Увеличават с 50 леглата, в лечебни заведения в Благоевград, за прием на болни от COVID

02 ноември 2021 13:58   2 коментара   7224 прочита


Днес, във връзка с усложнената епидемична обстановка, повишената заболеваемост и смъртност от COVID - 19, областният управител свика среща с директора на РЗИ – д-р Калоян Калоянов, директора на РЗОК Благоевград – д-р Ивайло Димитров, управителя на МБАЛ – Благоевград – д-р Огнян Митев и директора на МБАЛ ПУЛС – Александър Щерев. Обсъдена бе готовността на лечебните заведения за приемане на болни от COVID – 19, темповете на ваксинационния процес и обезпечеността с медицински кадри.

Взето бе решение отделението по Травматология в МБАЛ Благоевград и Хирургичното отделение в МБАЛ ПУЛС да бъдат преобразувани в Covid отделения.

По този начин, леглата за заболели от COVID ще се увеличат с 50. В следобедните часове, предстои работна среща на областния управител с вр. ид. управител Димитър Захариев на МБАЛ Югозападна болница, на която ще бъдат начертани мерки за справяне с усложнената епидемична обстановка.


Още за: ковид   легла   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
02 Ноември 2021 15:15 | �� ����
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

БАШ ПА ТИЯ ЩЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМА. ВИЖ АКО ИМА НЕКОЯ СХЕМА ЗА КРАДЕНЕ МОЖЕ.


03 Ноември 2021 04:58 | Utti
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да-да, леглата увеличавайте! Забравили сте и допълнителни парцели към гробищата да преотредите! КОВИД е по-голям провал за нещото наречено БГ нация, отколкото 45-те години Комунизъм! И няма защо повече да врякаме по комунетата колоко били изтребили в Белене! Ние се самоубиваме сами много по-бързо и успешно!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар