Увеличава се броят на неправилно паркираните автомобили в Благоевград от началото на месеца

16 септември 2012 14:00   17 коментара   11631 прочита


На 96 автомобила са поставени скоби за неправилно паркиране в Благоевград през месец август, каза за Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин началникът на общинско дружество „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов.

14 автомобила са повдигнати, без да бъдат транспортирани, а 201 са репатрирани, тоест закарани са на наказателния паркинг. Двата екипа „Скоби” са блокирали общо 1003 автомобила. „Тъй като все пак сезонът беше отпускарски, движението не е толкова натоварено.

Служителите ни са си свършили обаче работата. Все още обаче има доста граждани, които продължават да нарушават Наредбата и Закона за движение по пътищата”, каза Атанасов.

От началото на септември трафикът в Благоевград стана по-натоварен заради началото на академичната година и активния работен сезон. Това е причината да се бележи ръст и на нарушенията, свързани с неправилното паркиране.

От началото на месеца са заскобени 21 автомобила, повдигнати са 5, а репатрираните са 54 автомобила. За периода са блокирани и 197 автомобила. Според Атанасов това е доста голям брой, имайки предвид, че в началото на месеца имаше и доста почивни дни.

източник: focus-radio.net

17 коментара
16 Септември 2012 17:36 | бошко тира
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Защо никой не си направи труда от журналистите да провери колко жалби има в Общината в отдел "Паркинги и гаражи" срещу техните "служители"??? Това са комплексари, облечени в служебно положение, вживявайки се ролята на богопомазани. И поради тези причини работния им ден е съпроводен с псувни и клетви по техен адрес, а нерядко и бой си похапват (заслужено, разбира се).


16 Септември 2012 17:57 | за паяко
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Тая смешна "фирма" Паркинги и гаражи е на загуба от както е създадена. А ние плащаме за да вземат пари тия заплатаджии с жилетките и баничарките със скобите. Мръшляци! Преди да се появят, беше 100 пъти по-добре. Все имаше къде да се паркира, а на хората от околните улици не им спираха пред гаражите и входните врати. А сега - 2/3 от синята зона празна, тия си чоплят у носо, а по малките улички встрани е ужас!


16 Септември 2012 19:48 | пострадалата от общината
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

тия тъпанари вдигат само по старите коли защо не вдигнат някой джип да го одраскат и после да им натрошат канчетата и като ги гледам какви са некадърници а и те как паркират направо нямам думи .там сигуро са с конкурс събрани от некадърник нагоре


16 Септември 2012 20:34 |
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Не са виновни служителите, затова че си вършат работата, но с тая синя зона, наистина се задръстиха всички улици. Особено ул. Иван Михайлов, която е успоредна на булеварда, а синята зона, която включва и булеварда е свободна от автомобили.


16 Септември 2012 21:19 | гопски
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

в тая община няма никой с две молекули който отговаря за движението всички са заплатаджии а паркинги и гаражи са фирма събираща измета на околията даже и полицаите които дежурат с тях са дигнали ръце от простотията и своеволията им
наскоро имаше статия за саморазправа на някакъв скобаджия дано човека не се откаже и да го осъди селяка заплатаджия града не е техен


16 Септември 2012 21:42 | ?!!
Оценка:
-10
 (
24
 гласа)

Само ЕКИП беше против синята зона и ако бехте избрали Елезов сега немаше да има синя зона. Ревете сега, ама като взимахте по 20лв на изборите не ревахте


17 Септември 2012 01:21 | блг
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Май никой не помни кой точно даваше по 20 лв и отгоре на изборите. Айде стига с тоя Елезов, да не стане гузен негонен бега


17 Септември 2012 08:14 | коко
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Всички малоумници които поставят скоби и тези с паяка- ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!!! Господ да ви накаже- колкото парички сте взели от мръсната си "работа" -толкова за лекарства да дадете !!


17 Септември 2012 09:16 | Корупция
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Време е тия дето си спират каде си искат да се научат, че града не е техен-лично, всеки ден гледам по 100 пъти как некви "шофиори" се правят на селчовци и спират каде си искат.... е да ама не! АПЕЛ-ОЩЕ 10 ПАЯКА ДА СЕ ЗАКУПЯТ И БОЙ ДОКАТО НЕ СЕ НАУЧИТЕ, ЧЕ СМЕ В 21 ВЕК! АЕ СЪС ЗДРАВЕ


17 Септември 2012 09:44 | ПЕТРИЧАНИН
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

И в Благоевград, както навсякъде тази фирма работи избирателно. не смее да сложи скоби на богаташите и известните с прякори момчета с големите джипове. Преди години лично пострадах от тях, а бях паркирал правилно, но на тротоар. Возих болен човек и после дакото ги намеря. Сложиха ми лепенка с изминал срок на годност, от старите на стъклото/които не са в употреба/ и за глоба от 15 лева, трябваше болният да стои 2 часа на място, докато се наканят да дойдат и откачат скобата. Това е незаконно според мене, защото ограничават свободата ти на придвижване. Да глобяват на място, ако си нарушител, или да поставят фиш, както си беше навремето. Това е рекетьорска служба, която извършва своеволия. Ако журналистите искат, ще ги проследят и ще видят, че и сега навсякъде, особено в Провинцията работят избирателно, защото са страхлимви сиви мишки. Писах жалба с приложени снимки на джипове паркирани до мене, на които не сложиха скоби. От отмениха глобОУ-МВР, признаха незаконното слагане на стара лепенк


17 Септември 2012 09:48 | ПЕТРИЧАНИН
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

.....но не наказаха другите по снимките, както и служителите/от МВР и фирмата/, който си работеха произволно... и незаконно. Трябва да се пишат повече жалби, когато има незаконно поставяне на скоби, глоби, отношение. сега има модерни телефони, които снимат и записват. Не се плашете и пращайте сигнали. Законите са за всички и всички трябва да ги спазваме, да няма привилегии, пропуски и т. н. на едни, а само хората от Народа да спазва закони и наредби. По Конституция, всички сме равни през Закона и не се допускат привилегии.... чл. 6 от същата.


17 Септември 2012 10:53 | Водач на МПС
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Изхода е бойкот на зоната или масови протести, докато не я отменят. Всички виждаме, че не се създава никакъв ред със зоната. Само се създадоха няколко десетки работни места, за сметка на тормоза на хиляди шофьори. А иначе общинските съветници имат право на безплатно паркиране в зоната, и разбира се баровците със скъпи коли. ОТМЯНА НА ЗОНАТА. ВЕДНАГА!


17 Септември 2012 11:11 | THC
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Как отмяна бе водач, в 2012 г. живеем стига с тия илюзии! Просто трябва да ви забранят гаражите да си ги правите магазинчета и да паркирате по тротоарите, това са обществени зони и е нормално да се търси регулиране, а не анархия и бакшишки номера! А това дали паяка действа избирателно е друг въпрос.


17 Септември 2012 14:52 | на МАРА мажо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

"Бях паркирал ПРАВИЛНО, ма на тротоара" Тротоарие са за хората, а не за колите. Грозна картинка майки с деца и възрастни хора, да ходят по средата на улицата, да не говорим за инвалидите. Пред Кауфланд бакшиши и тарикати винаги са на входа, а има паркинг за 1000 коли. Глоби и то двойни за такива


17 Септември 2012 15:08 | Бай Уй
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Паяко да тръгне и по другите улици у идеален център за да собира не селянията каруците. И да не са на избирателна пропускливост. че ке ги заснемем как работат и ке ги пуснем у интернет!!!!


17 Септември 2012 20:29 | 555
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Има и от тях съвестни служители, но не всички разбира се. Последният с който имахме среща ни даде стар талон за паркиране на който бяха изтекли вече 20 минути, добре че го видяхме, държа се грубо и т. н. Проблема на общинската фирма е в контрола на нейните служители - не е трудно.


18 Септември 2012 11:26 |
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не мисля, че е редно да се таксува паркирането по широките булеварди и всички да задръстят малките и тесни улички, по които и така две коли едва се разминават, но що се отнася до паяка, мисля, че от него има нужда, защото крайно време е да се научат всички да не паркират по тротоари, кръстовища, пешеходни пътеки и където им падне. А за защита на работниците ще кажа, че с тях има полицай, който определя кое е правилно и кое не. Останалите са само изпълнители.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар