Установиха дефекти и строителни нарушения на пътя Симитли - Разлог

25 януари 2023 11:51   5 коментара   9622 прочита


Районна прокуратура – Благоевград разпореди да се отстранят допуснатите пропуски и нарушения при ремонта на пътя Симитли - Разлог. Най-драстични са те в района на "Предела", информираха от държавното обвинение днес.

В резултат на проверка на ремонта на път II-19 в участъка от Симитли до местността „Предел“, възложена от Районна прокуратура – Благоевград по реда на надзора за законност и за защита на обществения интерес и правата на гражданите, постъпиха отговори от контролните органи.

Съобщава се за извършена съвместна проверка с представителите на Районно управление на полицията – Разлог и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Направен е оглед на ремонтните дейности в конкретен участък, събрана е документация, касаеща изпълнението на обекта, в т.ч. сключените договори, въведената временна организация за безопасност на движението, изпълнението на хоризонталната маркировка.

Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ е извършила инспекция на пътна инфраструктура и последващ анализ и оценка на съответствие с приложимата нормативна уредба.

Установено е, че категоризацията на дефектите на пътната инфраструктура не отговаря на нормативните изисквания. Не са предприети и необходимите мерки за ограничаване на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия, както и такива за минимизиране на последствията от тях.

Въведената временна организация на движение при извършвания ремонт не осигурява необходимите нива на безопасност. Съществен недостатък е и липсата на ефективен контрол върху проектната разработка и последващата реализация.

Качеството на проектната разработка не е на необходимото ниво, като при подготовката й има допуснати пропуски и несъответствие с нормативната уредба. Възложителят е допуснал съществени пропуски при упражняването на строителния надзор, които влияят върху безопасността на движение по време на строителството, сочат от прокуратурата в Благоевград.

С оглед констатиране на допуснатите пропуски и нарушения Районна прокуратура – Благоевград предложи конкретни мерки за тяхното отстраняване и извършване на последваща инспекция от контролните органи. Изпълнението им е възложено на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Агенцията пътна инфраструктура, Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Областното пътно управление – Благоевград и сектор „Пътна полиция“ на ОД на МВР – Благоевград.


Още за: Симитли   Разлог   път   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
25 Януари 2023 11:57 | Стас
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Не може да бъде!


25 Януари 2023 12:22 | гошко
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

ниндж е велик


25 Януари 2023 12:22 | гошко
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Ниндж е Велик


25 Януари 2023 14:32 | 123
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

...инджа се пише с МММ бе Гоше!!!!


25 Януари 2023 16:57 | Киро
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

О не какво разкритие
Но дова е долна инсинуация минджата е толкова честен трудолюбие и коректен работодател че това не е истина
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар