В Банско учредиха консултативен съвет за образованието

07 април 2012 00:01   2 коментара   8257 прочита

По инициатива на кмета на община Банско в четвъртък бе учреден Консултативен съвет по въпросите на образованието. Представителството бе от директори на детски градини, начални и средни училища, професионални гимназии, Център за работа с деца, както и училищни настоятелства, общински и медийни специалисти и представител на МОМН.

На първото свое заседание Консултативният съвет дебатира най-общо проблемите на образователната система на ниво община. Излъчена бе работна група, която да създаде програма и статут на Консултативния съвет. Всички участници в заседанието изразиха задоволството си, че за първи път общината, в лицето на нейния кмет и председателя на Общинския съвет, поема инициатива въпросите на образованието да бъдат дебатирани в широк кръг и с участието на експерти.

Кметът Георги Икономов пое ангажимент всички проблеми да бъдат поставени на широко обсъждане, като по този начин общината ще се превърне в действен партньор за осъществяване на образователната политика.

2 коментара
07 Април 2012 01:36 | До банскалий
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

A защо ни е този кмет? Само прехвърля отговорността на некви съвети. Съвет по образованието. съвет по честванията за освобождението на Банско еми то даи да избираме съвет а не кмет


08 Април 2012 11:55 | Банско
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Сигурно е гнила образователната политика в Банско, щом и кмето идругите политици си пращат децата да учат в Разлог.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар