В Благоевград: Затварят улица "Иван Рилски" заради ремонт

22 юни 2022 14:16   1 коментар   6115 прочита


Улица „Св. Иван Рилски“ ще бъде временно затворена заради полагане на фрезован асфалт, Община Благоевград и ВиК призовават водачите да преместят паркираните автомобили 
 Община Благоевград и „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД- Благоевград стартират дейности по полагане на фрезован асфалт по ул. „Св. Иван Рилски“ в областния център. Ремонтните работи ще стартират утре в 08. 30 часа и ще се извършват по цялото продължение на улицата, поради което същата ще бъде затворена за движение. Водачите следва да преместят паркираните автомобили, за да не бъдат възпрепятствани предвидените дейности. В противен случай колите ще бъдат репатрирани и ще се извозват на наказателния паркинг при Старата автогара. 

“Полагането на фрезован асфалт е едно временно, но необходимо решение. Проблемът е, че канализационната мрежа на място е много стара и в момента се изготвя проект за подмяната й. Това означава, че ако сега асфалтираме улицата, много скоро ще се наложи отново тя да бъде разкопана. Именно затова предприемаме тези моментни действия, с които ще решим създалото се неудобство за шофьори и пешеходци“, коментира кметът на Благоевград Илко Стоянов. 
 Той поясни, че след подмяна на канализационната мрежа на място улицата ще бъде асфалтирана изцяло. 
 Към този момент пътната настилка по ул. „Св, Иван Рилски“ е нарушена, поради извършен частичен ремонт на водопровод миналата година. 

1 коментар
22 Юни 2022 16:17 | Кнето
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Дано я направят цялата, а не кръпки
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар