В Банско дискутираха проблемите с движението и паркирането в старинния квартал

19 август 2020 22:29   1 коментар   3224 прочита


Проблемите, свързани с движението и паркирането на автомобили, собственост на жители на старинния квартал в Банско, бяха обект на дискусия, в която участваха различни институции.

В организираната от общинската управа среща, заинтересованите собственици обсъдиха с представители на общината, пожарната и полицията организацията на движението и престоя на автомобили в квартала. Казусът с движението по тесните улички е допълнително усложнен, заради статута на квартала, в който с наредба е забранено свободното движение и паркиранe. От друга страна, не може да бъде ограничаван достъпа на гражданите с автомобили до домовете им.  

В определената като ползотворна за всички страни среща, бе обсъден вариант за регламентиранo движение на автомобили на живущите в квартала и обособяване на места за престой и паркиране. Със специални стикери ще се маркират всички автомобили, които имат право на достъп и движение през старинния квартал.Така ще се реши още един проблем, свързан с безпрепятственото преминаване по улиците на специализираните автомобили на пожарната, бърза помощ, снегопочистване и сметосъбиране.

1 коментар
20 Август 2020 07:52 | Юлевото
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тава па юлевото е па съветник, ми седни нормално бе ми облечи се нормално скасан дрипав, де.. ба и пед.... со
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар