Новините на югозападна България
На първи януари църквата отбелязва Обрезание Господне и се почита паметта на Свети Василий Велики  
   РегистрацияЗабравена парола

Уволненият гл. архитект на община Благоевград В. Тинчев не се яви с съдебна зала, поискаха отлагане, но съдията не го уважи


8 октомври 2019 14:52  2 коментара   6916 прочитаДнес, в Административен съд – Благоевград бе гледано делото на бившия главен архитект на Община Благоевград Васил Тинчев, който обжалва Заповед за дисциплинарно уволнение. Тя бе издадена на база проверка по сигнал на благоевградчанина Райко Зашев против издадено разрешение за строеж на сграда.

В съдебна зала днес не се яви нито оспорващият заповедта за уволнение- Тинчев, нито неговият адвокат Милана Кривачка. Тя бе изпратила молба за отлагане на делото, но съдия Иван Шекерлийски отхвърли искането й и даде ход на делото., на което присъства юрисконсултът Антония Методиева, в качеството си на представител на ответника- кметът на Община Благоевград, издал заповедта за уволнение. По време на процеса, бяха изслушани- арх. Крумяна Бумбарова като вещо лице и Елена Чобанова- гл. експерт „Управление на човешките ресурси към община Благоевград“ – като свидетел.

Според арх. Крумяна Бумбарова, извършила съдебно- техническа експертиза на материали по делото, са констатирани нарушения, които тя детайлно посочи. Тези нарушения са в основата на уволнението на бившия главен арх. Васил Тинчев. След като изслуша вещото лице, съдия Шекерлийски прие заключението за компетентно.

В хода на делото бе изслушана и Елена Чобанова- главен експерт „Управление на човешките ресурси към община Благоевград“. От своя стана тя обясни как се е стигнало до издаване на заповед за уволнение на арх. Тинчев. Срещу него е образувано дисциплинарно производство, в следствие на подадена жалба от Райко Зашев за извършване на строеж в нарушение на действащите правила и нормативи за застрояване. От арх. Тинчев са поискани и снети писмени обяснения, които той е представил. Било е проведено изслушване на дисциплинарен съвет, след което е взето решението за уволнение

След като съдия Шекерлийски изслуша вещото лице, както и свидетеля, заключи, че Административен съд ще се произнесе с решение в едномесечен срок.

Припомняме, че след уволнението на Тинчев, работата му стана обект на разследвания на прокуратура и полиция.

К. Тодоров

Още за: В. Тинчев  уволнение  съд Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


2 коментара

9 октомври 2019 11:46 | потърпевш
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Възмездие - ето това се случи с арх. Тинчев.


9 октомври 2019 12:13 | ..
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Абе Васко, благодетелят ти дончо съвсем е изперкал, вдига кръвно и е засилил дрогата, вземете се в ръце момчета, и си плюйте на петите ссссс
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.