В Банско вече има лаборатория за PCR

27 януари 2021 13:33   1 коментар   3273 прочита


В Банско заработи PCR лаборатория, която ще обслужва жителите и гостите на града, както и участници в състезанията в зимните спортове. Създаването на лабораторията е по идея на Община Банско и концесионера на ски зоната „Юлен”АД. Тя е филиал на тази в реномираното частно лечебно заведение за доболнична помощ ДКЦ „Неоклиник“, която е лицензирана като референтна за тестове за covid -19.

Вече са налични и антигенни тестове, които община Банско получи от Министерство на здравеопазването. Изследването с тях ще бъде на преференциална цена, в която не влиза стойността на на теста, а само за манипулацията. От тези тестове ще могат да се възползват работодатели от общината за извършване на изследване на служителите им в случай на необходимост. Отпускането на тестовете ще става след предварителна заявка, депозирана в общинската администрация, а повече информация може да бъде получена на телефон 0749/88625.

Лабораторията се намира на кръговото кръстовище на ул.”Цар Симеон” и ул.„Иконом Чучулайн”. Тя е оборудвана с висок клас техника и апаратура, която дава възможност пробите да бъдат изследвани на място.

Лабораторен лекар е д-р Галина Цонева, специалист с дългогодишна практика в Германия, а вирусолог е д-р Валентина Ковальова.

Освен за коронавируси, лабораторията има възможност да извършва пълни клинични изследвания.


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
28 Януари 2021 09:46 | Лилипут
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Нормално, ще бъдат построени и други лаборатории как иначе ще бъдат оправдани десетките хиляди уж направени теста за денонощие, пък и аферата по план трябва да продължи години. До тотално унищожаване на малкия и среден бизнес. Съществуващият капиталистически строй се преформатира в нов Брутален Капитализъм където също както при Социализма, ЧАСТНИЯТ БИЗНЕС ЩЕ БЪДЕ ЗАБРАНЕН - с тази разлика, че държавата няма да полага грижа за населението, тяхното "благополучие" ще бъде предадено в ръцете на Глобалните Корпорации. Добре дошли в Новият Световен Ред който ни подготвя Световната Финансова Олигархия с помоща на "нашето" колониално, марионетно и продажно Правителство.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар