В Гърмен погребаха закона и България

01 юли 2015 09:09   12 коментара   12744 прочита


Протестите в Гърмен не стихват. Вчера, след като общинската сграда осъмна под обсада, заради повърхностната работа около събарянето на незаконните постройки в ромския квартал, протестиращите българи разиграха погребение, в което погребаха закона и България.

Това е техният начин да изразят недоволството си от работата на институциите по отношение на ромите в Гърмен и неизпълнените обещания, че всички ромски къщи, построени незаконно ще бъдат блъснати. Както съобщихме, първият етап от процеса по разрушаване приключи с 5 съборени къщи от общо 124 незаконни. От ДНСК съобщават, че предстои нова акция по бутането им.

Гърмен ври и кипи повече от месец след сбиване между българи и роми, скандалът прерасна в масови протести и превърна Гърмен в център на напрежение, ангажирал институциите на най-високо ниво.

П. Попов


Още за: протест   обсада   събаряне   Още от: Общество

Принтирай статия
12 коментара
01 Юли 2015 10:36 | Браво
Оценка:
25
 (
31
 гласа)

Браво на гърменци, много са изобретателни, дано не се откажат и постигнат целите си. Ние ви подкрепяме! Дерзайте!


01 Юли 2015 10:36 | ГЪРМЕН
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

124 незаконни, а само 5 съборени !!! С тези темпове до 2020 год. може да се буднат и останалите !!!
А е работа за няма и седмица !!!

Но дали има желание за това или е само отчитане на дейност преди избори


01 Юли 2015 14:02 | пепа
Оценка:
-8
 (
28
 гласа)

А тия у Гърмен дали са наясно къде ще отидат тия хора, на които им бутат къщите, къде ще отидат децата им. И какво браво на гърменци?!?!?!?!? За това, че внасят напрежение и заради един или двама цигани ще линчуват всички цигани в селото. А колко незаконни постройки има в много села, които не са само цигански. Защо не бутнете незаконните хотели по морските и планинските курорти, а ми на циганите - бараките, на най-бедните ли се нагледахте да мизерстват още повече. нали се пропагандираше в тая държава за интеграция на циганите, така ли ще ги интегрираме. Ненормалници нагледахте се на най-мизерстващите, а богаташите плуват в пари и никой не ги закача, трепят хора по магистралите, убиват децата ни, но срещу тях не роптаете, нали, защото ви е страх. СТРАХЛИВИ МИШОЦИ, СТРАХЛИВЦИ ГЪРМЕНЦИ.....


01 Юли 2015 14:09 | пепа
Оценка:
-14
 (
26
 гласа)

Днес ние решихме да задоволим низките страсти на една друга група етнически „Българи”, лумпенизирана поради сходни икономически процеси и предимно гласуваща за псевдо -националистически формации, обслужващи руски интереси.
Искам да попитам:
1. По какъв начин малтретирането на най-бедното и нещастно население в Европа ще реши един чисто битов пиянски конфликт, в който далеч не е ясно кой е виновен.

2. Осигурени ли са съоръжения за временно настаняване на хората, които остават без подслон и ако не са -къде смятате, че ще нощуват тези деца, които нямат никаква вина, че са родени в мизерия и нищета. Дори това да бяха животни, в цивилизования свят щеше да им бъде осигурен подслон и храна, както се прави с бежанци, пострадали от бедствия и крайно нуждаещи се хора.

3. Някой дава ли си сметка, че къщите на над 50% от българските села са също абсолютно незаконни, а над 90% от оградите на парцелите, свинарниците, козарниците и кокошкарниците, кладенците им, не отговарят на нормативнит


01 Юли 2015 14:22 | ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Оценка:
28
 (
28
 гласа)

До Г-жа Пепа.

Много сте загрижена Г-жо за циганите, но не смятам че те са малтретираните. Малтретирани са възрастните хора по селата от тази сган. И за Ваше сведение, няма български гражданин от село с незаконна къща. Строежите им са върху собствена земя. Подслона за децата им е грижа на тях самите. Да не би подслона на моите деца да е сигурен от държавата? Работа и пак работа това е спасението. Никой с нищо не е длъжен на циганите. Те са хрантутници на Държавата и висят на шията на българските граждани, като воденичен камък.


01 Юли 2015 15:23 | възмутен
Оценка:
-18
 (
20
 гласа)

Гледах репортажа от Гърмен и почти се разплаках. Хора ли сте вие. бе та се подигравате с мизерията на тези нещастници . Както вие масово напускате родния си край и се заселвате на по хубави места. така и тези мизерници са харесали вашия край. защо да нямат право да оживят вашето и безтуй почти запустяло село. За какви земи имате претенции, вас вече ви е срам да държите мотика, да садите тютюн. Фарса който правите с тези бидонвили ще доведе ли до утвърждаване на законността в страната или ще ви издигне в очите на Бога.


01 Юли 2015 15:35 | до ЕЕЕЕЕЕЕ
Оценка:
-8
 (
14
 гласа)

Господине, ако поне малко имахте пипе в главата си щеше да се сетите за оная хубава поговорка. че не е луд който яде зелника а онзи който му го дава. Интересно защо не роптаете срещу истинските нарушители на законите, а разплаквате жени и малки деца и ги карате да ви проклинат. Аз за разлика от Вас съм мъдър и мислещ човек и моето мнение е че Вие ни най малко ще допренесете за разрешаване на този проблем, напротив още по слложни ще станат нещата. Бъди жив и здрав.


01 Юли 2015 20:46 | посветен
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

,КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ ЩЕ ЖЪНЕ БУРИ,


01 Юли 2015 23:13 | огняновалия до гърменци
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

въпрос с повишена трудност: какво правеше онази вечер лидера на протеста иван байрактаров в механата на ахмед башев в огняново?


02 Юли 2015 02:02 | ЧИТАТЕЛ
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Това което правят с сабарянето на циганските бараки е голяма грешка, не може решил си отиваш събаряш без да помислиш тези хора с тези малки деца къде ще отидът, това е голям грях, и рано или късно ще си получат заслуженото. БОГбави но не забравя.


02 Юли 2015 08:37 | Гърмен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Искам да кажа на всички, че гърменци не са против циганите, гърменци протестират срещу институциите ОБА, МВР, ДНСК, МРРБ, които оставят циганите с години да нарушават законите безнаказано на гърба на нас данъкоплатците. Искам да попоитам “пепа“, ако някой българин остане без дом, дали държавата е длъжна да му подсигури? Циганката да си продаде златото, с което се е накичила и да си намери квартира и работа да си издържа сечеството, така както ще направи всеки един българин изпаднал в подобна ситуация. Гърменци са затова законите да се спазват ЕДНАКВО и от българи и от цигани.


02 Юли 2015 08:58 | до гърменец
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Вашата ситуация бих оприличил така, бик ви гази в нивата а вие гоните да убиете мухата кцнала на рога му
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар