Утре! Шоуто в залата на ОБС- Благоевград продължава! Въпреки краха и унизителните 9 гласа, лидерът на БСП Любен Милев с пореден напън към председателския пост

12 декември 2019 12:08   19 коментара   28893 прочита


Как подмолно се групират съветниците, какви совалки и интриги се правят и как в името на личните амбиции и облаги се погазват партии, отношения и предизборни обещания?

Отново броени часове ни делят от поредния епизод на безотговорния и смехотворен спектакъл по избор на председател на ОБС в Благоевград. Всяка седмица в областния център наблюдаваме безплатен цирк, и очакваме безрезултатно отговорно поведение от общинските съветници. След няколко повалени избора, утре народните избраници в областния център, отново ще избират шеф на ОБС.

След като в няколкото поредни сесии се провали избора на Рашко Динков от БЗНС Ал. Стамболийски, Андон Тодоров от ПП Партия на Зелените ", Албина Анева от МИР, Любен Милев от БСП  и д-р Т. Велчев от ПП"Глас Народен ", утре, според запознати, за любовта на колегите си от ОБС Благоевград, ще се бори лидерът на БСП Любен Милев. Както се очертава, той ще е и единственият кандидат за поста на първи тур на избора. Милев не се отказва да щурмува поста, независимо, че  претърпя пълно фиаско, спечелвайки на една от сесиите едва 9 от гласовете на общинските съветници.  

 Резултат, който е крайно унизителен за лидер на водещата в ОБС партия, припознала като свой и кмета на града Румен Томов. Страшен хъс към мястото, властта  и заплатата на общински председател, демонстрира червеният съветник Милев , изненадал с амбициите си дори и своите. Твърди, че с тези си действия съветниците от  БСП са  погазили предизборно обещание   към Андон Тодоров от "Партия на Зелените ", класирал се трети в кандидат-кметската надпревара, да бъде подкрепен за председател на Общински съвет срещу подкрепа на Румен Томов в кметските избори.

Не можем да отречем факта, че Андон Тодоров показа най-добър резултат в избора на председател до момента, подкрепен от 20 от общинските съветници и само 1 глас не му достигна да спечели избора.   В момента задкулисните игри, сочат пълно незачитане на партии, политики, обещания и предизборни договорки. Твърди се, че след като се провали 5 пъти изборът на  Рашко Динков, подкрепян от дясното пространство - групата на експредседателя Р. Тасков, съветниците от  ГЕРБ и част от малките партии в съвета, са били уговорени да гласуват за Любен Милев утре, след активни едноседмични договорки  и политически интриги .

Действията на БСП в последните дни, щурмът  на Милев   и совалките им показват, че ОБС Благоевград съвсем се обърка. Лявото пространство, което бе мнозинство в съвета, е разцепено с кандидатурата на Милев. Групата на Радослав Тасков и ГЕРБ връщат позициите си на дирижиращи процесите в парламента и стратегията на старите играчи да отсвирват всеки нов кандидат   може да се окаже успешна.

Така  на "бял кон"  да се върне в играта старият председател Радослав Тасков. Т. е можем да станем свидетели на едно безпрецедентно политическо обединение-в ляво и дясно и по подобие на кметските избори "АнтиКамбитов ", в ОБС -Благоевград да  се произведат избори  "Анти Андон Тодоров ". Интересно ще е поведението и на Андон Тодоров от ПП "Партия на Зелените ". Запознати със ситуацията твърдят, че след като се отказа от надпреварата, той също имал своя стратегия за по нататъшно участие в избора за председател. Щял да излезе в пряка битка за гласовете на колегите си срещу експредседателя Радослав Тасков.

А кога Тасков ще заяви участие все още не е ясно. Както и крайният изход от сесията утре и гласуването. Май отново няма да има председател, докато "топката " не попадне в полето на някои от основните стратези на "проваления избор ". Изборите минаха, избрахме си и кмет и общински съветници . Мина повече от месец, а в общински съвет и общината само циркове . Това вече натежава и за пореден път алармиране общинските съветници да мислят мъдро и отговорно и да изберат председател ,за да заработи активно местният парламент ,основен помощник на новоизбрания кмет .  

П.Костадинов 

19 коментара
12 Декември 2019 12:24 | 123
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ПАЗИ БОЖЕ, СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ!


12 Декември 2019 12:37 | старогражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

проба123 проба


12 Декември 2019 12:52 | На Доньо фена !
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Дончоооо - утре с новото костюмче!! Аз предлагам, докато не получиш пак повече от 17 гласа на гласуванията, да не го сменяш !! А ако станат 18 - Ки доеш със Синьото... онова любимото ти !! Мани ги тия председатели, съветници... бошлав работа!! Ти си гледай прическата и ризката.. а като ти дотегне, оди да разпусках в хотелчето, докато още е твое... и некоя пара отгоре да си заработиш! Калпазанин ;


12 Декември 2019 12:56 | Juju
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

То кмет нямаме вие искате общински съвет ....


12 Декември 2019 12:56 | Стига бе
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Е Струма престане да плюете и да изпълнявате поръчка на мафията утре ви се сменяват господарите и какво правите


12 Декември 2019 13:27 | Haha
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Томовите нещо си глътнаха езиците ццц, това ще е най -кратко управлявалия кмет в историята на града


12 Декември 2019 13:31 | Ахаха
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Айде бе къде е новото гласуване, нямаме търпение да бием камбаните още един път.


12 Декември 2019 13:32 | Марти Иванов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Еей избрахме си селски кмет и изцепките са налице, в кой друг град го има това, кмето забравил да излезе от фирмите, то от всяко дърво свирка не дърво свирка не става


12 Декември 2019 13:59 | Я па ти
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

И от кога партия на зелените са управляващи..? Аз все си мислех че има и други партии.... ама щом си рекъл, така да бъде! Но пък това е Дончо... него никой не го харесва.. все си е тая като са заедно.


12 Декември 2019 14:18 | Георгиев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тасков крои и се надява пак към него да се завърти прецедателското място! Ще го допуснете ли.....?


12 Декември 2019 14:27 | Nia
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Прави впечатление, че няколко пъти се повтаря мнозинство в лявото пространство. А истината е, че дясното има мнозинство


12 Декември 2019 14:40 | Симеон Тодоров
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ти, милиционеро Милев, срам нямаш ли? Идея си нямаш от политика, а си тръгнал общинския съвет да въртиш. Това не ти е Милицията и твоите подчинени от едно време. Достатъчно се изложи. Стига вече!


12 Декември 2019 14:47 | ИВАЙЛО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ДОНЬО ИСКА ГЕРБ ДА ГО ПОДКРЕПЯТ И СЛЕД ТОВА ЩЕ ИМ РАЗКАЖЕ ИГРАТА! ТО СЕ ВИЖДА ОТ ПОСЛЕДНОТО МУ ИЗКАЗВАНЕ!


12 Декември 2019 15:15 | 11111
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Смехотворци, ама и за това не ви бива.. КАТО МАЙ ЩЕ ИЗБИРАМЕ НОВ КМЕТ. ТО ДА СИ ИЗБЕРЕМ И НОВИ СЪВЕТВИЦИ... НИ СРАМ НИ ОЧИ.. УУУУ!!!


12 Декември 2019 15:19 | Старагражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

До горния, а точно, не желая тази Хамбарджийска, не я понасям


12 Декември 2019 23:28 | Бриндо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аз съм травестит, ох олекна ми, ме ви го признах


12 Декември 2019 23:51 | Струмчанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Бриндовица за нищо Не става, само да слага рога на оня грозник Бриндо


13 Декември 2019 07:12 | проба
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

проба 1, 2, 3 проба


13 Декември 2019 14:24 | Павлова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абе тия както си купуваха гласове, да не разиграват миза и за председател?!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар