В Благоевград: Децата от ДГ „Синчец“ с благотворителна кампания за Деня на християнското семейство

21 ноември 2021 08:16   1 коментар   2692 прочита


За трета поредна година ДГ „Синчец“ в Благоевград, съвместно с Родителското настоятелство и Обществен съвет, организират благотворителна кампания за събиране на пакетирани хранителни продукти. Тази година акцията преминава под мотото „Когато правиш добро, дори да е малко, никога не е напразно! “. 
Децата от детското заведение се включиха активно в сортирането и разпределянето на хранителните продукти. 
Пакетираните храни ще бъдат дарени на кухнята за бедни към църква „Св. Николай“, която се намира в кв. „Грамада“. Малчуганите от ДГ „Синчец“ ще посетят храма на 19 ноември, за да дарят продуктите и да се срещнат с отец Светослав. 
Кампанията е по повод Деня на християнското семейство. Целта на благотворителната акция, освен да бъдат подпомогнати хората в нужда е и да се възпита у децата почит към семейството и чувство за солидарност, толерантност и внимание към всеки човек. 

П. Попов 

 

 


Още за: деца   кампанию   храни   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
21 Ноември 2021 09:20 | Инициатива
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Инициативата е добра. На практика тези хора са буквално изхвърлени от обществото, повечето са без никаква подкрепа, семейна и обществена. С един пакет за 20 лв.? Никой не си прави труда да помогне, когато много неща могат да се направят. Това е важното да се направи от институциите.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар