В Гоце Делчев посрещат чудотворна икона

30 септември 2020 17:25   1 коментар   3185 прочита


Витлеемската Света Богородица е осветена в храма "Възкресение Христово" в Йерусалим

Днес в Гоце Делчев, в деня когато се навършват 21 години от първата копка на храм "Рождество Христово", посрещат уникална икона - копие на Чудотворната Витлеемска Света Богородица. Иконата е изработена в Йерусалим с благословията на Неврокопския митрополит Серафим и е специално за новостроящата се черква "Рождество Христово" в Гоце Делчев.

Уникалната икона е осветена в храм "Възкресение Христово" в Йерусалим и в базиликата "Рождество Христово" във Витлеем. Чудотворната Витлеемска икона на Божията майка се отличава с това, че на нея Дева Мария е усмихната.

Иконописният й тип е „Одигитрия” – в превод от гръцки „Показваща пътя”. Благият образ олицетворява преминаването от греха към спасението.

В лявата си ръка Младенецът стиска скиптър, символ на власт, а с дясната - изпраща благословия на всички, които се молят пред иконата. Посрещането на копието на тази чудотворна икона в Гоце Делчев ще бъде от 17.30 часа в храм "Рождество Христово", съобщава Lupa.bg. След като иконата бъде поставена в нейния нов дом, ще бъде отслужена вечерня по повод предстоящия на следващия ден празник - Покров на Пресвета Богородица.


Още за: икона   Гоце Делчев   чудо   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
30 Септември 2020 18:17 | К0r40
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

НЕ В ЦЪРКВАТА, А В БОЛНИЦАТА ДА Я ЗАНЕСАТ, АКО ПОМАГА РАЗБИРА СЕ, КОЕТО Е СМЕШНО, КАК ПАРЧЕ ПЛАТ, БОЯ И ЧОВЕШКА ФАНТАЗИЯ ПРАВЯТ ЧУДЕСА???
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар