В Благоевград наградиха магистрати и полицаи в памет на Джовани Фалконе

07 декември 2023 16:45   12 коментара   13941 прочита


Зам.-кметът по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска и съдия Катя Бельова връчиха на официална церемония в зала „22-ри септември“ в Благоевград наградите на отличените в конкурса за магистрати и полицаи „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“.

Конкурсът е учреден през 2009 г. от Oбщина Благоевград, по идея на Общински съвет по наркотични вещества, със съдействието на Посолството на Република Италия в България в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе и подкрепен от проф. Мария Фалконе и фондация „Джовани Фалконе“.

Церемонията бе открита от зам.-кмета Боряна Шалявска, която приветства магистратите и полицаите и ги поздрави за високия им принос в борбата с организираната престъпност. Голямата награда - плакет и грамота в категория „Магистрати“ бе връчена на Окръжна прокуратура – Търговище. Отличието бе присъдено на окръжен прокурор Диляна Стоянова; зам.-окръжен прокурор Драгомир Сяров; завеждащ окръжен следствен отдел в ОП - Търговище Николай Николов; младши следовател в „Окръжен следствен отдел“ в ОП - Търговище Стела Петрова и следовател в „Окръжен следствен отдел“ в ОП - Търговище Дарина Цанева във връзка с разбиването на нарколаборатория за метамфетамин край Търговище.

В раздел „Полицаи“ бяха връчени две големи международни награди и пет големи национални. За множеството операции по предотвратяване на наркоразпространението и наркотрафика отличието отиде при Национална полиция на Испания. Детектив Давид Иванов от отдел „Убийства“ в Чикаго също получи плакет и грамота за двугодишна работа под прикритие. Комисар Димитър Китанов, отдел „Борба с накротрафика“ при ТД – Митница София, Сектор 04 „Наркотици“ към отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ при СДВР – София, Сектор „Детска престъпност“ към Отдел 01 „Криминална полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР - главен инспектор Петър Петров; инспектор Десислава Цанкова и сектор „Контингент и превенция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР, началник сектор Денислав Донков, инспектор Валентина Каменова и младши експерт Мила Милчева - всички те получиха големите национални награди. В церемонията бяха отличени още десетки магистрати и полицаи.

Началото на официалното събитие бе поставено от емблемата на Благоевград ансамбъл „Пирин“. Сред присъстващите на тържествената церемония бяха съдия Катя Бельова – първи носител на наградата в памет на Джовани Фалконе за магистрати и председател на комисията в конкурса, д-р Теменужка Любенова – дългогодишен председател на ОбСНВ и създател на конкурса, Магдалена Рахова, председател на ОбСНВ-Благоевград и други. Бе прожектиран и филм, посветен на Джовани Фалконе.


Още за: награди   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
12 коментара
07 Декември 2023 16:55 | Караваната на Ричи
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Леле, по-пошло с този ансамбъл и тази грозна зала не можеше да бъде, или?
Потрес!


07 Декември 2023 17:03 | зрител
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Гледам в залата да раздава награди е и вечният председател на ОбС Благоевград Радослав Тасков. Говори се, че по времето на кмета Томов на Тасков е направена ревизия, но папката от ревизията / защо ли ? / седи заключена в чекмеджето на един Прокурор. Ало, Прокуратурата ! Какво става ?


07 Декември 2023 18:39 | г
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

От кога два различни общински отдела са с един зам-кмет. Еха, на това му се вика квалифициран кадър. Ще гони и директорите на училища и инвеститорите едновременно.


07 Декември 2023 20:05 | уото
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тасков връчва награди и това го доживяхме


07 Декември 2023 20:06 | циркус
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

добре че и Васко Миладинов не е там


07 Декември 2023 22:23 | Овч кожа
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Катето нема ли награда


07 Декември 2023 22:54 | Iliev
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Boje mili gadnite ushevi pak s nagrwdki zatova Che pravat jivota na horata cheren mrusna gadna paplach


08 Декември 2023 07:52 | 69ката яката работА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

За мене и тате няма ли? Ние сме номер 1 у целия град алоууу


08 Декември 2023 10:56 | Гражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Търтеи мръсни безполезни, дано ви изпонаебът жените сотаджии


08 Декември 2023 12:08 | Ани АВРАМОВА
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Корупцията в системата е НЕОГРАНИЧЕНА!!!
Кои каквото може за пари продава в Благоевградската Съд.....!


08 Декември 2023 12:41 | Каруцар
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Струма, Катя Бельова отдавна не е съдия.


10 Декември 2023 00:09 | ??
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кои са полицаите от Благоевград наградени?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар