В деня на бащата! Честит празник на героите на Struma. com Антон Георгиев от Благоевград, Страхил от Кресна и всички татковци по света.

26 декември 2019 09:51   1 коментар   9160 прочита


Днес е денят на бащата. Вторият ден от Коледа честваме бащинството. Всяка година Struma. com честити този ден на бащи, разтърсили ни си с историите си, с всеотдайността си и с трудния път, който извървяха за да отгледат сами децата си. Антон Георгиев /на снимката /,е един от тези герои, който всяка година отправя едно послание към всички бащи :

"Обичайте децата си, бъдете до тях, говорете си, не си спестявайте думите обич, любов, подкрепа, защото в живота  се случват внезапно лоши неща, които го  преобръщат завинаги . Татковци, децата ви имат нужда от вас, така както и от майките си, но когато мама я няма, вие сте тези, които да запъните и нейното място, с обич и грижа. Да си баща е благословия, ваш е по-трудният кръст, даден ви от бога!" 

Антон остана вдовец преди около 5 години, съпугата му Ева издъхна, покосена от рак едва на 40 години, когато двете им момчета бяха съвсем малки -едното на 4, другото на 8. Възраст, в която най-много имаха нужда от топата майчина ласка. Но Антон, които извървя изкюлчително труден път в битката за спасение на голямата си любов, не си позволи да загуби сили и смелост и подължи с много грижа и отговорност за се грижи сам за децата си.

Един млад мъж се отказа от личния си живот и се посвети на двете си момчета. Днес те вече са мъже, опора на баща си, негови най-близки приятели. И тази Коледа бе щастлива в дома им. Споменът за мама е жив и болезнен, но Антон успява да замести празнината с неимоверни усилия. Поклон и честит празник на бащата, Тони!

През годините един баща от Кресна буквано ни потресе с историята си. Неговото малко детенце страдаше от рядка болест, а майката бе заминала в чужбина. Страхил от кресненското село Сливница остана сам с болното си момченце в трудни битови условия, без пари за лекарства, без достатъчно топлина в дома му. Беше трагедия.

Struma. com направи кампания за Страхил и детето му, успяхме с добри хора да съберем достатъчно добра сума, дарена от българи с големи сърца, осигуриха се дърва за Страхил, храна, лекарства, както и специален преглед на малкия му син. И в този момент, трогната от усилията на всички хора за спасението на Страхил се появи майката . Майчинският инстинкт се задейства и тя се върна , за да се грижи за детето си.  

Разказвахме ви за други бащи, които останаха сами да отглеждат децата си. Един случай от Благоевград също ви разказахме,бе  за млад мъж, загубил съругата си при раждане. Днес той все още сам отглежда красивата си дъщеря тийнейджърка. Поклон!

Честит празник на всички бащи! На тези, които макар, че не са усетили болката от раждането, не с носили под сърцето си децата си, са тези, които с много любов и отговорност са се нагърбили с нелеката задача да бъдат стожери на семействата си, да имат грижата за достойното бъдеще на децата си. На всички добри татковци, честит празник!.  

П. Костадинова  

1 коментар
26 Декември 2019 10:40 | Патриоти Петрич
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Респект, момчета ! Честито Рождество Христово на всички ! Честити светли празници !
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар