му е трудно на Р. Томов, а мястото на Камбитов е в затвора.


17 Април 2020 09:57 | lдо горния
Оценка:
6
 (
34
 гласа)

Вервай ми, че Томов ще влезне там със сигурност, това ще е първия кмет влязъл от тъпотия в затвора!


17 Април 2020 10:14 | Петя
Оценка:
10
 (
26
 гласа)

Добре, че стана тска, иначе този щеше да довърши града


17 Април 2020 10:15 | Петров
Оценка:
9
 (
19
 гласа)

А бакиите, дето оставя?


17 Април 2020 10:17 | Тримата съдии
Оценка:
8
 (
24
 гласа)

Лицето Р. Т. трябва да бъде подведено под отговорност за безстопанственост и безотговорно отношение


17 Април 2020 10:17 | Тримата съдии
Оценка:
9
 (
23
 гласа)

Лицето Р. Т. трябва да бъде подведено под отговорност за безстопанственост и безотговорно отношение


17 Април 2020 10:17 | ива
Оценка:
1
 (
29
 гласа)

Браво за статията. Много е точна. Така управляват комунистите - само те и техните деца, а ние обикновенните граждани трябва да ги боготворим защото "Много мислят за нас". Те са безпогрешни защото са месени от друго тесто.


17 Април 2020 10:28 | Някой
Оценка:
14
 (
24
 гласа)

Само не пипайте Пандев и Шумантов, че тези двамата са супер професионалисти. Ама в краденето!


17 Април 2020 10:34 | Да бе
Оценка:
9
 (
31
 гласа)

Няма никакъв шанс Камбитов да стане отново кмет, защото и от ГЕРБ вече не го искат. Дори и да се случи чудо и Камбитов да стане кмет, говоря само хипотетично той няма да направи отново Хриси зам. кмет, защото тя първа го предаде след краха на изборите. Струма. ГРОМ, няма кой да Ви налива повече парички да възхвалявате този доказан престъпник и некадърник, заедно с неговия "екип" Хриси културната.


17 Април 2020 10:35 | ����
Оценка:
11
 (
21
 гласа)

За 6 месеца такова кадене никой кмет досега не правил - уволнения, раздаване на апартаменти, обекти, раздут щат пък нямало пари и т . н


17 Април 2020 10:35 | яна
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

За 6 месеца такова кадене никой кмет досега не правил - уволнения, раздаване на апартаменти, обекти, раздут щат пък нямало пари и т . н


17 Април 2020 10:38 | ����
Оценка:
-20
 (
32
 гласа)

Новаков трябва да е новия кмет.


17 Април 2020 10:39 | ����
Оценка:
-16
 (
30
 гласа)

Новаков трябва да е новия кмет.


17 Април 2020 11:14 | Петре
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Томов стана кмет случайно, нищо чудно о, че не направи каквото и да е полезно за Благоевград


17 Април 2020 11:21 | Паола
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Простоват, но амбициозен,
Отдалеч ще го познаеш- рошав е и малко грозен,
Столът кметски е неговият блян,
Все крои и мисли пъклен план.
***
Но целта му е химера,
Туй е ясно не от вчера,
Чичо Румен е издънка,
Затова и от играта веч е вънка.


17 Април 2020 11:30 | Костадин
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

Сутринта гледах Бусаров по бтв. Да разбирам ли, че ОИК мобе да оставят кмета въпреки решението на ВАС?


17 Април 2020 11:35 | ......
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Разбира се, че може да го оставят и ще го оставят. струна лон как сте?


17 Април 2020 11:44 | Простотия
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Може ама. не може .стшга сте заблуждавали. ВАС е категоричен изпълнете закона... но вищо надеждата на непросветените умира последна. бай бай тролчета томови


17 Април 2020 11:45 | Гражданин
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Ох, как плачат Томовчетата! Спокойно, Чичо Томовата колиба се срути. Сега е време Томов да се оттегли с достойнство, ако има такова! Разбира се, той няма такова и до последно ще се държи като агресивен хленчещ тийнейджър, току що разбрал, че са му взели любимата компютърна игра. Иначе, сега сериозно! Некадърчо е за затвор и той ще го разбере и всички около него!


17 Април 2020 11:48 | Костадин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Аз поне не заблуждавам, само попитах дали правилно съм разбрал. Иначе е ясна работата накъде отидоха нещата.


17 Април 2020 11:53 | Георги
Оценка:
-12
 (
22
 гласа)

На нас ни трябва кмет, като Новаков- млад, ерудиран, амбициозен, компетентен, със собствено мнение, а не като досегашната кукла на конци.


17 Април 2020 11:55 | До Костадин
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Ще го оствят, ама вкъщи


17 Април 2020 11:58 | Поздравче, Томов
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Това е вече само спомен, още не те познавах .
Беше едно истинско лято и те в сън преживявах .
Когато ти дойде ти настъпи есен и зимата не закъсня .
Промени се земята и целия свят вятър донесе мъгла .
И ето идва най-щастливият ден, когато ти ще си далече от мен.
Ти не знаеш, ти не чувстваш тази досада, когато спиш при мен през цялата нощ душата ми търси пощада


17 Април 2020 12:00 | Костадин
Оценка:
-6
 (
16
 гласа)

Да, но Новаков надали ще се откаже от огромната си заплата, за да кметува в Благоевград. Работата и отговорностите са много повече, а парите много по-малко. Иначе да, Новаков е добър профил освен, че не е 'кореняк' гражданин.


17 Април 2020 12:03 | Марш на село!
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Не на модела Лъжльото-Милев-Льольото
Този модел съсипа партията и постави Благоевград в тази жалка картинка


17 Април 2020 12:13 | Тина
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Наистина лош късмет извадихме с Томов


17 Април 2020 12:14 | Георги
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Личността на кмета е изключително важна за развитието на крада.
Факт е, че където кмета е къдърен града се развива и има подем във всички сфери на живота. И не е важно кой откъде е, а каква работа върши и най-вече как живеем ние жителите на Благоевград.


17 Април 2020 12:25 | Оставка!
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Томоооооffff, срам си за целия град! За 6 месеца верно е. а майката на града!


17 Април 2020 12:51 | До важното
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Томов си отива, като най измисления кмет кметувал в града. Вън смешнико не ставаш за този пост. Сега Бойко ще направи и невъзможното за да си сложи негов човек. Тъй като определено сбърка като остави камбата сам да се оправя, а той бе нежелан от хората. Новаков е добър вариант, млад амбициозен, нищо че не е от града. А и позициите които вече има в европарламента ще бъдат от полза.


17 Април 2020 12:56 | Neno
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

Da izberem V. Smilenov i 6te vidite kak 6te potegli vsi4ko sas barza skorost napred


17 Април 2020 13:08 | Чочо
Оценка:
-6
 (
18
 гласа)

Струма е купен вестник и дори не го крият - всички статии са пропити със злобни подмятания, собствени мнения и много удивителни - журналистика под всякаква критика...


17 Април 2020 13:31 | Мариета Димитрова
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Струма е най-добрата медия, аз съм бяло платно вече, какво ще права оттук нататък, нататък, нататък....


17 Април 2020 13:44 | Ильо
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

По-добре да не се беше излагал


17 Април 2020 13:58 | Струма
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Това е единственият кмет които незнае какво се случва в града. Даже го каза и по телевизията срам и позор


17 Април 2020 13:59 | Чочко
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Чочко у тоя град жулналисти с лопата да ги ринеш ..не девай оценки на струма щом. всички сме тук значи са Топ. Иначе се видя като се дейстма със злобя. и завист че пътят е един аут от небосклона. като кмето. а струма са за поздравления. Единствени не му клекнаха на тоя комунист можете амо дя се учите от тях на занаят


17 Април 2020 14:03 | SS
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Градевец певец ле си какво си дека си бе голема главо


17 Април 2020 14:04 | бай Ганьо прави избори
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Ало, БСП-то издигнете Любе Милев за кмет на последните избори он имаше 140 гласа така че с него ще спечелите изборите нема проблем


17 Април 2020 14:04 | До чочко
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Да, много ми е кеф, че злобата им се върна като бумеранг


17 Април 2020 14:08 | магарето Марко
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

сутринта по БТВ разбрах едно, че нито Калоян Ханджийски, нито Дончо Тодоров нита Албина Анева и Злата Ризова нито ГЕРБ нито Валери Смиленов нито Илия Илиев ще подкрепят Томов за нов кандидат за кмет
Явно и те вече са разбрали на какъв куц кон са заложили последният път


17 Април 2020 14:09 | Минка
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Само не се заблуждавайте за Новаков. Работил съм с него в Общината и не мога да кажа добро- сприхав е, дребнав, и дясна ръка на предишния кмет. Освен това не е от града. На нас ни трябва местен, не някой който тепърва ще се заселва да живее тук.


17 Април 2020 14:22 | До Струма
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Съгласен съм, че Томов посредствено ръководи и не показа нищо, нито затвориРубин, а беше обещал. НО Камбата е другата страна на една и съща монета, некомпетентност, тотална корупция и съсипия на града, затвори цигарената и съсипа де каквото можа. А за известния Кучката, уреждач и касичка, не ми се говори. Трябва ни нов кмет, нито от ГЕРБ, нито от БСП, НЕКОРУМПИРАН и образован. Най-добре ако ПП Възраждане издигнат такъв!


17 Април 2020 14:23 | ����
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

До Минка
Единствено Ели Масева е стара гражданка всички други кметове досега са пришълци.


17 Април 2020 14:23 | Охо
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Е видяхме ги местните, пълни олигофрени. В този град отдавна кореняците изчезнаха, сега навъдиха само помаци и селяци


17 Април 2020 14:35 | �������
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

ДЛИЯН ПЕЕВСКИ КМЕТ. И МЕХМЕТ ВАКЛИНО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА .ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ. МАМА КАЖА. ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛ.


17 Април 2020 14:38 | �������
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

не си познал илко стоиянов и новият кмет. издигнат от има такъв народ. с председател слави трифонов.


17 Април 2020 15:08 | мони
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Зз сетен път се убеждавам, че в цигарената са работили много некомпетентни хора на големи заплати. Камбитов ли е шев на цигарената или холдинга господа. Цигарената беше губеща за холдинга затова ви закриха. Холдина си гони интереса и затова сте навън.


17 Април 2020 15:25 | krum
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

izberete VALYUO SMILENOV TOVA E CHOVEK OT NARODA I RABOTI ZA NARODA


17 Април 2020 15:32 | Вальо
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Томов загуби, но Благоевград спечели


17 Април 2020 15:35 | Милчо Петров
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Време беше да си ходи Томов. За времето на своето кметуване не свърши нищо полезно. Само се оплаваше. Името на предишния кмет не му излезе от устата. Изобщо Тмов няма мъжко поведение.


17 Април 2020 16:06 | 121
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

неспряхте дагохулите.


17 Април 2020 16:28 | ТЯ
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

ТЯ - Дани кмет!


17 Април 2020 17:01 | opa
Оценка:
-8
 (
10
 гласа)

най-подходящ е Илиан шефа на НоИ, но някой трябва да го издигне. ами давайте хора издигнете човека


17 Април 2020 17:03 | Мунчо
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Айде МУНЧО Довиждане отивай си при Мунчовците


17 Април 2020 17:18 | 313
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Следващият кмет, ще е адвл ИЛКО СТОЯНОВ, доказал се, че може да му се вярва
както и от богати така и от бедни. Човек който защитава интересите на хората а не на Боклуци/ мафиоти /. Той си остава същият като баща му д-р Стоянов, който помагаше на всички и най вече на хора в неравностойно положение! Нито Камбитов нито Томов, нито който и да Било, а най вече Илян Попов. Бог да пази България от такива, като Камбитов / Борисов и компания / и Томов и СИЕл


17 Април 2020 17:37 | Деа
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Видяхте ли, щели да правят светлинно шоу. Томов освен да копира Камбитов нищо не може. Иначе плюе по него


17 Април 2020 17:47 | Вили
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

И аз съм за Илко Стоянов. Натрупа опит, кадърен в професията, отворен към нови идеи, отговорен и диалогичен.
Възрастта му отговаря за Кмет на Община Благоевград.


17 Април 2020 18:05 | Благоевград
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Алоооо Мони ли си Пони ли си ОЛИГОФРЕНКО Булгартабак никога не е бил губещ беше продаден от Боко-ТИКВАТА на Боко-ТИКВАТА иДОГАН-ПЕЕВСКИ за 100 милиона евро а имаше във фонд 300 милиона евро, тютюн за 70 милиона евро и цигари за 200 милиона евро + машини, бази и т. н. при приватизацията /пардон подаръка/ехо малоумничке можеш ли да смяташ и целият град губи не само съкратените, но малоумни хора като теб се радват на какво не зная, а по отношение на мухльото КАМБА-КУЧКА можеше да защити интересите на града а за директор той не става само за крадец


17 Април 2020 18:20 | Майстор
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

Паскалев кмет тттттт


17 Април 2020 18:20 | Майстор
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

ПАСКАЛЕВ КМЕТТТТ


17 Април 2020 18:22 | Благоевград
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Мони-Пони а100 милиона от марките ехоооо хохо да продължавам ли за тъпаци не


17 Април 2020 18:42 | Iwa
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Много антипатичен мъж


17 Април 2020 18:54 | Майстор
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Ако да не го избираме за манекен


17 Април 2020 18:54 | Майстор
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Ало


17 Април 2020 18:55 | Iwa
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Непроятен е за гледане


17 Април 2020 19:09 | Фани
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Той и на мирис го докарва до неприятности, мирише на джибри


17 Април 2020 19:43 | Взм
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Блокада на Благоевград. Като се върнат в понеделник тези, излезли за празниците на промоция до Банско, кво правим. Другият Бергамо ли


17 Април 2020 19:52 | БСП
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

БСП трябва да издигне собствена кандидатура, но не по модела Лъжльото - Милев - Льольото. Този модел е порочен и пагубен както за партията, така и за обществото в Благоевград и то в уславия на извънредно положение


17 Април 2020 19:59 | Нека цирка няма спирка
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

След Томов БСП отново остават в чакалнята, а участието им в управлението в Благоевград остава химера. Сами се докараха до тук, предстои й им дълга и мъчителна политическа агония.


17 Април 2020 20:06 | Вики
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Да, веднага блокада за Благоевград. Ние стоим вкъщи, а коли със софийски номера са паркирани. Гражданите молят полицията и РЗИ да постави под карантина софиянците


17 Април 2020 20:12 | Ее
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Току що и по канал 1 го казаха. Придошлите от София веднага под карантина. С какво са по различни от кв. Факултета. Това е за запазване на живота на нас


17 Април 2020 20:13 | Паола
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Румка, к*во се случи, брат?
Страдате ли с леля Пав?
Ясен сипа ли ти днес,
Или заради болката наложихте компрес?
***
Зная, че боли те крайно,
Но не ще те помним ние трайно,
Затова пострадай, поплачи си,
Стегни се, пък багажа събери си.


17 Април 2020 20:18 | Я
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И аз съм за карантина на дошлите софиянци. Без това няма си ги допуснат да се върнат скоро в София


17 Април 2020 20:24 | Майстор
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Правилно карантина Тиквуч за всички софиянци


17 Април 2020 20:47 | Гоце Делчев
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Както казва един хаджия от Гоце Делчев "Тоя човек е срам за самия себе си и е една Лабилна пиялка"...


17 Април 2020 20:53 | Благоевград
Оценка:
-8
 (
10
 гласа)

Паскалев кмет, кмет, кмет


17 Април 2020 20:59 | Нека цирка няма спирка
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Томов и малоумният му екип да връщат заплатите, които са взели тия месеци. Десет човека по минимум 2 000 по шест месеца - 120 000- ще стигнат за асфалтиране на улица “Ел тепе”. Кога откриваме сметка тия идиоти да си върнат заплатите, които са взимали без да свършат нищо насреща?


17 Април 2020 21:10 | Ивана
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Пълен лицемер.


17 Април 2020 21:11 | до ГЕРБ
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Мечтая да ви пратя във ракета, на кучето във космоса отзад! На някоя планета без кюфтета където вий да сте на тиквата електорат!


17 Април 2020 21:16 | до ГЕРБ
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Абе верно ли тиквата е бил комунист?


17 Април 2020 21:17 | до ГЕРБ
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

За това ли толкова мразите комунистите?


17 Април 2020 21:22 | �������
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Паскалegfff живее в София и няма прво да се явява за кандидат
Въпреки това неговите пуделчета го номинираха изкуствено по организациите на БСП за местните избори 2019 г, за да му лъскат отдавна изтъркания и пробит имидж


17 Април 2020 21:24 | ЗНА!И
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

повечето от гражданите искат нов кмет, нямащ нищо общо нито с ГРРБ, нито с БСП и двете партии са една и съща монета от две страни. Свестен мъж е Илко Стоянов, Ако издигнат и ПП Възраждане подобен ще имаме конкуренция от двама достойни и образовани кандидати. Успех на новото за БЛАГОЕВГРАД!!!


17 Април 2020 22:48 | Квирус
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Горна Джумая с кмет комунист, по-прости от най - простите си останахме


17 Април 2020 23:43 | Виктор
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Ако ГЕРБ заложат на партийна кандидатура в следващите избори - 100% ще загубят! Единственият им шанс е да подкрепят някой НЕпартиен член!


18 Април 2020 00:22 | тросково
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Не само Г. Джумая, и Симитли е с кмет комунист, и деспот, и господ....


18 Април 2020 00:25 | тросково
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

И най големия айдук. Краде като за световно по фудбол!


18 Април 2020 00:29 | тросково
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ето сега вижте, как СТРУМА ще изтрие кометарите и, кажете че не е комунистическа подлога хаха!


18 Април 2020 00:34 | А бе Блград
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Блград, имиджа ви се размаза... цЕла България ви мислят за Бунтари, Войводи и Свободомислещи, а сега? С такъв "кмет" - мрънкащ и вечно нЕкоий друг му акал у гащЕте - целият имидж на ГрадО стана на нищо.


18 Април 2020 00:53 | Георги Марков
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Айде пуф паф, чааааооо


18 Април 2020 02:03 | до ГЕРБ
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

За пореден път, Верно ли е че Бойко е комунист?


18 Април 2020 02:04 | до ГЕРБ
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

За пореден път, Верно ли е че Бойко е комунист?


18 Април 2020 02:05 | до ГЕРБ
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

И не е прекратил членството си, верно ли е бе?


18 Април 2020 02:05 | до ГЕРБ
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

За това ли толкова мразите комунистите?


18 Април 2020 02:50 | Бтв
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Сутринта Калоян се подиграваше на жерева и зрителите на бтв. Дончо тиквата бе напомпан с кока и се представи що годе добре. Брусаров, супер пич, на место е момчето. Ама това мило създание от герб защо го бяха пуснали, идея нямам. Добро момче, умно, ама няма опит. За Албина знаем, че е мръсница.
Том ОФФ


18 Април 2020 07:30 | мони
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

До Благоевград
Години наред парче по парче имуществото на цигарената беше ипотекирано и когато нямаше вече какво да ипотекират повече започнаха съкращенията. А цитираните от теб лица нито са членове на борда на холдинга нито ще платят ипотеките. Само трябва да се радваш, че си работил в добрите години на фабриката и ще ти припомня, че 1990 години а и преди това заради ниските възнаграждени и мърсотията много хора нежелаеха да работят там.


18 Април 2020 09:17 | ива
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Да не би на Паскалев ТЕЦА да е закъсал та го предлагата за кмет. Нищо не направи за града.


18 Април 2020 11:23 | Симитличанин
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Като немоа са опрайте, издигаме Поли за кмет на Благоевград... Он ке ви оправи всичките...


18 Април 2020 13:53 | Алф
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Благоевград си заслужава Некадърчо! Защо ли? Защото няма думи, които да опишат колко глупави и злобни са! Иначе па се смеят на Тризначките! Хаха


18 Април 2020 14:22 | Здраве
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

В града има софийски коли, придошли, въпреки призивите на щаба. Такива има и в Банско, казаха го по канал 1. Хора, пазете се от безотговорните софиянци. През март такива безотговорни от Милано пръснаха заразата из цяла Италия. Браво на щаба за забраната в София.


18 Април 2020 19:56 | Благоевград
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

МОНИ-ПОНИ МНОГО СИ ВДЛЪБНАТА


18 Април 2020 19:57 | Благоевград
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Бяха ипотекирани само машините и то след 2012 т. с. след заграбването на холдинга


18 Април 2020 19:59 | Благоевград
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Като си толкова отворена защо блъснаха сградите на София-Бт и Пеевски сега ще строи там, ако са ипотекирани сградите щяха ли да могат да ги блъснат. Но явно си много ръчичка Ехо хохо


18 Април 2020 20:00 | Благоевград
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Много тъпичка


18 Април 2020 20:01 | Благоевград
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

А сега защо разпродават машините хохоооооо


18 Април 2020 21:19 | Бай Дончо
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Има и много по лош сценарии от тъпира Томов. Примерно Росето Димитрова тя с лекота може да довърши Благоевград и да го премахне от картата на България.


19 Април 2020 00:55 | Социолог
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Гарб няма да успеят да се консолидират. Бсп за пълна изцепка, първо назначи а ясен от сдс, второ всяко второ назначение на Томов ги вади от релси. След проверка на назначениятя ще се види, че има хора без качества и ценз за работа в общинска администрация и съответните ресори. Милев, кръгла нула, ако не беше извънредното положение Нинова го маха от поста, още много мога да пиша. Само едно ще кажа, томов не може да бъде кмет.


19 Април 2020 15:00 | �������
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А СЕГА ВСИЧКИ. ТЕЗИ ОТ. О. И. К. ТРЯБВА ДА ГИ МАХНАТ .БЕЗ ТЕЗИ ОТ ГЕРБ. ПОНЕЖИ ОСТАНАЛИТЕ СА ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВОКОСТУТИНЦИОНО.


19 Април 2020 18:00 | Майстор
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

ТОМОВ ПЛАЩА2500 ЛВ. ГЛОБА НА ОИК И ПАК Е КМЕТ


19 Април 2020 18:01 | Майстор
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Закривай Струна Камбитка


19 Април 2020 18:04 | Благоевград
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ПАСКАЛЕВ КМЕТ! ХА, ХА, ХА


19 Април 2020 20:55 | Питанка
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Съдът го отстранява, той мисли как да плати на ОИК глобите, за да остане във властта на всяка цена??? Това е незаконно, ама явна желанието за власт е над закона ..


20 Април 2020 01:02 | ������� ��������
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Я доведете две от тризначките - клошарки от Лондон за кметове, та да ви оправят!


20 Април 2020 08:54 | До Благоевград
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Егати тъпанара си! Правиш се на знаещ и умен, а си абсолютен галфон и лаик! Стига си манипулирал с невярна информация! Цигарената никога не е била на Борисов! И не ГЕРБ и Камбитов я закриха! Но за да го разбереш, трябва акъл, а ти го нямаш! Клоун безподобен!


20 Април 2020 13:56 | Благоевград
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

забравих колко крадеше Камбитов и сега пак искам да ме яхне


20 Април 2020 13:59 | Благоевград
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

По-голям крадеш от Камбитов няма, ама и за крадец не ставаш чичо


20 Април 2020 18:08 | Благоевград
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Ви МАЛОУМНИЧКЕ от такива мисирки като теб Боко тиквата ще направи 20 милиарда боклук


20 Април 2020 18:08 | Благоевград
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Мони-Пони овца


20 Април 2020 18:10 | Благоевград
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Никога не съм работил в Цигарената но мой познат на много високо ниво ми е казвал кой кой е тъпанарко


20 Април 2020 18:11 | Благоевград
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Цял град съсипа Камба-Кучка а цяла държава Тиква-Доган


20 Април 2020 18:11 | Благоевград
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Мони-Пони хохо, психо


20 Април 2020 18:12 | Благоевград
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Аз съм жена помио


20 Април 2020 18:16 | Майстор
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

А ти ако си била марионвтка на Камба-Кучка или Тиква- Доги оправяй се травестит


21 Април 2020 08:57 | страшни сте
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ех Струма, Камбитов няма да се върне, няма ли да спрете да се мазните...
Камбитов предаде всички, ама сме го оставили на Господ!


21 Април 2020 12:58 | стефчо тъпото
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

става така че до произнасянето на Конституционнио съд, Румен Томов остава кмет на Градо и селата. Иначе поздравление за Атанас Камбитов и спонсорираната от него tochka. com... добре организирана анти Томова дейност... Злобата и завистта са голема работа.


21 Април 2020 16:14 | Баш Стефчо тъпото!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хо Хо Хо! Поредният уникален прочит на закона, в стил "Томов"! Томов е аут! Какво не разбра! Питането няма суспензивен ефект! Дори и да обявят някаква норма за противоконституционна, това ще е с действие занапред! Заради такъв прочит на закоконодателството стигна дотук чичо Том!


22 Април 2020 00:43 | Селски бек
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Като е бил толкова невзрачен Томов, защо още риете? Боли ви, защото загубихте от "невзрачния" Томов. Не Томов е аут, а мутренската ви крадлива партия ГЕРБ от Благоевград.


22 Април 2020 00:43 | Селски бек
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Като е бил толкова невзрачен Томов, защо още риете? Боли ви, защото загубихте от "невзрачния" Томов. Не Томов е аут, а мутренската ви крадлива партия ГЕРБ от Благоевград.


22 Април 2020 00:59 | Селски бек
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

До всички
НЕ от вас десетина графомани зависи кой ще бъде кмет на Благоевград, а от разумните граждани. Който и да предложи вашия вожд Тиквата - пак ще загубите изборите. Какво точно не сте разбрали-благоевградчани никога повече няма да гласуват за ГЕРБ.


22 Април 2020 01:23 | Селски бек
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

До ГЕРБ мъже, жени - избрани айдуци
Крадахте, грабихте, лъгахте - не се ли наситихте? Пак искате Благоевград да пълни джобовете ви. Веднъж чухте ясен отговор-пак ще го чуете. Свикнете с мисълта, че пак ще загубите изборите. Моля ви внимавайте със здравния ви статост, иначе Хърсово.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар