В Благоевград: ПП-ДБ организира профилактично измерване на кръвна захар и кръвно налягане

27 май 2024 06:46   13 коментара   6454 прочита


ПП-ДБ организира профилактично измерване на кръвна захар и кръвно налягане на благоевградчани в съботния ден. Д-р Олег Сатиев и медицинският физик Крум Стоилов измериха безплатно показателите на над 250 жители на града в приемна на открито. 

Инициативата цели да насърчи гражданите да обръщат вниманиездравето си и да не пропускат профилактичните прегледи. Още повече, че държавата по време на кабинета „Денков“ осигури средства за повече направления при личните лекари – за превенция с прегледи при специалисти. 

Откритата приемна с безплатни консултации бе разположена до пазара в Благоевград. Д-р Сатиев мереше кръвна захар, като за всеки гражданин бе подсигурен комплект от индивидуални игла и тест лента. Медицинските лица, които извършваха  манипулациите, спазваха изискванията за безопасност. Крум Стоилов и асистент мериха кръвното на пожелалите граждани. 

В рамките на профилактичните замервания лекарите установиха, че показателите на повечето граждани бяха в норма. При част от хората се установи по-висока от нормалната кръвна захар, а при други – високо кръвно налягане. Те бяха посъветвани да се обърнат към личните си лекари за детайлни изследвания. 

Д-р Олег Сатиев е ортопед с дългогодишна практика в Благоевград. Крум Стоилов е медицински физик експерт в отделението по лъчелечение на СБАЛО ”Свети Мина“ в Благоевград и МБАЛ “Сърце и мозък“ в Плевен. И двамата са кандидат депутати в листата на ПП-ДБ от Благоевград за изборите на 9 юни. В инициативата днес в Благоевград участваха и кандидатите за народни представители от ПП-ДБ Ваня Кромбоа, Николай Божков, Янко Христов, Иво Иванов, Атанаска Ковачева и Дейвид Давидков. 

За 10 месеца управление кабинетът „Денков“ направи първи стъпки за здравеопазване в полза на гражданите, а не за печалби. Над 400 лекарства за кръвно и сърце станаха безплатни или с намалено доплащане, за да няма толкова сърдечни операции и стендове. Вече няма недостиг на направления при специалист, тъй като бяха осигурени достатъчно средства за профилактика. 4000 деца и младежи с диабет вече имат сензор за постоянен мониторинг на кръвната захар. Кабинетът „Денков“ започна да изгражда системата за спешна медицинска помощ по въздух. 

            ПП-ДБ ще продължи да организира приемни на открито в общините в област Благоевград за максимална информираност на гражданите как да се грижат за здравето си. 

            ПП-ДБ се явява на предстоящите парламентарни избори с бюлетина с №14. 

Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление  


Още от: Общество

Принтирай статия
13 коментара
27 Май 2024 07:02 | Дядо Йоцо
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

Това ПП-ДБ звучи а и е диагноза, при това тежка медицинска!


27 Май 2024 07:45 | Чука
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Да отидат да мерят кръвното и на феновете на "Пирин".


27 Май 2024 08:08 | Свато
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Кмете, спри се бе с тия циркаджийски номера !!!!
Чай дава, мартеници прави, картинки изрезва, ама не се прави на шашав .Само простотии от теб .
Ебати човека си бил.


27 Май 2024 10:28 | МОЛЯ ВИ
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Ще изляза на площада и ще ви измервам безплатно и кръвно, и пулс, и кръвна захар, и пикочна киселина, и холестерол! Само моля ви не гласувайте пак за тези неадекватници от П -ДБ!!!!!


27 Май 2024 10:55 | до МОЛЯ ВИ
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

а за кого да гласуваме, докторе? така като гледам май ГЕРБ ти е на сърцето.


27 Май 2024 11:54 | до до МОЛЯ ВИ
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Аз например ще гласувам точно за ГЕРБ. Те поне се накрадоха и очаквам да крадат по-малко и да започнат да работят за държавата и народа повече. ПП-ДБ още не сас се накрали достатъчно и им видяхме резила колко знаят и могат да управляват. Няма партия от всички на "тезгяха", която да заслужава вота ни, но пак ще избираме на принципа на по-малкото зло и то е ГЕРБ... за съжаление!


27 Май 2024 15:57 | до до до МОЛЯ ВИ
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Само дето като си се оплел в схеми няма как да станеш светец. Всичко при ГЕРБ е схеми и те са обвързани с определни структури на които плащат за всяка поръчка. Вижте как беше при тях държавният бюджет и къде ходеше. Да не говорим за строени пътища до частни имоти по европрограми и изграждане на язовири в нищото и какво ли още не. Помнете си гласа, след това ще ходите на протести да сваляте правителството на ББ и на Пеевски


27 Май 2024 15:58 | Мина
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

До моля ви
Ти си олигофрен щом след всичко това, което направиха ГЕРБ през последните години ще гласуваш за тях.
Но за съжаление на простият народ само простаци го впечатляват


27 Май 2024 18:29 | КЕШ идиоти
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

На 3-4 човека, мереха кръвната захар с една игла...!!!??? Добре, че един човек се отвори и им направи забележка! п. п. Бях наоколо, през цялото време...


27 Май 2024 18:46 | до до до до МОЛЯ ВИ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Да виждаш ангели небесни сред партиите ?!?!?! Май ти се привиждат и светци


27 Май 2024 19:07 | До до до до до МОЛЯ ВИ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

От светци също няма нужда, а от хора, които работят и не са свързани с корупцията и схемите. Повечето политици в ПП имат пари изкарани с честен труд. При тях се спряха схемите на ГЕРБ и сега си носят последствията. Вижте само статистиката и какво направиха за това кратко управление. От регионалния министър са отпуснати пари за почти всички общини. Преди тези пари са отивали само в определена група хора и не са се ползвали по предназначение. Замислете се, че това все пак са пари на данъкоплатците в Европа.


27 Май 2024 21:55 | до горния
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Спряха схемите на ГЕРБ и наложиха своите! Преди последното си управление още първите 2 месеца направиха схеми, с които откраднаха бая пари от търговията с пироден газ. Май си забравил това. Няма да продължавам с другите им крадливи схеми!


28 Май 2024 13:38 | аман
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И на тези избори ще избираме, като кола на старо -нещо сравнително читаво от целия паркинг боклуци.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар