В ефира! Томовите закони! Кметът на Благоевград за пореден път не призна решения на КЗК и Административен съд! Фактите и закона срещу думата на градоначалника пред цяла България!

17 февруари 2020 13:01   44 коментара   16510 прочита


Гост в "Тази сутрин" по БТВ беше кметът на Благоевград Румен Томов. В материал, озаглавен: "Ще остане ли Благоевград без кмет? ", градоначалникът отговори на конкретни питания на водещия. Акцентите бяха: 1. Закононарушението, което е извършил по ЗМСМА, забравяйки да се заличи като търговец. 2. Решението на Административния съд за отстраняването му и заключението на КЗК, обявила Първото му управленско решение за спиране на работата на регионалното депо за отпадъците в с. Бучино, като Незаконно.

КАЗА ЛИ В ЕФИРА, ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ИСТИНАТА Румен Томов за фирмата си и закононарушението, което е извършил?!

ДУМИТЕ НА КМЕТА СРЕЩУ ФАКТИТЕ - ТЕМА №1

Въпросът бе: ЗАЩО НЕ СЕ Е ЗАЛИЧИЛ КАТО ТЪРГОВЕЦ В РАМКИТЕ НА ЗАКОНОУСТАНОВЕНИЯ 30 ДНЕВЕН СРОК?

Отговорът на кмета Томов : Моята воля е такава да се прекрати дейността. Сега представете си, че избират някого за кмет и той има едно ЕТ, което е с хора, с техника, с материални активи и договори. Никой в тази държава за един месец не може да прекрати едно такова ЕТ, защото трябва уведомлението до НОИ - то е 30 дни, до НАП, до банки, така, че затова в закона се казва ДА СЕ ПРЕДПРИЕМАТ ДЕЙСТВИЯ и да се уведоми в рамките на един месец. ", така Румен Томов оправда незаличаването си като търговец, казвайки, че е предприел действия по закон..

ФАКТИТЕ ОПРОВЕРГАВАТ ТВЪРДЕНИЯТА НА БЛАГОЕГРАДСКИЯ КМЕТ! А ТЕ СА:

Факт 1. Румен Томов не е заличен като търговец в рамките на законовия срок, защото той НЕ Е ПОИСКАЛ СЪС ЗАЯВЛЕНИЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ. Т. Е не е предприел законовите мерки за ЗАЛИЧАВАНЕТО СИ КАТО ТЪРГОВЕЦ,, което автоматично го вкарва в категорично погазване на чл. 41 от Закона за местното самоуправление, което пък задължително води до предсрочно прекратяване на правомощията. 

Факт 2. Томов е внесъл заявление за заличаване на ЕТ Румен Томов- Алма М" на 12 декември 2019, много след изтичане на крайния срок- 4 ДЕКЕМВРИ и ден след като бившият кмет Атанас Камбитов депозира сигнал за закононарушението /т. е нарушението бе видяно, а можеше и да не се види/.

Факт 3. В ефира кметът на Благоевград твърди, че заличаването на фирма е тромава процедура и заличаването е продължително : "Никой в тази държава за един месец не може да прекрати едно такова ЕТ, каза Р. Томов.

Факт 4. ЕТ "РУМЕН ТОМОВ АЛМА М" Е ЗАЛИЧЕНА САМО ЗА 5 ДНИ, СЛЕД ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО. Заявлението е подадено на 12 декември, а заличаването е станало факт на 17. 12 2019 година, в 11. 06 часа! Въпросът тук е : Какви 30 дни, г-н Томов?! Заличихте се само за 5 дни.Значи може и за съвсем кратко време, когато има подадено заявление ,обаче !

Ако заявлението е подадено в срок, съгласно вашата воля за това, то РЕГИСТЪРЪТ НЕ БИ ВИ ЗАБАВИЛ?! Но фактите сочат, че Воля няма, няма заявление за Заличаване в указания срок! И ВЪПРЕКИ, ЧЕ ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ, КМЕТЪТ НЕ СПИРА ДА КОВЕ И СЛЕДВА СОБСТВЕНИТЕ СИ ЗАКОНИ!

ТЕМА № 2!

В ефира, кметът на Благоевград бе попитан и защо е прекратил договора с оператора за депото, решение, което КЗК е определила като Незаконно ! С колко ще бъдат ощетени общините заради това решение и какво ще предприеме оттук нататък?

Отговорът на кмета Томов бе, че е прекратил договора, защото предишният кмет е сключил еднолично договора с оператора, а не с решение на останалите 4 общини, които участват в депото и това, той счел като незаконна процедура.

И тук казаното се разминава с ИСТИНСКИТЕ ФАКТИ и ЗАКОНА! КЗК подробно в заключението си обясни на градоначалника Томов, защо решението му е незаконно. В процедурата на предишното ръководство на общината по избор на оператор няма никакви нарушения И КМЕТЪТ АТАНАС КАМБИТОВ е сключил договора абсолютно законнно. ЗАЩОТО: Той е възложител, тъй като комплексното разрешително за експлоатация на депото по закона за управление на отпадъците, е издадено на община Благоевград и затова кметът на община Благоевград Камбитов еднолично подписва договора с оператора. Но и това решение не удовлетворява Томов, който ще обжалва заключението на КЗК, а колко време ще отнеме обжалването - не е ясно.

Но е ясно, че ДЕПОТО НЯМА ДА РАБОТИ. За да коментират решението на Томов, в ефира на бТВ бяха поканени съветникът от ГЕРБ Кирил Илиев и кметът на община Рила, която е сред общините стопани на депото . Илиев бе категоричен, че решението на КЗК е законово подплатено, че нарушение на предишната управа няма, и  че решението на Румен Томов за спиране на процедурата е крайно НЕРЕНТАБИЛНО и ще доведе до сериозни загуби в общинския бюджет.

За финансови загуби сподели и кметът на Рила, Кабзималски, който също заяви  , че е много по изгодно за общините да ползват новото депо. Кметът Томов призна, че Благоевград вози боклуците си в Костинброд, нещо, което struma. com, съобщи преди няколко дни. Това извозване струва на благоевградчани между 200 и 300 хиляди на месец. Вече са изразходвани и изхарчени около 1 милион на данъкоплатците само за 3 месеца, а не стана ясно колко още ще продължи това изтичане на пари от общинския бюджет .

И причината за тези стотици хиляди левове разход за кратък период е именно незаконната заповед на кмета Томов за спиране на работата на напълно готово съоръжение за над 30 млн. лв., официално открито от премиера Б. Борисов, преди няколко месеца. Кметът Томов увери, че благоевгадчани не са застрашени от възникване на криза с боклука, а дано! Въпросът е обаче, кой ще понесе отговорността за тези похарчени пари на благоевградчани?!

Разговорът с благоевградския кмет започна с протеста в негова защита ,който организираха известни благоевградчани, за да го защитят от съда и изразят подкрепата си към него. Организаторите успяха да съберат над 200 души, които мощно скандираха пред общината " Томов кмет ". Кметът бе на място  и им благодари, но днес в ефира каза, че не е знаел за този протест, и че ако той би бил организирал такъв, то на площада е щяло да има много повече хора.

Жалко за неоценения ентусиазъм на организаторите на протеста-митинг в подкрепа на кмета Томов. И тук отново питаме : Е, как кметът не е знаел за този протест, той незаконен ли е бил?! Нали кметът издава разрешение за всеки протест ?Кой издаде разрешението за протест в негова подкрепа?! И на финала , най- добре ще е, да видите цялото представяне на кмета Томов в БТВ...

П. Костадинов

44 коментара
17 Февруари 2020 13:39 | Коко
Оценка:
19
 (
69
 гласа)

Ей не се стърпяхте и ден без да плюете срещу Томов, що не вземете да драснете и два реда за пошлостите на Камбитката, един голям бандюга, който окраде благоевградчани и пак се е наредил да дава съвети. Скрийте го бе, не го искаме, той погреба Благоевград...


17 Февруари 2020 13:40 | Барни Ръбъл
Оценка:
20
 (
52
 гласа)

Не мога да разбера какви са тия про-герберски напъни и пропаганди. И да има нови избори, хората няма да изберат ГРОБокопачите на България, било то на местно или национално ниво


17 Февруари 2020 13:40 | Ицо
Оценка:
18
 (
42
 гласа)

А кой сключи договора за извоз на боклука в Костинброд и на какви цени, пак ли Томов?!? Айде нема нужда Камбитов си направи далаверата и още взема комисион от там...


17 Февруари 2020 13:43 | Аз Мартинчо Лалето
Оценка:
3
 (
31
 гласа)

Вече официално съм дописник на СТРУМА. ЛоКум...
Знам много и за Камби и него мога да закопая....


17 Февруари 2020 13:56 | Бойко
Оценка:
18
 (
44
 гласа)

Видно, е че Томов се опитва нещо да направи. Друг е въпроса дали му се получава.
Кашата, която остави Камбитов е огромна! Не би трябвало отговорна медия да взима страната на най лошият кмет, който е имал Благоевград, ако е независима, в което аз искренно се съмнявам.


17 Февруари 2020 13:57 | Winkel
Оценка:
-3
 (
35
 гласа)

Абе Камбитов е възложил извозване до въвеждане на депото в експлоатация, което е нормално. Това е трябвало да спре през октомври, но продължаването да се вози на Костинброд и до днес е следствие действията на Томов и води до загуби и ощетяване на бюджета на общината с над 1 милион!!!
Това е доказуемо на 100%, и за това след като го свалят от кметското място ще го вкарат и в затвора, аз такъв малоумник, като тозине съм виждал!


17 Февруари 2020 14:01 | Струма.кам - БИТОВ
Оценка:
5
 (
35
 гласа)

Не само че е прозрачно, но е и очевадно чии интереси защитава Струма. КАМ. Не е нужна да слагаме на паланзата писанията ЗА Кмбитовата маскара и ПРОТИВ сегашният кмет. То се вижда как си изсмукват от пръстите "доброто" за Камбитов и "лошото" за Томов... Правят ни хептен на будали, но май будалите са ТЕ! ще пишат така докато Камбата им плаща, а после ще обърнат палачинката. Едно е истината, че дори и да има други избори-КРАЙ с Камбитов е свършено-повече няма да му се върне този рахатлък, който имаше!


17 Февруари 2020 14:04 | Вода вода
Оценка:
2
 (
34
 гласа)

Гола. вода си горния струма ком с факти го разбива всеки ден .евала им права. единствени показват истинското лице на новите управляващи. какъв камбитов те преследва той е история гафовете на том обаче. нямат край


17 Февруари 2020 14:05 | Трол
Оценка:
3
 (
33
 гласа)

Каквото и да пишат тлоловете платени на чичо том той се видя недоразучение пълно кефя се всеки ден на това което чета .камбитов беше гласи над тоя колкото и да го браните .протести ли та той и с тях се подигла


17 Февруари 2020 14:20 | Галчев
Оценка:
10
 (
26
 гласа)

Тоя е тъп и не може да разбере колко дълбоко е нагазил в ла.. ната!


17 Февруари 2020 14:20 | �� ����Илиян �����������
Оценка:
12
 (
38
 гласа)

Вижда се че Камбитов се разпорежда в вестник Струма
Обаче другото за него е лошо
Никога вече кмет на Благоевград - няма да е Атанас Камбитов
Нито пък, друг от герб
Хората им се повръща
Много Корумпирани, Много Кражби
Замък в София - кв. Бояна
50 апартамента в центъра на Благоевград?!
Кола AUDI A 8 - за 250 000
Телефони на Шопова, за над 20 000 лв.
А цената я плащат БЛАГОЕВГРАДЧАНИ?!


17 Февруари 2020 14:25 | Торбалан
Оценка:
1
 (
35
 гласа)

Камбитов кмет нема да е, ама чичо Том освен, че нема да е кмет ще смени и адресната регистрация в Бобов дол!


17 Февруари 2020 14:31 | Партизанин
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Комунистите влезохме в общината по подобие на партизанската акция в мандрата. Яко сирене и кашкавал превземе и както ни рече Другаря плашиме гладните селяни със скелети от гардероба, важно е да се отклонява вниманието, нищо че ги няма и няма да се върнат...


17 Февруари 2020 14:40 | Паскалев
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Така е, в състезание с жребци пуснах катър!


17 Февруари 2020 14:47 | Не че нещо
Оценка:
-2
 (
28
 гласа)

Не че нещо, но една истинска медия, истинска в пълния смисъл на думата, не би трябвало да избира страна. Но пак казвам, ЕДНА ИСТИНКСА МЕДИЯ, която Вие, явно не сте.
Лек ден и дано ви зацепи тиквата, че за да си медия трябва акъл.


17 Февруари 2020 15:03 | Дани Николов
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

Ако мислите, че след Камбата тоя ще е много честен, лъжете се. И тоя почна да си нарежда фирми, ако мислеше за града вече щеше да дийства .Па вие си го обичайте


17 Февруари 2020 15:04 | Оставка на кмета!
Оценка:
6
 (
30
 гласа)

Тоя червен боклук да си ходи, а не да тълкува решения на съда! Чичо томовата посредственост и наглост не са в полза на гражданите и развитието на града!


17 Февруари 2020 15:22 | 123
Оценка:
1
 (
29
 гласа)

Стига се плюли по ГЕРБ бе. Да не би другите от БСП, БЗНС и чичо Томовата колиба да са много честни. Стига го дълчахте тоя Камбитов. Защо не плюете по Васил Божков, защото нямата топки. Защо не плюете по Баневи, Арабаджиеви и т. н защото същото нямате топки. Милиардери и милионери, колкото си щеш, но Камбитов та Камбитов.


17 Февруари 2020 15:24 | �� ���� � ��.
Оценка:
1
 (
29
 гласа)

По-тъпи и гадни тролове от томовите рядко се намират. Особено оня Илиян, дето пише за 50-те апартамента на Камбитов и за телефони от 20000лева. Пълен идиот!. То бива да си тъпунгер, ама чак пък толкова!


17 Февруари 2020 15:26 | Кристиян
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Абе кой е тоя с тая минерална вода дето отганизира протести, я ме прослветлете


17 Февруари 2020 15:26 | Коксал Баба
Оценка:
6
 (
28
 гласа)

Този път ще се въздържа от коментар, защото ясно си проличава, че ако не триете коментари масово хора са достатъчно грамотни да ви видят що за стока сте и си личи, че никой не харесва и поддържа Камбитов. Браво на всички, които виждат що за стока е стария. За новия има още време, ще поживеем и ще видим. Тепърва става интересно ще има дела, съдилища, прокуратура и КПКОНПИ, дано един ден се види кой крив и кой прав.


17 Февруари 2020 15:31 | Denis
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Колсал ти май си на хранилка про Томов, успокой се срещу закона не се скача да знаеш


17 Февруари 2020 15:45 | До Коксал
Оценка:
4
 (
22
 гласа)

Като ти гледам никнейма и на кого се възхищаваш мога да преценя колко ти е умствения багаж, ма то всички около Томов не блестите с интелект.


17 Февруари 2020 15:51 | До не че нещо
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Тия два минуса къде са ти ги сложили са от троловете на струма. кЛоУн.


17 Февруари 2020 15:53 | Милерална вода
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Треперят Томовите, ама и БСП нема да го издигнат пак май май


17 Февруари 2020 15:55 | Коксал Баба
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Аз съм на хранилка на двете си ръце и акъла, затова пиша за новия кмет, че ще поживеем и ще видим. Скоро ще има дело срещу него и т. н. В България всеки с 2 лв. в джоба е по-голям от закона, така че ще видим до къде ще докарат нещата и стария и новия кмет.


17 Февруари 2020 16:00 | Мама
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Трябва да се види кой не плаща такса смет на Община Благоевград и от кога??? Този с минералната вода дето си направи Хотел на банята не е плащал от десетилетия!!!
Побликувайте всички големи длъжници на такса смет в Общината и ще лъсне цялата неприятна истина за както за Причкапов така и за Камбитов, който осем години го покровителства и за Томов, който бездейсва в момента.


17 Февруари 2020 16:07 | Doncho
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Аааа море Томов си действа по неговите схемки не го грижете, това р, че не работи за града ккато обеща


17 Февруари 2020 16:07 | ��������������
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Ако всичко беше ОК Камбитов и сега да е кмет на Благоевград. Както и Катин в Кочериново. Чудех се на КОЙ хвалипръцко ми прилича и се плеснах по главата. Вие си ги знаете и двамата, може и рода да са.
Камбитов и неговите клакьори доунищожават Герб в Благоевград. БСП влезе през комина във властта и кой я вижда като алтернатива да ми се обеси на клепките. В общи линии ОбС е стария с нова коалиция на съветниците, които са с мантарлитет на амбулантни търговци.
Кажете му на Камбитов, че бюджета беше приет от 34 човека. За добро или лошо-това гюле мина през неговата врата. Къде се бута още?!


17 Февруари 2020 16:12 | До Коксал Баба
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Е**х ти и възвържането от коментар на теб! Чакам да те видя какъв "въздържателен" коментар ще напишеш, когато ИДОЛА ти падне от кметското място, а след това легне и под масата, след като отново, само че тоя път наистина независим, изгуби следващите избори. Даже подлогите от БСП няма да го издигнат.


17 Февруари 2020 16:21 | Коксал Баба
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Чак пък да ми е идол...


17 Февруари 2020 16:27 | ���� ��������
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

естествено руси калинки от струма ком, колкото и лаете ниделчо е изпята песен, скоро и Гешев ще го потърси, да си 'поговорят'


17 Февруари 2020 16:30 | Чърчил
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Медиите в България наистина са страхотни - безпристрасни, неподкупени и перфектно отразяват всяка една ситуация без да вземат страни и да създават излишно политическо напрежение. Браво, благодаря за статията, наистина нищо не казахте.


17 Февруари 2020 16:49 | очаквано
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

И, НЕуважаеми, как не ви се изприщиха езиците да си мелите едно и също?? Камбитов, та Камбитов.. Само оправдания и напразни заплахи. Камбитов го няма, обаче още ви е горчиво. Наравно с Томов си повтаряте стари истории и злобеете срещу хора, които не са тук, няма и да се върнат. Как веднъж някой не каза нещо смислено във вашата кликичка? Имаше ясни въпроси, на които за десетнайсти път не се отговори конкретно. Слабо, та слабо представяне от страна на Румен Томов, но напълно очаквано. И вместо сега да се помъчи да направи нещо, още три месеца, докато го свалят от поста, ще боксува на едно и също място, потвърждавайки фактите, че не става за тая работа.


17 Февруари 2020 18:28 | Vladi
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

До сега не чух нито един правен аргумент в защита на Томов, това е човек, който няма необходимата квалификация за заемания от него пост!


17 Февруари 2020 18:28 | �������
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

АКО ХЕКИМИЯН ВОДЕШЕ ПРЕДАВАНЕТО СЛЕД ОБЯД И ТОМО. ТРЯБВАШЕ ТОГАВА ДА УЧАСТВА .НА 100 ПРОЦЕНТА ЩЕШЕ ДА Е ПИЯН. ПОПИТАИТЕ МАМА КАЖА.


17 Февруари 2020 19:16 | Коце
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Томов се оказа най - големата издънка


17 Февруари 2020 19:20 | Илия
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Гледам го, слушам го и се чудя, изобщо тече ли мисловна дейност в главата на тоя човек. Не личи да е така


17 Февруари 2020 19:38 | АНИ
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Иво Николов е разписвал всичко. И той се е облажил доста. А жена му, тази некадърна жена още си стои в ЦЛТРДБ. Идвамата трябва да се махнат от местата които заемат. НИКОЛОВА - ВЪН ОТ ДЕТСКИЯ ЦЕНТЪР. С КАКВА ЗАПЛАТА ТЕ УРЕДИ ИВО.


17 Февруари 2020 20:48 | Коко Шанел
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Ама защо не го махат вече този


17 Февруари 2020 22:41 | Антон Миленков 714
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

А бе шматки, стига сте писали "благоевгадчани'... Некои може и да сме гадни, ама не мо'е всички да квалифицирате... Айде, фърляйте се у Струма (не .com, but .riiver).
И не само по Йордановден, а ката ден...
Пръви да рипат у реката коректори, подир них секретари, натам - по желание...


18 Февруари 2020 06:49 | Нека цирка няма спирка
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Никой не плюе Томов-да четете персонални обиди срещу него -не /за разлика от неговите защитници, които си позволяват да сипят цинизми и обиди/. Нарича се критика. Той е част от управлението и ще бъде критикуван за всичко, което прави или не прави. Този процес се нарича ДЕМОКРАЦИЯ, другари. Ако не му харесва да не се е кандидатирал за кмет.
P. S. По повод изцепките му в национална медия вчера... Беше безапелационно представяне. Не знам тоя човек как е правил бизнес и не е фалирал, няма елементарни познания.


18 Февруари 2020 08:16 | Алекс
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Г-н Томов само с това ли се занимава по цял ден? Да спира проекти, да нарушава договори и да се изявява като компетентно по правни въпроси лице ? Като че не го избраха за това? Не трябваше ли града да тръгне нагоре? Вместо това четири месеца се слушат само оправдания и се издават заповеди за закриване на.... какво ли не. Е, така работа не се върши.


18 Февруари 2020 12:50 | ТИКВЪ
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

ПО БЪЛГАРСКО СЕ МНОГО НАРОДИХЪ ТИКВИ! ГОЛЪМИ, КЪФЯВИ И МАЗНИ! НО, КАКТО Е КАЗАЛ НАРОДА, /НАЙ-ХУБАВИТЕ ТИКВИ, ПРАСЕТАТА ГИ ЯДАТ/!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар