Увеличават заплатите на всички служители на МВР с 10%! Ще стихне ли недоволството?

30 октомври 2020 20:08   8 коментара   6916 прочита


Всички служители на МВР ще получат 10-процентно увеличение на заплатите от 1 януари догодина. Това съобщи ресорният министър Христо Терзийски в Народното събрание.

Заложената сума за над 48 хиляди служители е 154 млн. лв. Вълна от недоволство сред униформените тръгна в цялата страна и започнаха протести, искат по-голямо увеличение. 

Припомняме, че вчера полицаи от Благоевград излязоха на протест пред сградата на полицията. Униформените настояваха за увеличение на заплатите.

Поводът за недоволството е, че останаха извън списъка на държавните служители, които ще получат до 30% увеличение на заплатата - една от мерките, предвидени от държавата за служителите на първа линия. 34 са институциите, които са включени в министерското постановление. МВР обаче остава извън тях.

Това предизвика напрежение сред полицаите, които от март месец насам работят на извънреден график. В проектобюджета за 2021 година е предвидено 10% увеличение на заплатите, но това не ги задоволява.

Предстоят срещи със синдикатите, ако не се стигне до компромисно решение, служителите на МВР се стягат за национален протест в София.

С. Стоянов


Още за: МВР   заплати   увеличение   Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
30 Октомври 2020 21:07 | Радио Ереван
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Кои неща са най-правилно разпределени между хората? - Парите и умът. Парите на никого не стигат, а умът на всички е в излишък!


31 Октомври 2020 08:20 | бобчо
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

така така вдигайте заплатите на тия въшкари, по цял ден пият си го местят от едната на другата страна, ама така власта се застрахова за следващите протести, ще си имат верни кучета пазачи


31 Октомври 2020 08:34 | 1
Оценка:
-10
 (
10
 гласа)

Бобчо искаш ли да го смукаш на въшкарите?


31 Октомври 2020 09:49 | Чичо
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

А когато биехте мирни граждани, които протестират и заради вас и заради децата ви?


31 Октомври 2020 12:19 | Тт
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Няма лошо на се увеличават заплати, по този година и следващата можеше да минат и без увеличения не само те. а целта държавна администрация. В частния сектор заплатите са надолу.


31 Октомври 2020 13:48 | Стефанов МВ.
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Значи така - МВР втората най-голяма сила у нас/след частната охранителна дейност/. Затова управниците следва да са особенно внимателни с него. Армията? Кво за нея? За умрелия или добро или нищо.


31 Октомври 2020 20:16 | Иван
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

не им увеличавайте заплатите. не заслужават


01 Ноември 2020 00:09 | 112
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не трябва да им увеличите заплатите. Трябва да им ги намалите !!! по цял ден подпират барчетата, уж стоят по улиците да регулират движението и да санкционират неправилно паркиралите коли, а в същото време се подпират точно на такива, само че ... без да ги глобяват. Когато решиш да им искаш съдействието ги чакаш с часове уж под предлог, че имат друго повикване, а ги гледаме къде са и какви ги вършат. Отделно от това пък като ги погледнеш никаква визия на полицаи нямат... едни дебелаци, които ако ги подложиш но тест за физическа подготовка ще изгърмят като спукан балон. Единици от тях са хората, които си вършат съвестно работата и повишението трябва да бъде само и единствено за тях. А мръшляците ако не им стигат парите- да изчезват... и без това са нула по образование и по възпитание.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар